עבור לתוכן

אני תוהה, המיתוס לגבי הכוננים הקשיחים של היטאצ'י = IBM, האם זה באמת יותר רע?

Featured Replies

פורסם

טוב אז כולנו יודעים של-IBM היתה סידרה קטסטרופלית שלאחר מכן הם פסקו מייצור כוננים, ומכרו את היחידה הזאת ל-Hitachi.

לכן מאז ומעולם כולם אוטומטית יורדים על הכוננים של היטאצ'י.. אבל האם יש לכך סיבה?

מישהו ממכם ניסה אותם וכשל? שמעתם שמועות? משום מה יש לי הרגשה שמדובר ב-Urban Legend טיפוסי של עולם המחשוב.

הרי כונני המיקרו דרייב שישנם בכל נגני ה-MP3 והמצלמות וכו' הם של היטאצ'י.

מספר לא מבוטל של מחשבים ניידים משתמשים בכוננים של היטאצ'י.

הכוננים שלהם הכי זולים בשוק כרגע עד כמה ששמתי לב.

האם למישהו יש הוכחה, ביקורת, מספרי החזרות של חברות שונות, שבאמת יהיה אפשר לעמוד על טיבם של היצרנים השונים?

אני דווקא דיברתי היום עם בעל חנות ענקית, שאומר שכולם באים ורוצים WD כי הם שמעו שהוא הכי טוב, אבל דווקא איתם יש לו את אחוז ההחזרות הגבוה ביותר.. which kinda makes u wonder..

פורסם

היטאצי בכוננים קשיחים ממש אחלה, רוב המחשבים שאני מתעסק איתם הם הכוננים שלהם

הם שקטים יחסית, הם ממש טובים ואני ממליץ עליהם הרבה יותר מאשר על WD שהסתמנו אצלי בתור בעייתיים.

פורסם

היטאצי היא חברת ענק. הכוננים של LG מיוצרים עם בפנוכו של היטאצי. אם תסתכל אז תראה שכתוב HL-DT-ST שזה HITACHI LG DATA STORAGE. את התוצאות של השת"פ ביניהן אפשר לראות ב 4120B ובעובדה שזו החברה הגדולה בעולם לכוננים אופטיים.

היטאצי קנו את IBM שהיו הדיסקים עם הביצועים הכי טובים. הבעיה של ה IBM היתה האמינות - אני לא מאמין שהיטאצי נכנסו איתם רק כדי לחזור על אותה הטעות.   הסיבה ש IBM נכנסו לשת"פ עם היטאצי היתה כדי שהיטאצי ייצרו את הדיסקים עבורם וברור למה. אף פעם לא היו לי HD של היטאצי אבל אני בטוח שיהיו טובים. דוקא עם WD היתה לי בעיה לא מזמן.

לדעתי, זו אגדה אורבנית, בדיוק כמו LG. אני לא מכיר LG אחד שנפל. להיפך, הפעם היחידה שנפלתי זה עם צורב של  AOPEN, בהתחלה גומיה (אחרי שנה ויום) ועכשיו רעש כמו של  מטוס. מה LG לא שומעים אפילו רחש ואני מדבר על הכל לא רק על צורבי DVD.

הדרך הכי טובה לבדוק זה לשאול אנשים מהימנים בחנויות ולשאול על % ההחזרות. אני אתקשר מחר לחנות שאני מכיר שמעיפה כמויות לדילרים ונראה מה הם אומרים.

שים לב לעובדה שהיטאצי הראשונים לצאת עם HD של 400 גיגה שיש עליו ביקורות טובות. אין אף אחד אחר בשוק היום חוץ מהם. אני חושב שזה אומר משהו.

הנה כמה לינקים לREVIEWS  של היטאצי:

http://www.furioustech.com/hitachiSATA/index.php

http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=918&cid=10&pg=7

תשים לב פה שהוא גם יחסית שקט (השוואה בינו לסמסונג וסיגייט ברקודה) אבל אוכל את השניים האחרים בביצועים:

http://www.silentpcreview.com/article82-page3.html

פורסם

יש לי דיסק IBM מהסדרה הקטסטרופלית והוא עובד עד היום במחשב השני שלי

דווקא דיסק די מהיר.

יצא לו פעם עדכון ביוס ועדכנתי

לפני העדכון היה טוב ואחרי העדכון נשאר טוב

פורסם

הדיסקים של IBM היו הכי טובים מבחינת ביצועים, אבל גרועים מבחינת אמינות... לך יש מזל.... שחק בלוטו....

פורסם

יש לי דיסק מהסדרה הדפוקה (75GXP בנפח 45GB).

מרוב התלהבות (היו לדיסק ביצועים מעולים לתקופה) המלצתי לאח שלי עליו, אך הדיסק שלו מת תוך חצי שנה.

הציעו לו מקסטור 45GB או UBM מסדרה חדשה יותר 60GXP בנפח 40GB. מכיון שהייתי בטוח ש= IBM לא יכולים לפול פעמיים, המלצתי לו לקחת את ה- IBM שנית, ולצורך גיבוי הוא קנה דיסק נוסף זהה.

כמובן, לפי חוקי מרפי, גם הדיסק השני נפל (אחד מהשניים).

מאז אני לא נוגע ב- IBM.

מה שכן, מאז שקו המוצרים נמכר מ- IBM ל- HITACHI, לא דווחו יותר באינטרנט על תקלות יוצאות דופן אצל HITACHI, כך שכנראה הסדרות הנוספות בסדר.

לינק לתביעה ציבורית נגד IBM כולל מסמכים מודלפים שמוכיחים ש- IBM שלחה לשוק ביודעין סדרה של דיסקים דפוקים.

http://www.sheller.com/SubPage.asp?SubPageID=88

פורסם

היום התקשרתי לחנות שמוכרת כמויות גדולות לדילרים. בינהם גם דיסקים של היטאצי. הם טוענים כי אחוז ההחזרות נמוך מאוד וכי הדיסקים מצוינים. הם דרך אגב לא מוכרים את היטאצי במחיר זול משאר הדיסקים (אותו סדר גודל) ומעיפים כמויות גדולות מכל הסוגים.

פורסם
  • מחבר

integral, מה באשר לאחוזי ההחזרות של שאר החברות?

Samsung, Maxtor, WD ו-Seagate?

יהיה נחמד אם נוכל אפילו לקבל מספרים מדוייקים על כל חברה וחברה.

פורסם

בחנות הזאת הם אמרו לי שאחוז ההחזרות פחות או יותר זהה. כמה יחידות לכמה אלפים. אחוז קטן מאוד. הם אמרו לי שהיום כולם עושים דיסקים בסדר ולכן גם הם מוכרים את כולם פחות או יותר באותו מחיר. אני ממש לא רוצה לטחון את זה יותר מדי. א' אני לא רוצה לסבך את המחסנאי או את החנות עם הספקים שלה (חו"ח שהם מוסרים אינפורמציה על הספקים שלהם שמפורסמת באינטרנט). ב' אני לא רוצה לטחון למחסנאי את המוח. ג' אני ממש לא חושב שהם עושים על זה סטטיסטיקה מדוייקת. אם יש משהו חריג הם מיד יודעים.

פורסם

המממ, חשבתי לקנות HD של WD, איזה סוגי בעיות ראיתם עם כוננים של WD? ואם לא לקנות WD אז מה כן כדאי? (למרות שאני לא חושב שההבדלים משמעותיים)

maxtor? seagate? hitachi?

פורסם

לפי מה שאני יודע, אין שום בעיה רצינית עם אף חברה היום. אומרים שהסמסונג יותר שקטים אבל אצלי עם ה V12 לא שומעים בכל מקרה כלום חוץ ממנו. השיקול שלך צריך להיות 3 שנים אחריות, ו 8 מגה, ואחר זה אם אפשר גם SATA וחנות שמכבדת את האחריות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים