עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

אני משתמש תמיד בצמד של דיסקים בו אחד נמצא במחשב והשני משמש לגיבוי פעם בשבוע.

לפני כשנה החלפתי צמד של 8 טרה בצמד של 14 טרה ואת הצד של ה 8 טרה שמתי במגרה עד שיורכבו במערכת אחרת. זמן קצר אחר כך כשניסיתי להתקין אותם שני הדיסקים של ה 8 טרה התפגרו לי בו זמנית. לא מזוהה בשלושה מחשבים (עם מערכות הפעלה שונות כמו WIN7/10), גם שמחובר כ SATA וגם שמחובר דרך USB. לפני כחודשיים חיברתי אותם (בטעות...) למחשב דרך SATA והפלא פלא הם עובדים מצוין.

בשבועות האחרונים אחד מהדיסקים של ה 14 טרה התחיל לעשות בעיות כשחיברתי אותו למחשב, בהתחלה היה צריך להכניס/להוציא אותו מספר פעמים לפני שזוהה ולאחר מכן הוא זוהה רק אחרי רסט. בסופו של דבר הוא התפגר לחלוטין והמחשב לא מזהה אותו בכלל גם אחרי הכנסה למקפיא ללילה שלם (תצחקו אך זה החייה לי מספר דיסקים בעבר).

מישהו נתקל בתופעה מוזרה כזו?

יש דרך ל"תוך" הדיסק (ללא הדרייוורים של מערכת ההפעלה) ולבדוק מה קורה/קרה איתו?

פורסם

הדיסקים שלך נתנו לך את כל הרמזים האפשריים רגע לפני שהם הולכים לעולמם ונדמה שדי התעלמת.

דיסקים שפעם עובדים פעם לא עובדים לרוב יעידו על בעיה פנימית "מגע רופף" כלשהו, ברגע שחיברת את הדיסקים בפעם ה-2 והם עבדו ב"טעות" היית מיד צריך לחלץ את כל החומר מהם ולהחליף אותם.

אם מה שנמצא על הדיסקים חשוב\שווה כסף ממליץ שתניח להם וגש לחברה שמתמחה בשחזור מידע, צפה הוצאה של כמה אלפים.

נערך על-ידי yotam.m

פורסם
  • מחבר

לא בטוח.

היו לי דיסקים בשלבי גסיסה בעבר ואני מכיר את התסמינים, מה שאני רואה כאן זה ממש לא זה.

הדיסקים של ה 8 טרה שפורקו היו תקינים לחלוטין ובשימוש עד הפירוק, אחד מהם שימש לגיבוי כך שהיו לו פחות מ 100 שעות עבודה. כשאני בודק אותו עכשיו עם ה CrystalDiskInfo הוא לא מדווח של שום תקלה/ירידה בביצועים.

הדיסק הבעייתי של ה 14 טרה גם הוא שימש לגיבוי וגם הוא עם פחות מ 100 שעות עבודה, דיסק זהה שיושב לי במחשב (קניתי שני דיסקים זהים) עם 200 שעות עבודה עובד מצוין.

הדיסק הבעייתי של ה 14 טרה שימש לגיבוי, כרגע הוא מושבת והמידע של הדיסק של ה 14 טרה מגובה על דיסקים נשלפים אחרים.

פורסם

לא נראה שיש עוד מה להוסיף, בסוף מדובר על חומרה שמורכבת ממאות רכיבים אלקטרוניים וקצת קשה לנו להבין לפעמים למה שתעבוד פעם כן ופעם לא.

נשמע שאתה גם מבין עניין ויודע לבדוק את הדיסק הבעייתי על מחשב אחר\נוסף.

לא בעיה לקחת בדיוק את אותו החיבור שעובד במחשב אחר ולחבר את אותם חיבורי ה SATA וה-Power עובד? יכול להיות שיש בעיה בסביבה במחשב הראשי.

לא עובד אחרי שברור שדיסק אחר הזדהה שם לפני כמה דקות? יש לך בעיה בכונן איך שלא תהפוך את זה.

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים