עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

צריך את המלצת המומחים פה שמבינים בחומרת מחשבים העדכנית שיש כיום בשוק.

אני רוצה לעזור לחבר שעבדתי איתו מעל 15 שנים, הוא יצא לפנסייה ורוצה מחשב חדש.

הדרישות שלו יחסית פשוטות:

המחשב הוא לא לגיימינג ולא לתוכנות עריכה כלשהן, אלא יותר לאינטרנט, צפיית סרטים איכותיים על מסך המחשב ב-4K, צפייה ביוטיוב, עבודה עם דפדפן, בקיצור לדעתי יותר עבודה פשוטה ומשרדית שכזאת.

רק עוד דרישה שלו, שהמחשב יעבוד חלק בערך 5 שנים, ולא שנתיים או 3, הוא מעדיף להשקיעה יותר אם צריך העיקר שלפחות 5 שנים הוא לא יחשוב על החלפת או שדרוג המחשב כי דרישותיו לא ישתנו.

כעיקרון אותי מעניין לדעת ממכם המומחים איזה מעבד מהעדכניים כיום, יותר יתאים לו לדרישות האלו, אם זה מאינטל או מ-AMD, והאם הוא צריך כרטיס מסך נפרד אז איזה לדרישות שלו?, או שיספיק לו המעבד הגרפי שמובנה במעבד הראשי?

את כל השאר כעקרון אני כבר אתאים לו, זאת לא בעיה.

אשמח אם תעזרו בשאלות האלו בכדי שאני אעזור לחבר שלי.

תודה מראש לכל העונים.

פורסם

תקציב , בלי תקציב אתה מדבר באוויר . דיבורים באוויר זוכים לפחות יחס .

אני יכול להרכיב לך מפרט ב 10,000 וכך להיות בטוח שהכל יעבוד ואני מכוסט"ח שנתתי לך מפרט מספיק חזק.

( וזה עדין יכול להיות לימון שהחבר ירוץ איתו לחנות , וכאן גם השאלה היא האם יש לו זמן להתעסק כי הוא בפנסיה או שאולי הוא רוצה מחשב מותג קצת יותר יקר אבל עם אחריות בבית )

המשימות שאתה מבקש לבצע הן ברות מימוש ברמה טובה מאוד על ידי המעבדים הפשוטים יותר . ( i3 או ryzen 3 הם הבסיס והם טובים מאוד , פחות מזה זה קמצנות )

זה אומר שגם מעבד i5-13400 שנחשב פשוט ועולה קצת יותר מאשר ה i3 ושאפשר לשדכו למפרט בסיסי ( עם 32 גיגה מתוך חשיבה קדימה ורצון לעבודה חלקה )

יעשה את העבודה.

המקום היחיד שבו קיימת שאלה היא כרטיס המסך .

גם אם אתה לא צריך שהוא יריץ משחקים הוא תורם לחלק מהמשימות , למשל פיענוח וקידוד של וידאו .

מאחר ואתה שואף לוותר על כרטיס מסך לכאורה אז אולי כדאי לשים כאן דגש .

אבל אם נוסיף למחיר של המחשב 600 ש"ח נגיד על מעבד יותר טוב בגלל כרטיס המסך , אולי כבר עדיף לרכוש כרטיס נפרד שיהיה עוד יותר חזק...

בשביל לקבל החלטה טובה אתה תצטרך לחפש קצת מבחנים לגבי ענייני הצפיה בתוכן שמקודד בצורה חזקה.

דווקא המעבדים של הניידים מגיעים עם כרטיס מסך חזק והאופציה של מיני PC היא גם על השולחן .

https://tms.co.il/minisforum-um870plus-32g1t

https://tms.co.il/minisforum-um880pro-32g1t

ככל הנראה הראשון מגיע ללא NPU . זה קשור ל AI . אני חושב שזה די קשקוש , אולי אני מקשקש.

https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=NUC14RVHU5&cart=174486747531158146

אם הולכים על אינטל אז הולכים על מעבד core ultra , הם עם כרטיס מסך הרבה יותר טוב מאשר הדור שלפניו .

שים לב שהאינטל הוא ללא זכרון וSSD ,זה עוד כמעט 1000 .

אתה יכול לחפש עוד קצת , אם אתה רוצה להשקיע בשביל החבר אז אתה צריך להתעמק לגבי ההבדלים בין ה 780m ל כרטיס המסך של הקור אולטרה.

אז מה התקציב ? 3 ? 6 ? 9 ? 12?

אפשר להרכיב מחשב ב 3 שיעשה את העבודה מעולה לדעתי .

https://tms.co.il/builds/506207

מכאן , כל מקדם ביטחון הוא קפיצה של בערך אלף .

( מארז וספק צריכים חוות דעת שניה )

נ.ב.

כמה כסף שמת על המניה של NVIDIA לפני שהיא טסה למעלה ?

כי אני לא יודע לחזות את העתיד ואני לא יודע אם פתאום יצא לשוק משהו שדורש כוח עיבוד גדול או שונה , אני יודע מה יש עכשיו ואפשר לעשות הערכה קלה קצת קדימה.

למשל אולי יצא פתאום איזה קידוד מיוחד שחוסך המון נפח אבל דורש המון כוח עיבוד ויכול להתבצע רק על ידי חומרה יעודית ( זה משהו שקרה בעבר , היום אנחנו חושבים שאנחנו במיצוי של התחום ואולי אנחנו טועים )

פורסם

אני רק אוסיף שלרוב האחריות אם רק עד 3 שנים (ואפילו פחות) לרוב החלקים במחשב כך שאין ביטוח ל-5 שנים כך אם המחשב יתאים מבחינת הדרישות.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות, מעריך את זה.

לשאלת ה-NUC וכל מיני MINI PC - חד משמעית לא מעוניין, יש לכך את הסיבות.

לשאלת התקציב - אז לדעתי אני חושב משהו בערך ב-4, גג-5 אלף שקל לדעתי אמור להספיק למפרט טוב עבור דרישות בסיסיות לעבודה שקטה לכ-5 שנים, כי הוא עוד יבזבז כסף בנוסף על איזה מסך מחשב 32 אינץ' ברזולוציית 4K.

אז אני מקווה שעכשיו יהיה אפשרי להמליץ לי על איזה מפרט טוב עבור חבר בהסתמך על נתוני התקציב וכו' שהוספתי.

מחכה להמלצות ותגובות שלכם, תודה.

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים