עבור לתוכן

שאלתי בעבר ולא עניתם, האם כדאי לקנות חלקי מחשב חדש בארה"ב ולחסוך כסף רב?

Featured Replies

פורסם

המחשב שאני שוקל לקנות עולה בארץ 6,400 ש"ח ב-KSP שזהו המחיר הזול ביותר. בחנויות אחרות הרבה יותר.

אותו מחשב בדיוק יעלה בארה"ב 4,800 ש"ח.

האם שווה לחסוך 1,600 ש"ח בקנייה.

מה קורה עם רכיבים שנקנו בארה"ב מבחינת אחריות מקומית?

תודה.

פורסם

זאת הבעיה אחריות

אף אחד לא יכול להבטיח לך שלא תצטרך את האחריות הזאת

אני מציע לך תקנה בארץ כי יהיה לך למי לפנות אם תיהיה לך תקלה באחד החלקים

פורסם

אתה צריך לעשות סדר בדברים ולהפריד מעט את רכיבי המחשב כדי לקבל תשובה:

אם תסתכל על הפרשי המחירים תגלה שלמעשה ההבדל בין רוב הרכיבים הוא קטן ביותר ואני מתכוון לרכיבים הבאים:

Floppy, HD, CD, Mainboard, Screen card, Case ... etc. etc. etc

(לגבי מעבד, המחירים משתנים וכך גם ההפרשים)

הרכיבים בעלי הפרש גבוה הם בדרך כלל המסך ואביזרי המולטימדיה (בדרך כלל מצלמות דיגיטליות, מצלמות וידאו ועזרים שונים)

תצא מתוך נקודת הנחה שלא תהיה לך אחריות בארץ לרכיבים שנקנו בחו"ל ולכן הדילמה היא לגבי אביזרי המולטימדיה ולא לגבי המחשב עצמו (אלא אם כן אתה מתכוון להביא כרטיס מיוחד, או יקר מאד ... או אז תוכל ליבא אותו בנפרד תוך שיקול שאין לך בארץ לא תמיכה ולא אחריות לכרטיס שכזה) כלומר את המחשב עצמו לא כדאי ליבא אלא לקנות בארץ.

נשארנו עם דילמה לגבי המסך ואביזרי המולטימדיה ההיקפיים הנוספים:

כאן תצטרך להחליט איזה מהם תוכל לשלוח בעת תקלה לחו"ל (תוך כדי ספיגת עלויות המשלוח הלוך ושוב) ... סביר להניח שמשלוח מסך לתיקון תהווה הוצאה 'כבדה' ביותר ולכן גם מסך כדאי לקנות בארץ.

כך שאם כדאי להביא משהו לארץ באופן פרטי ... אלה מוצרי המולטימדיה (מצלמות למיניהם - וידאו, סטילס, ... מיני דיסק ...)

מקווה שעזרתי

פורסם

אביחי אתה טועה לצערי.....

ההבדל בין כרטיסי מסך הוא עצום וגם בלוחות אם יש הפרש

פורסם

אביחי אתה טועה לצערי.....

ההבדל בין כרטיסי מסך הוא עצום וגם בלוחות אם יש הפרש

כתבתי ...

(אלא אם כן אתה מתכוון להביא כרטיס מיוחד, או יקר מאד ... .

בכרטיסי מסך בסיסיים (TNT, Gforce ומטה) ההבדל הוא קטן. בכרטיסים מקצועיים יותר ההפרש הוא באמת גדול יותר.

לגבי לוח אם, זה תלוי, התייחסתי למעבד בלבד כגורם משתנה... אבל אתה צודק ... צריך להתייחס אל המעבד ולוח אם כ Bundle ובאמת תלוי באיזה חוזק המעבד (מהירות) ואיזה לוח 'מדביקים' לו.

ההפרש בין הלוחות הסטנדרטיים הוא נמוך, בין המקצועיים יותר הוא גבוה.

שוב עומדת כאן הדילמה בין הפרש המחירים לבין אחריות (הרי לא הגיוני שתטיס מחשב לחו"ל לצורך תיקון)

ואל נשכח גם את עניין הזמן: כמה זמן תהיה מוכן להשבית את המחשב שלך עד שחלק מסויים יחזור מחו"ל ?

האם לא תתפתה ותקנה בינתיים בארץ תחליף לחלק (עד שיחזור) ואז למעשה לא רק שלא חסכת אלא גם אפילו הפסדת.

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון לקנות רק את הרכיבים הבאים, בסוגריים רשומים הפרשי המחירים בין ישראל לארה"ב

לוח אם Asus P4T-E - הפרש 102 ש"ח

מעבד - P4 2.0A - הפרש של 500 ש"ח

כרטיס מסך - GF4 Ti4600 - הפרש של 740 ש"ח

דיסק קשיח Maxtor 80G - הפרש של 260 ש"ח

כל השאר קיים כבר או יירכש בארץ (כגון מארז).

מה דעתכם כעת?

פורסם

מבחינת מחיר כדאי,

השיקול כאן הוא רק בעיית אחריות:

1. כדאי לך לברר כמה יעלה משלוח חבילה (מבוטחת) לכתובת היצרן (או החנות ממנה קנית) ובחזרה. (סביר להניח שישתמשו בשירותי UPS, DHL, ודומיהם)

2. תבדוק האם יש לך חלקי חילוף בזמן תקלה - קח בחשבון את זמן המשלוח, זמן התיקון (כלומר זמן משלוח המוצר מהחנות ליצרן או למשווק הראשי, זמן תיקון וזמן חזרה לחנות ממנה קנית את המוצר) וזמן המשלוח חזרה לארץ.

אלה הם השאלות / הדילמות לפני קניית מוצר בחו"ל. כל השאר זו החלטה שלך.

פורסם

מניסיון ארוך ומיגע להזמין חלקי מחשב מארה"ב זה לא משתלם לא כספית ולא מבחינת האחריות.\

מבחינת מחירים פה ושם יש הבדלים.

אבל עוד לא מצאתי חנות ששולחת לארץ ואם כן אז זה עולה לפחות 50$ משלוח.

אתה לא תחסוך כלום ורק תקבל כאבי ראש מהאמריקאים האידיוטים שכנראה לא ששים למכור מחוץ לארה"ב.

חוצמיזה שאם אחד החלקים ילך לך אתה תצטרך לשלם על משלוח הלוך ושוב(בערך 100$) רק בשביל להפעיל את האחריות.

לא משתלם בעליל.

פורסם
  • מחבר

מבחינת משלוח לארץ, אין לי בעייה, יש לי קרובי משפחה בארה"ב שירכזו לי את כל הפריטים וישלחו לי, כך שאינני זקוק לטובות מחנויות ששולחות או לא שולחות מוצרים לישראל.

יש אפשרות לקבל שירות בארץ לפריטים השונים? לדוגמא רכשתי מחשב נייד של HP בחו"ל וכשהייתי זקוק לשירות כאן, קיבלתי אותו ללא כל עיכובים, בעיות וכן.. אפילו עם חיוך (כל הכבוד ל-HP :hi: ).

מה קורה עם האחרים.

נניח אינטל בישראל יתנו גיבוי למעבד שנקנה בארה"ב? (וכנראה יוצר בישראל...)?

או כרטיסי מסך, קשיחים וכד'...

אגב מי היבואן בארץ של דיסקים קשיחים של Maxtor? אני מעוניין להתקשר ולשאול.

שוב תודה על המידע.

פורסם

להארד דיסק שהוא לא Retail אני לא חושב שיתנו לך אחריות...

אני לדוגמא הבאתי הארד דיסק של IBM מחו"ל, ה-60GXP ( :AR15:) שכמובן מת אחרי חודשיים, ו-IBM בארץ אמרו שאין לי אחריות עליו כי הוא OEM.. ואפשר לקבל רק מהחנות שקניתי ממנה.

בכל מקרה עם כבר P4 ו-RDRAM, אז לדעתי עדיף הלוח של Abit.

ABIT TH7II.

עולה 1075 ש"ח באקסלנט המסרוחה.

פורסם

מבחינת משלוח לארץ, אין לי בעייה, יש לי קרובי משפחה בארה"ב שירכזו לי את כל הפריטים וישלחו לי, כך שאינני זקוק לטובות מחנויות ששולחות או לא שולחות מוצרים לישראל.

יש אפשרות לקבל שירות בארץ לפריטים השונים? לדוגמא רכשתי מחשב נייד של HP בחו"ל וכשהייתי זקוק לשירות כאן, קיבלתי אותו ללא כל עיכובים, בעיות וכן.. אפילו עם חיוך (כל הכבוד ל-HP :hi: ).

מה קורה עם האחרים.

נניח אינטל בישראל יתנו גיבוי למעבד שנקנה בארה"ב? (וכנראה יוצר בישראל...)?

או כרטיסי מסך, קשיחים וכד'...

אגב מי היבואן בארץ של דיסקים קשיחים של Maxtor? אני מעוניין להתקשר ולשאול.

שוב תודה על המידע.

אתה באמת רוצה לשבור את הראש עם כל הבלאגן על רכיבים שונים ואחריות?

אחד מחוקי מרפי קובע כי אם אחד מהגורמים עשוי להשתבש הוא אכן ישתבש.

אני לא ממליץ אבל תעשה מה שאתה רוצה.

פורסם

ממש ממש ממש לא כדאייייייייייייייי לך לקנות מארה"ב.............!!!!!!!!!!!! :nono: :nono: :nono: :nono: :nono:

כי אם תצטרך אחריות אז יהיו לך שתי ברירות:

1. לקנות חלק חדש כאן בארץ!!!

2. להטיס את המחשב לחו"ל לתיקון

אוליי תחסוך 1600 שקל אבל מחשב אתה לא קונה כל יום ואני חושב שזה יהיה מאוד לא נעים שיתקלקל לך משהו ולא היה לך לאן לגשת....?

אז הכי טוב שתקנה כאן בארץ..!!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים