עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

הרבה זמן לא הייתי בפורום ואשמח לעזרתכם. את המחשב הנייח שלי שדרגתי לאחרונה לפני כעשור (אי שם כש-7870XT היה וואו), מאז עברתי לנייד Omen 15 עם 1660ti ומכיוון שסיימתי את הלימודים ויש לי מחשב של העבודה, הגיע הזמן לחזוור לימי הזוהר של מחשב נייח.

ועכשיו לשאלון:

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח, אם יש סיבה ממש טובה אפשר לחרוג ל-3000 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, קצת עריכה גרפית וקצת generative AI. בשאיפה הגדרות med-high 1440p.

משחקים לדוגמה: BG3, Oblivion Remastered, Expedition 33, Kingdom Come Deliverance 2 ועוד

3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים SSD 250GB Sata ישן ועוד M.2 1TB שאני יכול לקחת מהנייד. בנוסף יש ספק כח FSP Hyper 700 וקירור למעבד Arctic Freezer 13 שיכול לשמש אם המעבד יהיה AM4. יש גם מארז Cooler Master גנרי שכרגע יספיק.

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?  די חשוב אבל לא קריטי

6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בשאיפה mATX, לא מעניין אותי RGB.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך. אגב, מתלבט לעבור ללינוקס ואשמח לשמוע תובנות בנושא מבחינת תאימות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה

9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט מועד קצר מעת הקניה)? בחודש הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים (לדוג' USB Type-C או FireWire) או ביצוע אוברקלוקינג? בשאיפה Wi-Fi ו-Bluetooth מובנה בלוח.

11. האם ישנו ציוד היקפי קיים שיחובר? אם כן, איזה? (תחנת עגינה אם מחשבים ניידים \ מסך כזה או אחר) כרגע יש מסך 24" 1080p. מעוניין בעתיד להוסיף מסך 27" 1440p.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

ברור לי שהתקציב שלי די נמוך ולכן אני גם מתבסס על מוצרי יד-שניה.

כרטיס מסך - מצאתי 3060 12GB ב-800 ש"ח, נשמע לי די טוב. יש גם RX 6700 XT ב-1,200 ש"ח אבל אני חושב שה3060 מנצח.

מעבד - מתלבט בין 5800X3D ב-900 ש"ח לבין 7800X3D ב-1,500 ש"ח. לא מתנגד גם ליד ראשונה אם יש משהו מומלץ.

בטווח הנמוך מדובר על:

800+900=1700 ש"ח

זה משאיר כ-800 ש"ח ללוח אם וזכרונות (בשאיפה 32 אבל גם 16 יהיה בסדר בנתיים), האם זה תקציב סביר?

אשמח לשמוע הצעות או תובנות!

עריכה: יש אפשרות לבאנדל יד שניה של מעבד 5800X3D, לוח אם Gigabyte B450m ds3h וזכרונות DDR4 2x16gb HyperX ב-1,200 ש"ח. משתלם?

נערך על-ידי WereBunny

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים