עבור לתוכן

מה עושים בצו ראשון?? מה הצבא עושה לך ?

Featured Replies

פורסם

ח'ברה, אני הולך לשחק אותה בצבא בלי צורך להרוג אף אחד. :)

אני הולך לעתודה , תואר מלא על חשבון הצבא, שכר כפול (680 שקל במקום 340) בזמן הלימודים ובזמן שירות הקבע, רכישת ניסיון בצבא במקצוע שלי (הנדסת-מכונות,מדעי-המחשב או כלכלה. לא החלטתי עדיין) וחתימה לשנתיים קבע בסך הכל שבהם אני מקבל שכר שגבוה מהממוצע במשק.

מכיוון שאני מה"פרייפריה" (כרמיאל) אני נהנה מהאגוצנטריות הנלוזה של איזור המרכז שמאמין שכל הארץ מלבד גוש-דן היא שכונת מצוקה, ומקבל, בלי קשר למצבי הכלכלי, מחשב-נייד חינם, חונך אישי והנחה גדולה מאוד באפשרות למגורים באוניברסיטה. הזכרתי כבר שהצבא ממן לי את כל התואר ואני מקבל שכר כפול? ;D  החיים טובים :D, אם רק יודעים ולא בוכים. 8)

האין זו תגובה אגוצנטרית טיפוסת ג'וניור (תרתי-משמע)?

להראות אני ואפסי עוד - תראו כמה אני מסודר\מצליח\מובטח לי לעומתכם...

הרי זהו show-off ישראלי על משקל: "תראו כמה אני מרוויח על חשבון X!" - במקרה הזה ה-X הוא צה"ל.

• תגובות 90
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נו..נכון...ה-X הוא צה"ל. אז מה? גם צה"ל מרויח מזה, הוא לא ייעשה משהו שלא ייתן לו רווח....

והגבתי את זה כי אתם פה כל הזמן רק מתלוננים על כמה דופקים אתכם\כמה רע לכם ותמיד זה מישהו אחר אשם. זאת לא תגובה ישראלית טיפוסית? "אני אברח מהארץ לארה"ב כי צה"ל זה חרא של מקום" - זאת התגובה הישראלית הכי נפוצה שיש לגבי הצבא אחרי "אני הולך לקרבי לפוצץ ערבים"  :P

ואין פה שום עניין של "אני ואפסי עוד" תתפלא, ואני בטוח שתתפלא, הדרישות לקבלה ל"עתודה" לא גבוהות כ"כ.  תלוי איזה מקצוע אתה רוצה.

עם ממוצע של 95 (כולל המון בונוסים 95 זה לא ציון כ"כ גבוה, אני מכיר מישהו שקיבל 109) ופסיכומטרי של 700 אפשר להתקבל להרבה מקצועות בעתודה. אנשים פשוט לא מתעניניים ולא מבררים.

ובקשר ל"תגובה אגוצנטרית טיפוסית ג'וניור" זה לא נכון כי לא התנשאתי כאן על אף אחד. וכמעט כל אחד מכם יכול להיות בעתודה. אבל רובכם מעדיפים לקטר על המצב ולא לפעול בנידון. (לנסות להוציא פסיכומטרי טוב ותעודה טובה, לא מעולה, טובה. ואז לנסות להתקבל לעתודה, יש הרבה מקומות שם, תתפלאו).

וה"ג'וניור" ה"אגוצנטרי"( :P) עדיף על ה"אולד מן" המריר והמסתוכל.

פורסם

כול מקום שכונת מצוקה? ::)

עם כבר אני הולך לצבא זה לקרבי רק בשביל לפוסץ ערבושים ;D

ומה הקטע?

אני מעדיף ללמוד באוניברסטה בארצות הברית ולקבל חינוך יותר טוב(אל תגידו לי שבארץ יותר טוב),בקשר לעתודה שיהיה לך כיף שמעתי שהמחשב הנייד שאתה מקבל בקושי מריץ doom1 שיהיה לך בכיף. :)

הממוצע שלי הוא 96.7 ועוד הרבה נקודות בכול המקצועות כללי יש מצב שאני הולך לעתודה?(לא שאני רוצה ::))

פורסם

תלוי בפסיכומטרי, עם ציון מעל 720 (שהוא קצת גבוה אבל הגיוני בהחלט) למשל אתה יכול להתקבל לפיזיקה, משפטים, כלכלה או מינהל עסקים כמעט בלי בעיה. לרפואה למשל לא.

יש מקצועות שבהם ציון מעל 95 או 100 מאפשר קבלה אוטומטית בלי קשר לפסיכומטרי. אבל זה דברים כמו: היסטוריה, היסטוריה של עם ישראל, פילוסופיה וחינוך.

וצה"ל מתייחס לכל מקום שאינו גוש-דן, ירושלים או חיפה (אמרו לנו כמו ב"ש,קרית-שמונה, כרמיאל, אילת ,צפת וכו'...) כמקום מאותגר מבחינת כוח-אדם אקדמי, למורות שיש כאן(כרמיאל) מכללה :P.

והמחשב כמובן לא למשחקים, רק לאינטרנט ואופיס.

פורסם

ובקשר ל"תגובה אגוצנטרית טיפוסית ג'וניור" זה לא נכון כי לא התנשאתי כאן על אף אחד. וכמעט כל אחד מכם יכול להיות בעתודה.

עכשיו ממש עצבנת אותי! >:(

כמה אנשים כבר יכולים להתקבל לעתודה? כמה הצבא צריך?! רוב האנשים, דווקא אלו המוכשרים, לא יגיעו לשם בגלל מכסה! אם כולם היו מאמצים את השיטה הזו, מי היה מטיס את המטוס, או מתפעל את הטנק, או שומר במוצב? אווו... בטח לא אני. כולם ולא אני...לא התחת שלי - אני בעתודה ויהי מה!

זה לא אני ואפסי עוד? זו לא גישה כזו? אם לא, אני לא יודע מה כן נחשב "אני ואפסי עוד" מאשר לומר לכולם - לכו לעתודה ושהעולם יתהפך. רק עתודה.

פורסם

למה אתה כ"כ עצבני ???  תירגע  :)

וכן, כל אחד יכול ללכת בשני תנאים בסיסים שהם לא גבוהים במיוחד: ממוצע מינימום 85 ופסיכומטרי מינימום 535.  דרישות מאוד נמוכות. הממוצע הוא ממוצע 90-95 ופסיכומטרי של 650. המינימום נמוך מהממוצע.

אבל המינימום הזה יכול להביא אותך רק למקצועות כמו: היסטוריה, חינוך(מורה מחנך), סיעוד ופילוסופיה וגאוגרפיה.

לדוגמה פרטים לגבי מקצועות יותר "נחשבים" מהאונברסיטה העברית בירושלים, דרישות המינימום למקצועות שצה"ל צריך:

חושבנאות (רואה חשבון)-  ממוצע 95 עם פיסכומטרי של 670 מספיק על מנת להתקבל.

כלכלה- ממוצע 85 עם פסיכומטרי 700 מספיק על מנת להתקבל.

פיסיקה- ממוצע 90 עם פסיכומטרי 650.

מנהל עסקים- ממוצע 95 עם פסיכומטרי 675.

משפטים- ממוצע 95 עם פסיכומטרי 695.

הבעיה זה שזה רק המינימום. אם הביקוש עולה על ההצע מקבלים את אלו בעלי הציונים הגבוהים ביותר.

אבל ללמוד מנהל-עסקים,משפטים או כלכלה על חשבון הצבא זה לא בשמים.

ברור שצריך אנשים בשטח, ולא כולם בכלל רצים להתקבל לעתודה למורות שהם יכולים. רבים לא ניגשים בכלל, למורות שהם יכלו. אבל לנסות להתקבל יכול כל אחד בתנאי שעבר את דרישות המינימום האלה, ההגיוניות בהחלט.

ותעשה לי טובה, יש אנשים שזה החלום שלהם להטיס מטוס, או לפקד על טנק, או להיות צנחן.

פורסם

אתה לא מבין את הפואנטה. הפואנטה היא שמבחינתך האישית, שלך, ניצחת, הצלחת, כי התחמקת מתפקיד רע שיכול היה להפוך את השירות שלך לסבל מתמשך בן 3 שנים. אתה מציע את זה לכווווולללללללם! בואו, תנסו, תרויחו, תהנו. זו גישה של אני ואפסי עוד, מצטער לומר לך. אתה לא חושב ולו לרגע, על המעגל שמעבר. כשאתה אומר "כולנו" אתה מתייחס לחבר'ה ב-HWZONE, אלה שיצפו בהודעות שלך. אלה שנוגעים לדיון. לא לאנשים שמעבר... מדובר על מעגל פנימי קטן שאתה חושף בו את ההתבטאויות האלו של נעשה כולנו כך וכך ונצא בזול! עם כל הודעה נוספת שלך, אתה מבהיר את זה לכולנו יותר ויותר.

פורסם

המטרה בצבא היא לא לסבול 3 שנים. המטרה היא לשרת את המדינה 3 שנים. ואם הבן אדם רוצה ויכול לתרום בעתודה, כך יהיה.

ותאמין לי שעדיף לצבא בעתודה בן אדם ממוצע עם מוטיבציה אדירה להגיע לעתודה, מאשר גאון מחונן שכל מה שהוא רצה זה לצנוח או להיות טנקיסט.

אין שום רע בלרצות להנות משנות השירות, או לנסות להוציא מהם את הטוב ביותר, בשבילך, ותוך כדי גם לצבא.

פורסם

וואו הודעות רצות כאן בקצב שאני שולח אותה היא כבר לא מתאימה

פורסם

המטרה בצבא היא לא לסבול 3 שנים.

חחח כדאי שתלמד משפט בע"פ

"מי שואל אותך?!"

אתה תשרת לא איפה שאתה רוצה ולא במקום שיהיה לך כיף בו אלא איפה שיגידו לך

כי בצבא כמו בצבא אף אחד לא שואל אותך

פורסם

נכון.

אבל:

עדיף לצבא בעתודה בן אדם ממוצע עם מוטיבציה אדירה להגיע לעתודה, מאשר גאון מחונן שכל מה שהוא רצה זה לצנוח או להיות טנקיסט.

כמו שאמרת, אם אין ברירה אז ישבצו אותך במשהו תקוע, אחרי הכל מישהו צריך לעשות את כל "העבודה השחורה", אבל זה גם אינטרס של הצבא שתהיה לך מוטיבציה טובה ותעשה את תפקידך על הצד הטוב ביותר.

פורסם

המטרה בצבא היא לא לסבול 3 שנים. המטרה היא לשרת את המדינה 3 שנים. ואם הבן אדם רוצה ויכול לתרום בעתודה, כך יהיה.

ותאמין לי שעדיף לצבא בעתודה בן אדם ממוצע עם מוטיבציה אדירה להגיע לעתודה, מאשר גאון מחונן שכל מה שהוא רצה זה לצנוח או להיות טנקיסט.

אין שום רע בלרצות להנות משנות השירות, או לנסות להוציא מהם את הטוב ביותר, בשבילך, ותוך כדי גם לצבא.

W0W, אתה ממש מחדש לי, לא ידעתי! חשבתי לתומי שכולם מתגייסים בצבא כדי לעבור מסכת של ייסורים להנאתם ובידורם האישי ל-36 החודשים הבאים. ::)

למה אתה מתחמק מהעניין?! :(

העניין כאן הוא שהבחור קרא לכולנו להגיע לעתודה... כאילו, WTF. אתה באמת עם קב"א 56 ודפ"ר 90 אך עדיין לא מבין על מה נסוב הדיון הזה?!

יש לנו אותך, שלא מבין מהחיים שלו ומאמין באידאל מטופש שאבד עליו הקלח מזמן; בעוד השני קורא ליצירת גדוד עתודאי HWZONE וי*דיינו השאר.

אני מציע לשניכם להפסיק להשתתף בת'ראד הזה אחת ולתמיד שלא תמשיכו במסכת הטימטום שלכם קבל עם ועדה... :-X

פורסם

אני מני*אק אם התרד הזה לא ננעל עוד שנייה מה קורה אנשים לא מבין על מה אתם רבים כול זה התחיל מבנאדם שרוצה לעזוב את הארץ וטוען שהוא לא פטריוט ולא סובל את המדינה ובחתימה שלו רשום "Kahane Was Right" טוב משוגעים האנשים פה.

פורסם

הבנתי. אז אני וגיא נפרוש מהתרד, בכדי שאתה תוכל להכתיב לנו את האמת, הוד מעלתו. האר נא את עינינו כי אנחנו לא מבינים ורק אתה יודע את האמת הנשגבת מעינינו.

ומה רע בזה שהוא אמר שאתה גם מסוגל להגיע לעתודה? לא רוצה? לא צריך! אתה לא עושה טובות.

הבן אדם כולה אמר שכנראה שאתה מסוגל להגיע, ומשום מה החלטת שהוא פושע מלחמה.

לא בדיוק הבנתי את הנקודה שלך, על מה בדיוק אתה כל כך כועס?

פורסם

אני מכיר המון אנשים שמשחקים אותה הקורבן וראש-קטן ועסוקים בלהתבכיין כל הזמן על מר גורלם.

גם מי שלא הולך לעתודה יכול ללכת למבחנים לקורס טייס, צנחנים או כל דבר שהוא רוצה, ולא לשבת בבית ולקוות שלא (או שכן) יתקעו אותו באפסנאות.

ובקשר ל-HWZONE' , אתה יכול לנסות ולראות את זה מחוץ לנקודת המבט האפלולית שלך בתור מישהו כמוני שאומר: "ניצחתי, הצלחתי, לא ביזבזתי 3 שנים לחינם. ואתם יודעים מה? בדוגרי, זה לא כזה קשה! וזה טוב מאוד, למה שלא תנסו גם? למה שלא תנסו להוציא משהו טוב מהצבא? לטובתכם!"

אמרתי כבר, עם הגישה של "אני ואפסי עוד" אני לא מסכים. אני לא כזה טוב. אני בינוני שהשקיע והגיע למינימום והתקבל. יש הרבה מאוד אנשים, חלקם קוראים עכשיו שורות אלו, שטובים ממני בהרבה.

ומה זה

וללמוד ולהיות עתודאי זה לא לצאת ב"זול", זה לצאת , אם כבר, חכם. לצאת בזול זה לבוא לקב"ן, לשחק את המשוגע, לקבל פרופיל 21 ולצאת מהצבא.

תדע להבחין בין גישה של "אני ואפסי עוד" שמראה על נרקסיזם לבין הדברים שאני אומר שכוללים מעט התלהבות ואולי גם שמץ של גאוותנאות עצמית. אני מודה, מה לעשות. תראה לי מישהו שלא פועל ככה.

מאידך, אתה לא שומע שמץ של אגוצטנריות או התנשאות בדבריי. אם כן, אלו הדברים שאתה בוחר לשמוע ולהסיק מדבריי, אם כך, שיבושם לך. לא אמרתי שמי שלא הולך לעתודה הוא טיפש, או שעתודה זה הדבר הכי טוב שיש.(להיות טייס למשל זה טוב יותר).

בוא נגיד שאני רוצה לעודד אנשים לחשוב איך להפיק את המקסימום מכל מצב, מה רע? עדיף על הגישה המלנכולית שאתה נוקט בה. גישת ה"קורבן" שלא מובילה לשום מקום חוץ מלקיטור בלתי פוסק.

ואני מוכן להתערב ששירתת כבר בצבא, ושהצבא עבר עליך בצורה זועתית ולכן אתה מתנהג כך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים