עבור לתוכן

AtA 100  מזה בכלל?????

Featured Replies

פורסם

מזה הדבר הזה

ומה הוא נותן?? :-/

פורסם

זה תקן להתקני (...) IDE, שאומר שהכונן יוכל לתקשר על ממשק ה-IDE במהירות של 100MB בשניה.

זה כמובן תיאורתי בלבד, כי עדיין לא קיים הרדיסק IDE (או כל התקן IDE אחר) שמסוגל לקרוא מעל 50MB בשניה, ולכן (וזאת התשובה לשאלה השניה שלך), כרגע זה לא נותן כלום..

פורסם

זה לא אמור להיות 100MB ?

as megabit ?

פורסם

100Mb, אם כבר (מה שהתכוונת לכתוב..)

ולא, זה לא מגה ביט (Mb), אלא מגה ביייייייט (MB)..

פורסם

ATA 100 משפר את ביצואי המחשב

פורסם

test

</html>

ניסיון נחמד, וזה אפילו היה יכול להיות מצחיק, אבל לא...

בעסה.. :bash:

פורסם

יש משמעות ל- ATA100 ובכל הביקורות שאני קראתי, ככל שהממשק היה מהיר יותר כך הביצועים היו גבוהים יותר, אפילו אם לא מדובר בקצב העברת נתונים קבוע של 100MB . ה- ATA133 החדש למשל משיג 10MB יותר מאשר כונן בתקן ATA100. כך שכל אחד יעשה את החישוב שלו.

אני דוקא מרגיש הבדל בביצועים בין דיסק קשיח ATA100 שמחובר לבקר שתומך רק ב-ATA66 לבין אותו דיסק מחובר לבקר ATA100.

פורסם

יש משמעות ל- ATA100 ובכל הביקורות שאני קראתי, ככל שהממשק היה מהיר יותר כך הביצועים היו גבוהים יותר, אפילו אם לא מדובר בקצב העברת נתונים קבוע של 100MB . ה- ATA133 החדש למשל משיג 10MB יותר מאשר כונן בתקן ATA100. כך שכל אחד יעשה את החישוב שלו.

אולי, אבל זה לא קשור לתקן ה-IDE שהכונן תומך בו.

דגם חדש יותר = מן הסתם ככל הנראה מהירות הכונן תהיה מהירה יותר..

זה שבנוסף הוא גם תומך ב-ATA133 זה נחמד מאוד, אבל זה לא קשור...

תראה למשל את ה-75GXP וה-60GXP של IBM... הדגם החדש יותר מציג ביצועים טובים יותר, ושניהם ATA/100...

פורסם

תמיד יש לך מה להוסיף או להעיר, אה ? :asthanos:

אז אולי אתה יודע מה נותן ה-DVD של אסוס שעובד בתקן ATA100 ? הרי ממילא מהירות הקריאה מהסי די /DVD לא יכולה אפילו בתאוריה להגיע לקצב הזה לפחות כרגע ?

פורסם

למה אני מקבל את התחושה שאתה חושב שאני עושה לך דווקא או משהו? :-X

ובקשר לשאלה שלך, יש כמה גורמים...

- גימיק נחמד

- מבחינת אסוס: "הטכנולוגיה קיימת, למה לא לתמוך בה?"

- אם הם לא יתמכו בה, חברות אחרות שכן תומכות יוכלו להסב את זה לטובתן.. ("תראו את הכונן של אסוס.. אפילו לא תומך ב-ATA/100!")

פורסם

בכל מקרה הויכוח מיותר כי ממילא מי שילך לקנות דיסק קשיח חדש בחנות (בהנחה שזו לא חנות שמחזיקה מלאי מ-1996 :lol: :lol:), יקבל דיסק שתומך לפחות ב- ATA100 וכל לוח אם חדש תומך בתקן הזה כך שזה לא ממש משנה מה ההבדל בין התקן הזה לאיטיים יותר. אין מהירות פיזית של 100MB וזהו. מה שכן משפר את איכות הדיסק הקשיח הוא מהירות סיבוב הפלטות, ה-SEEK TIME וגם דיסק קשיח שקט (או כזה שאפשר להשקיט אותו כמו מקסטור או IBM) זה לא מזיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים