עבור לתוכן

היציאה מג'נין

Featured Replies

פורסם

"יש אנשים שלהם ירושלים היא לא סתם עיר או סתם סמל! ובתור אזרחים כאן בארץ עליכם להתחשב גם בהם, זו דמוקרטיה ובדמוקרטיה הרוב קובע (ולמיטב ידיעתי הרוב לא יוותר על ירושלים כל כך בקלות)."

אליהם התכוונתי, שלרוב הם אלה שמאשימים את עראפת והפלסטינאים בכשלון השיחות.

גריי

הכותל לא בירושלים המזרחית.

בירשולים לא מדובר על 67' בדיוק... אלא על מין גבול שמביא להם את השכונות הערביות ורוב מזרח ירושלים (כן כן, גם את הר הבית).

הר הבית זה המקום היחיד הקדוש ליהודים שנמצא שם, וגם היום לאף יהודי אסור לעלות להר הבית כי אסור שיכנס לקודש הקודשים.

אתה לא רוצה לירושלים תהפוך לברלין?

אז אתה גם לא רוצה שלום.

• תגובות 85
  • צפיות 10.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דרעק, גם אני מאשים את עראת בכישלון השיחות.

הבן אדם טרוריסט רוצח, אני לא מבין מה בכלל יש לדבר אתו... איזה זכות יש לו לייצג אנשים כלשהם?

אבירם.

פורסם

איזה זכות יש לו לייצג אנשים כלשהם?

אז זה אומר שפשוט נוותר על סיכוי לשלום כל עוד ערפאת כאן?!

פורסם
[1019659289]

גריי

הכותל לא בירושלים המזרחית.

בירשולים לא מדובר על 67' בדיוק... אלא על מין גבול שמביא להם את השכונות הערביות ורוב מזרח ירושלים (כן כן, גם את הר הבית).

הר הבית זה המקום היחיד הקדוש ליהודים שנמצא שם, וגם היום לאף יהודי אסור לעלות להר הבית כי אסור שיכנס לקודש הקודשים.

אתה לא רוצה לירושלים תהפוך לברלין?

אז אתה גם לא רוצה שלום.

בפעם האחרונה שבדקתי הכותל נמצא בעיר העתיקה שנמצאת במזרח ירושלים מתחת להר בית , יכול להיות שרעידת אדמה שלא ידעתי עליה הזיזה אותו משם . וכפי שאמרתי אני לא מדבר רק על מקומות קדושים! אני לא סומך על הפלסטינים שיטפלו כראוי בסמלי העם היהודי - ראה מה הם עשו בקבר יוסף ובכנסיית המולד ( למיטב זכרוני הם הציתו את הקבר וצבעו את כפתו בירוק, וכמו כן השחיתו ובזזו את הכנסייה)

תבין שלום זו לא מטרה! שלום זה אמצעי ! אנחנו צריכם לחתור שיהיה לנו יותר טוב ! ולא לשום משהו אחר!

לכל דבר יש מחיר, את ירושלים אני לא מוכן לשלם!

אם השלום מותנה בחילוק ירושלים כמו שהצגת אז לא אני לא רוצה שלום!

אם אין התניה כזו אז אני אומר לפלסטינים "אהלן וסהלן".

פורסם

כאילו... יש לך ברירה ?

בטח שכן, וברק כמעט הגיע להסכם.

עריכה: ואני חושב שאם היום יתנו לערפאת את אותם תנאים, הוא יסכים.

פורסם

גריי

הנה

אפילו קיבלנו בונוס - הכותל נשאר אצלנו!

אני יודע שהוא במזרח ירושליים

אבל הוא לא בדיוק מתחת להר הבית

ושם יעבור הגבול.

אתה לא מוכן לוותר על מקום שפחות מ100 ישראלים יהודים הלכו אליו, fine with me. רק אל תתן תירוצים אחרים למלחמה

כי מלחמה זה מה שיש כשאין שלום.

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

"כמעט הגיע להסכם" ?

מה כמעט בזה ?

שהוא הציע לערפאת הכל, והם "כמעט" חתמו, רק שהיתה בעיה שולית וקטנה שהפריעה (ערפאת פשוט.. הממ.. לא הסכים..) ?

כן... ממש "כמעט הגיע להסכם"...

"הוא יסכים" ?

למה נראה לך ?

הטרוריסט\מחבל יאסר עראפת לא רוצה "שלום", הוא רוצה את כל שטח מדינת פלשתין, ובלי יהודים.

הוא לא רצה "שלום" עד עכשיו, מה גורם לך לחשוב שהוא ירצה "שלום" עכשיו ?

(אמרתי כבר ש"שלום" זאת סתם מילה, אבל יש כמה טמבלים במדינה שימכרו את כל המשפחה שלהם לעבדות בשביל להשיג איזה נייר חתום שנקרא "הסכם שלום", ופשוט לא יקלטו במוחם הקטנטן שאת ערפאת לא מעניין שום "הסכם שלום", וכל מה שהוא רוצה זה את פלשתין, ועדיף בלי יהודים בכלל ?)

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

"כמעט הגיע להסכם" ?

מה כמעט בזה ?

שהוא הציע לערפאת הכל, והם "כמעט" חתמו, רק שהיתה בעיה שולית וקטנה שהפריעה (ערפאת פשוט.. הממ.. לא הסכים..) ?

כן... ממש "כמעט הגיע להסכם"...

"הוא יסכים" ?

למה נראה לך ?

הטרוריסט\מחבל יאסר עראפת לא רוצה "שלום", הוא רוצה את כל שטח מדינת פלשתין, ובלי יהודים.

הוא לא רצה "שלום" עד עכשיו, מה גורם לך לחשוב שהוא ירצה "שלום" עכשיו ?

(אמרתי כבר ש"שלום" זאת סתם מילה, אבל יש כמה טמבלים במדינה שימכרו את כל המשפחה שלהם לעבדות בשביל להשיג איזה נייר חתום שנקרא "הסכם שלום", ופשוט לא יקלטו במוחם הקטנטן שאת ערפאת לא מעניין שום "הסכם שלום", וכל מה שהוא רוצה זה את פלשתין, ועדיף בלי יהודים בכלל ?)

מאד נוח לך להניח הנחות כאלה... בייחוד כשלא מתקיים עכשיו שום משא-ומתן...

אולי אם יתקיים איזשהו תהליך כן יהיה הסכם?! (וברור שכשאין תהליך אז לא יהיו תוצאות..)

אולי לא, ואז לא נראה כרוצחים אלא כשוחרי שלום.

אבל לא לנסות בכלל, לפי דעתי זה ממש טימטום.

פורסם

טימטום זה לתת לעוד ועוד אנשים למות לשווא, למרות שניסית את הדרך הזאת כבר כמה שנים טובות, וכל פעם היא נכשלה מחדש, אבל אתה מתעקש ללכת עם הראש בקיר...

פורסם

גריי

הנה

אפילו קיבלנו בונוס - הכותל נשאר אצלנו!

אני יודע שהוא במזרח ירושליים

אבל הוא לא בדיוק מתחת להר הבית

ושם יעבור הגבול.

אתה לא מוכן לוותר על מקום שפחות מ100 ישראלים יהודים הלכו אליו, fine with me. רק אל תתן תירוצים אחרים למלחמה

כי מלחמה זה מה שיש כשאין שלום.

קיבלנו בונוס ? מה אנחנו חייבים משהו למישהו ככה ש"עשו לנו את הוויתור המופלג הזה" ? הכותל היה שלנו הכותל יהיה שלנו לתמיד וכך גם ירושלים! והר הבית ישאר תמיד באותו מצב של סטטוס-קוו (כלומר בניהול הוואקף)

אף אחד שפוי לא יסכים שהגבול יעבור בכותל ואתה יודע את זה. זה כמו שאף צרפתי לא יסכים שגבול יעבור מתחת למגדל אייפל.

וע"פ מיטב מיטב ידיעתי בכותל ובעיר העתיקה יש הרבה יותר מ 100 יהודים! אז תפסיק לדבר שטויות

אולי אני אני טועה אבל ע"פ טון המילים שלך נראה ששתי הברירות שיש לך בלקסיקון זה או "כניעה" ולתת להם כל מה שהם רוצים, או "מלחמה"

אני אומר שיש גם מילה שלישית "משא ומתן"!

אם אתה מסכים לתת את עיר הבירה שלך לערפאת וחבורת הרוצחים שלו אז ירדת לשפל המדרגה

פורסם

מכירים?

פורסם

"הכותל היה שלנו הכותל יהיה שלנו לתמיד וכך גם ירושלים! והר הבית ישאר תמיד באותו מצב של סטטוס-קוו (כלומר בניהול הוואקף)"

הכותל היה בריבונות ירדנית יותר משהוא היה בריבונות ישראלית.

הכותל נשאר אצלנו

ליד הכותל לא גרים אנשים.

המקום ההוא זה לא ירושלים היהודית.

זה לא כניעה

כניעה יהיה תוכנית החלוקה

או לעוף לים.

זה בדיוק הדברים שצריך לשאת ולתת עליהם קיבינימט

אתה זה שלא מוכן לזוז מלימטר מירושלים, אז לקבור את זה בבירוקרטיה של מו"מ וראשי ממשלות מתחלפים?

פורסם

הכותל נמצא ברובע היהודי בירושלים ואכן גרים שם יהודים! ולא רק שגרים שם יהודים בכל יום נמצאים שם מאות אם לא אלפי יהודים!

אולי אני טועה אבל הרובע היהודי משמע המקום הזה הוא כן ירושלים היהודית.

גם במגדל אייפל לא גר אף אחד אז מותר לי לדרוש אותו מהצרפתים?

כניעה זה גם לתת את עיר הבירה שלך לערפאת

ומדוע לקבור את עניין ירושלים בביוקרטיה ? פשוט להוציא את עניין ירושלים מחוץ לתחום, ירצו יקבלו לא ירצו .. זו כבר בעיה שלהם נוכל להתמודד איתם!

תגובה ל encoder -

אכן אתה צודק, כיום שלום הוא לא יותר מקונספט מנופח שאין לו שום ביסוס על הקרקע.

לכל אלה שמוכנים למכור את מדינת ישראל עבור הסכם אני יכול לומר רק - "ומה אחר כך?" , יופי אז יש לנו הסכם ! אז מה עושים איתו?

אתם חושבים שברגע שיהיה הסכם החמאס ירים את נשקו? הרשו לי להזכיר לכם שהפיגועים הקשים ביותר עד האינתיפדה היו ב 95-96 לאחר חתימת הסכם אוסלו, שהשלום היה נרא קרוב מתמיד.

פורסם

ראש ממשלת מצרים, עטאף עבייד בראיון לעיתון הרשמי באבו דאבי אל-איתיחד:

אם מדינות ערב יתנו למצרים 100 מיליארד דולר, היא תצא למלחמה בישראל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים