עבור לתוכן

אם מישהו זז יותר מהר ממהירות האור....בתאוריה...המשך למטה..

Featured Replies

פורסם

אתם מסתמכים ביינתיים יותר מידי על תורת היחסות דבר שעדיין בגדר תאוריה, זה לא הוכך, ויש גם מספיק תאוריות שסותרות את זה(תאוריית הקוואנטים למשל וזה לא אומר שהיא נכונה).

ואיינשטיין לא אמר ששום דבר לא יכול לנוע במהירות האור או מעבר לה, הוא רק אמר ששום חלקיק בעל מאסה לא יכול להאיץ אליה. ככה שחלקיקים חסרי מאסה אם יש כאלה יכולים להאיץ למהירות האור ולעבור אותה. או חלקיקים שנעים החל מהיוצרותם במהירויות גבוהות או זהות למהירות האור.

• תגובות 66
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איינשטיין לא קיבל את פרס נובל על תורת היחסות אלא על תיאוריית החלקיקים שהואפיתח

ובמרכזה עומדת הדואליות חלקיק-גל

חבריקו, איינשטיין היה אחד המתנגדים הגדולים לכל הרעיון של הדואליות

ואיינשטיין לא אמר ששום דבר לא יכול לנוע במהירות האור או מעבר לה, הוא רק אמר ששום חלקיק בעל מאסה לא יכול להאיץ אליה. ככה שחלקיקים חסרי מאסה אם יש כאלה יכולים להאיץ למהירות האור ולעבור אותה. או חלקיקים שנעים החל מהיוצרותם במהירויות גבוהות או זהות למהירות האור.

A גורר B, אז לא A גורר לא B? זה כלל לוגי מאוד מעניין, המצאת אותו בעצמך?

פורסם

חבריקו, איינשטיין היה אחד המתנגדים הגדולים לכל הרעיון של הדואליות

A גורר B, אז לא A גורר לא B? זה כלל לוגי מאוד מעניין, המצאת אותו בעצמך?

לא אמרתי שום דבר שלא יכול לקרות, אם חלקיק בעל מאסה לא יכול להאיץ למהירות האור. זה לא אומר שחלקיק ללא מאסה יכול, אבל זה לא שולל זאת, אותו דבר כלפי חלקיקים בעלי מאסה שנעים במהירות גבוהה ממהירות האור מרגע היווצרותם. זה לא מוכיח זאת, אבל זה לא שולל זאת.

פורסם
ככה שחלקיקים חסרי מאסה אם יש כאלה יכולים להאיץ למהירות האור ולעבור אותה

enoghe said

ובזאת אני מסיים את מנת הקטנוניות היומית שלי

פורסם

enoghe said

ובזאת אני מסיים את מנת הקטנוניות היומית שלי

הנה אני ישנה את זה "ככה שיכול להיות שחלקיקים חסרי מאסה אולי יוכלו להאיץ למהירות האור או לעבור אותה" והנה עוד "ואולי יתכנו חלקיקים בעלי או חסרי מאסה שכבר מרגע היווצרותם נעים במהירות האור או מעברה לה"

פורסם

אני חייב לציין שחוץ מכמה תגובות מסויימות הדיון הזה שטחי למדי.

כל אחד זורק חלקיקים של מה שנדמה לו שהוא שמע/למד פעם/ראה באיזה ערוץ ללא שום ביסוס וללא הרחבה, או לאחר שקרא את כל הדיון - רושם שוב את מה שכולם כבר אמרו 5 פעמים לפניו, בשביל מה?

לפחות תנסו להתמקד במשהו מסוים, ולא שכל אחד יזרוק תאוריה שהוא מכיר :-\

Just my humble opinion.

פורסם

שמתם לב שבמשך 7 עמודים אתם כל הזמן אומרים את אותו הדבר?

בכל מקרה -

מישהו שם לב למשוואה של אינשטיין? (((v1+v2) / sqrt (1-(v1^2/c^2)

כש v=c המשוואה קורסת, נוצר חילוק ב0, כלומר לא ניתן להגיע למהירות האור וכמובן שאי אפשר לעבור אותה (אלא אם יש לכם סטייה נפשית קשה שכוללת חישוב שורשים של מספרים מרוכבים)

כנ"ל דרך אגב לגבי E=mc^2, המשוואה הזו היא קירוב, המשוואה המלאה גם כן מחולקת ב(( sqrt (1-(v1^2/c^2

ישנם חלקיקים תיאורטיים שנקראים טכיונים שאמורים להיות מהירים מהאור ולנוע בזמן, אבל הם תיאורטיים בלבד ומשמשים בעיקר לסדרות מדע בידיוני (בסטאר טרק מתים על טכיונים, כל הזמן קורה משהו כשנתקלים ב"שדה טכיונים")

החלקיק היחיד שנע במהירות האור הוא הפוטון, הוא נמצא מחוץ למשוואות האלה, זו המהירות שלו (בריק) וזהו.

כל שאר הויכוחים כאן על יותר מהר או פחות מהר ממהירות האור, (מה אם אני נע בc/2 ומולי נע מישהו בc-1 וכו') מיותרים לגמרי, קחו את המשוואה, שהיא פשוטה לכל הדעות ותציבו בה מספרים.

ומי שמבולבל מכל עניין היחסיות (איך יכול להיות ש 150000+200000=299999.99999), זה לא נורא, זה מבלבל אבל ככה זה, בניגוד לשכל הישר. גם תורת הקוואנטים היא כזו.

זה מוכח? זה עובד עד 10 ספרות אחרי הנקודה? מבחינתי זה נכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים