עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני סטודנט למשפטים, כך שהשימושים העיקריים שלי במחשב הם קריאה וכתיבה. לעיתים, אני עובד עם מספר רב של כרטיסיות (לעיתים עשרות) לאורך שעות ארוכות (בהן פתוחים טקסטים ארוכים, לרוב מאמרים ופסקי דין), קבצי office, לרבות word שונים. בנוסף, אני משתמש לעיתים ב-chat gpt או AI כזה או אחר (אך לא חושב שמדובר בשימוש עיקרי), ובחלק ניכר מהזמן, השימוש נעשה בשני מסכים, כאשר מסך אחד מחובר ללפטופ ב-HDMI. כיום יש לי את הלפטופ הזה (שבעעלותי שנה וחודשים אחדים; עם 16gb ram ו-552SSD) אך ביצועיו מאכזבים למדי - בעיקר מבחינת התצוגה והביצועים. יוער, שהוא נתקע לעיתים תכופות, ופעמים רבות קורס. אכן, המחשב עודנו באחריות ובכוונתי לפנות אליהם על מנת לבדוק אותו ולהעביר אותו לשימושו של אחר. מכל מקום, ולאחר הקדמה זו, להלן דגמים אחדים שמצאתי. לאור אכזבתי מ-dell, ברצוני לרכוש מחשב של asus, שכן המחשב של asus שקדם ל-dell היה מוצלח למדי (אלא אם אני טועה).

מבחינת תקציב, אין מגבלה אמיתית, שכן אני משתמש במחשב חלק ניכר מהיום, הן בלימודיי והן בעבודתי. מלבד הביצועים, מה עוד חשוב? קיומו (או במקרה של מחשבי הזן, היעדרו) של לוח מספרים נפרד, בו אני משתמש לא מעט (כך התברר, לאחר שניסיתי במשך שעות אחדות מחשב זנבוק שנעדר מקלדת כזו, כך שלא אוכל לרכוש מחשב מסדרה זו). דרישה נוספת וחשובה היא מסך בגודל 15.6 לכל הפחות, ולי אישית העדפה לזיכרון בנפח של 32GB ראם. אני לא בטוח איזה מעבד מומלץ ומאיזה יצרן. אשמח גם למחשב העשוי אלומיניום, ולא פלסטיק, שכן מחשב הדל שלי שעשוי פלסטיק לעיתים מתנדנד (פלסטיק הוא חומר גמיש, כך מתברר, ולא מעט סובלים מבעיה זו במחשבים ניידים). לגבי מסך מגע, אני לא חושב שהדבר נחוץ, בפרט שיש לי אייפד. מחשב של אפל אינו בא בחשבון, לאור בעיות תאימות לתוכנות שונות של האוניברסיטה ולמסמכי אופיס ישנים, ובעיקר, מטעמי נוחות.

כללית, מה ההבדל בין vivobook ל-zenbook, ועד כמה ההבדל מהותי?

ביחס לשאר השאלות, המחויבות, בהתאם לכללי הפורום:

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 

לא חושב שיש לכך נפקות בימינו בכל הנוגע למחשב נייד.

6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?

לא חושב שלכמה מאות גרמים לכאן או לכאן תהיה השפעה.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

מערכת הפעלה כן, אופיס לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

עדיף מרשת - KSP אייבורי באג וכדומה.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט מועד קצר מעת הקניה)?

בהקדם.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים (לדוג' USB Type-C או FireWire) או ביצוע אוברקלוקינג?

HDMI ו-USB רגיל (לעכבר).

11. האם ישנו ציוד היקפי קיים שיחובר? אם כן, איזה? (תחנת עגינה אם מחשבים ניידים \ מסך כזה או אחר)

כמפורט לעיל, יחובר מסך.

אם יש המלצה אחרת, אשמח לשמוע. תודה מראש. כדלקמן הדגמים שראיתי:

https://ksp.co.il/web/item/314208 - כאן, אני לא יודע לגבי המעבד, ועד כמה מעבדי QQ מוצלחים (אני יודע ש-AMD מובילים אבל לא מצאתי מחשב שהוא לא זנבוק שמשתמש בהם, וכאמור, אני חייב לוח מספרים שאין בזנבוק).

https://ksp.co.il/web/item/332314

https://ksp.co.il/web/item/370182 - במחשב מעליו המעבד הוא אינטל מסדרה 9, וכאן מסדרה 7, וחרף זאת, הוא יקר יותר. מה ההבדל בעצם?

https://ksp.co.il/web/item/328144 - דגמים אחדים כוללים כרטיס גרפי. אך האם יש סיבה שארכוש מחשב עם כרטיס גרפי? האם הוא נחוץ? אין לי שימוש בתוכנות עריכה גרפית או משחקים.

https://ksp.co.il/web/item/323114 - כאן הזנבדוק מוצע בשני מעבדים, האם יש הבדל מהותי ביניהם? למרות שהוא יקר, אני יודע שהזנבוק מאוד איכותיים - האם יש זנבוק עם מקלדת נומרית (מספרים)??

https://ksp.co.il/web/item/373584 - כאן מדובר במחשב של לנובו עם מעבד AMD, אך אני קצת מהסס מפזילה לכיוון זה. במה דברים אמורים? חששות בכל הנוגע לפרטיות (וקיימים חשדות כלפי חברות סיניות), איכות ואמינות. מאידך גיסא, הוספתי את המחשב לרשימה לאור העובדה שהוא כולל מעבד AMD להבדיל מאינטל.

תודה רבה ובתקווה לבשורות טובות.

נערך על-ידי nargsi

פורסם

הממממ ....

פורסם

אניא חושד שהבעיות שנתקלת בהן מקורן בתוכנה ולכן לא בטוח שמחשב חדש יפתור אותן. על פניו, ה־Latitude שלך אמור להתמודד עם המשימה הזאת ללא קושי מיוחד (להוציא מקרה שאתה מנצל או קרוב ללנצל את כל הזיכרון, ואת זה אפשר לבדוק ב־Task Manager אחרי שפתחת את כל הכרטיסיות והמסמכים שאתה בדרך כלל פותח, וגם אם זה המקרה כדאי לבדוק אם אפשר לשדרג זיכרון ב־Latitude).

יכול להיות שאתה מעמיס על הדפדפן יותר מדי (הם לא כל כך בנויים להחזיק עשרות כרטיסיות פתוחות באופן קבוע) או שיש איזה כלי אחר ברקע שמנסה לעשות "אופטמיזציה" וגורם יותר נזק מתועלת או שפשוט איתרע מזלך ואופן השימוש שלך גורם לווינדוס לקרוס לעיתים קרובות מדי.

בתור התחלה, אם אתה משתמש בכרום (או נגזרותיו), בתור התחלה הייתיה נכנס אל chrome://settings/performance ומפעיל את ה־Memory Saver אם הוא כבוי. הפעלתו משאירה כרטיסיות לא פעילות פתוחות, אבל התוכן שלהן מתעדכן רק כשאתה לוחץ עליהן במפורש. מוריד קצת עומס מהדפדפן.

אם אתה משתמש ב־Firefox או נגזורתיו, מנגנון דומה (שנקרא Tab unloading) אמור להיות פעיל כברירת מחדל אבל אפשר לוודא זאת בחיפוש הערך browser.tabs.unloadOnLowMemory (ההגדרה צריכה להיות true) ב־about:config.

הייתי גם סוגר כל תוכנה אחרת שרצה ברקע ואתה לא צריך לשימוש שוטף, בדגש על כל מיני תוכנות תחזוקה ואופטימיזציה.

בנקודת הזמן הנוכחית, לא הייתי ממליץ לקנות מחשב מבוסס מעבד ARM (הדגם עם מעבד ה־Snapdragon שאליו קישרת) כמחשב ראשי משום שכל הפלטפורמה (חומרה + תוכנה) עדיין לא בשלה מספיק.

הייתי במצב דומה לשלך לפני כמה חודשים. חיפשתי לפטופ חדש אחרי כמה שנים טובות, אבל מהר מאוד הבנתי שמוקדם מאוד בתהליך החיפוש מפני שלמרבה הצער זה מחייב אותך להתפשר על משהו. נכון להיום, Numpad קיים בגדול רק במחשבים מסדרות עסקיות או שמתיימרות להיות עסקיות (Latitude, ThinkPad, ThinkBook, IdeaPad, EliteBook) אבל הסדרות האלו הן כמעט שיבוט אחת של השנייה ואתה מתפשר על מעבד (שזה נניח עוד מילא כי עדיין מקבל מעבד עדכני) ובעיקר על איכות המסך כי אתה מקבל IPS זול, עם בהירות מפוקפקת ומכלול צבע מפוקפק לא פחות.

ואם בוחרים במחשב עם מסך טוב יותר, מעבד עדכני יותר, מעוצב יותר וקל משקל קצת יותר, קשה למצוא לפטופ עם Numpad ובכל מקרה אתה מתפשר על יכולת שדרוג (זיכרון מולחם. אפשר לשדרג רק SSD).

בסוף קניתי את ה־Vivobook S16 OLED עם מעבד AMD AI 9 HX 370 מכיוון שהוא שילב בין מסך מעולה, מעבד עדכני, מקלדת טובה ואיכות בנייה טובה. גם לא עלה הרבה יותר מ־ThinkPad או ThinkBook שנחותים ממנו משמעותית במעבד ובמסך.

עד כה אני מרוצה, אבל יש כמה הסתייגויות.

נתחיל בדברים הטובים: המסך מעולה. המקלדת נעימה להקלדה. משטח ההקלדה יציב. יש משטח נגיעה גדול (לדעתי מדי) ונוח לשימוש. המעבד מצוין וכולל שבב גרפי שמייתר שבב גרפי ייעודי אלא אם השימוש שלך מאוד מסוים ודורש חומרה מאוד מסוימת כדי להפיק ממנו את המרב (כמו למשל עריכת וידאו כפרנסה, משחקים, הרצה מקומית של במודלי שפה גדולים בגודל עשרות מילארדי פרמטרים).

למסך כמעט אין שוליים אז אתה מקבל מסך שהוא ~16 אינץ' אבל לא מגדיל מאוד את מידות המחשב החיצוניות. הוא קל משקל ולניוד.
אם אין לך בעיה לקנות רישיון של ווינדוס בעצמך ולהתקין, כדאי לדעתי לקנות את הגרסה בלי מערכת הפעלה.

וההסתייגויות: מגיע רק עם שנת אחריות אחת. אפשר להרחיב לשלוש ב־400 או 500 ₪ אבל צריך לשקלל את זה כשמשווים את מחירו לזה של חלופות שמגיעות עם 3 שנות אחריות.
המאווררים שלו קצת מרעישים. צריך לשחק עם ההגדרות כדי להפוך את זה לנסבל יותר. לא חיסרון מהותי, רק משהו לקחת בחשבון (ולפטופים בעבודה מאומצת תמיד מרעישים קצת, או שאתה מתפשר על ביצועים).

הוא מתחמם די מהר וכאן דווקא הגוף מאלומיניום שמשמש כמעין גוף קירור שעוטף את כל המחשב הוא אולי טיפה חיסרון בשל מוליכות החום הטובה שלו. אבל חשוב לציין שהוא לא מתלהט או הופך לא נעים לעבודה. בסופו של דבר גם עניין של העדפה. יש מי שמפריע להם יותר ויש מי שפחות.

הזיכרון מולחם ללוח ואין אפשרות לשדרג אותו. אם קונים, הייתי בהחלט ממליץ ללכת מראש על 32GB. כן אפשר לשדרג SSD.

וההסתייגות הגדולה ביותר (עבורי) היא ה־NumPad שהוא היה הדרישה שסביבה נסוב כל הסיפור. נתחיל מזה שמשטח הנגיעה של המחב ענק, לדעתי יותר מדי גדול, ואמנם זה נוח אבל זה מוביל לכך שהמקלדת נדחפה לאחור והפכה דחוסה משהו לעומת המקלדות של Latitude, ThinkPad. בשל השטח הפחות גדול שנותר למקלדת, ל־NumbPad מבנה לא הכי ארגונומי לדעתי. המקשים שלו קטנים יותר מהמקשים של שאר המקלדת. אם ב־Numbpad רגיל אפשר להניח אצבע על כל אחד משלושת מקשי הספרות שבשורה, כאן שתי אצבעות מכסות את כל שלושת המקשים וההקלדה לא אינטואיטיבית כמו ב־NumPad רגיל. צריך לתרגל זיכרון שרירים חדש. לא רק זה, גם פריסת ה־NumPad שונה. אין מקש Insert/אפס ארוך. אין Enter ארוך (שניהם קצרים) וגם המקשים /, *, – ו־Num Lock לא במיקומים הרגילים שאליהם אתה בטוח רגיל מכל מקלדת רגילה אחרת. הם מסודרים בשורות מעל מקשי הספרות וגם לזה צריך להתרגל. זה לא סוף העולם, אבל כן דורש הסתגלות ואי אפשר להכחיש שיש שם בעיה ארגונומית קטנה שכל הרצון הטוב שבעולם לא בהכרח יפתור לגמרי. אם זה המחשב העיקרי שעליו תעבוד, כנראה שתתרגל לזה די מהר. אני מדלג בין שני מחשבים (דסקטופ ולפטופ ובדסקטופ יש מקלדת רגילה) אז לפעמים צריך להתרגל קצת מחדש.

יש דגמי IdeaPad Pro שמגיעים עם מפרט דומה (מעבד עדכני + מסך OLED ופחות או יותר אותם חיבורים לציוד היקפי וגם עם זיכרון מולחם שלא ניתן לשדרוג) ומקלדת בפריסה רגילה יותר. אני פחות מחבב את דגמי ה־IdeaPad בשל איכות בנייה קצת זולה (כולל מקלדת ככה־ככה) אבל אין לי ניסיון עם הדגמים העדכניים ביותר (אם כי לפי ביקורות ברשת אכן פה ושם עיגלו קצת פינות בדגמים האלה), אבל כאמור – בשוק הלפטופים של היום תמיד צריך להתפשר על משהו. הכל בסופו של דבר שאלה של מה חשוב יותר.

נערך על-ידי About:blank

פורסם
  • מחבר
ציטוט של About:blank

אניא חושד שהבעיות שנתקלת בהן מקורן בתוכנה ולכן לא בטוח שמחשב חדש יפתור אותן. על פניו, ה־Latitude שלך אמור להתמודד עם המשימה הזאת ללא קושי מיוחד (להוציא מקרה שאתה מנצל או קרוב ללנצל את כל הזיכרון, ואת זה אפשר לבדוק ב־Task Manager אחרי שפתחת את כל הכרטיסיות והמסמכים שאתה בדרך כלל פותח, וגם אם זה המקרה כדאי לבדוק אם אפשר לשדרג זיכרון ב־Latitude).

יכול להיות שאתה מעמיס על הדפדפן יותר מדי (הם לא כל כך בנויים להחזיק עשרות כרטיסיות פתוחות באופן קבוע) או שיש איזה כלי אחר ברקע שמנסה לעשות "אופטמיזציה" וגורם יותר נזק מתועלת או שפשוט איתרע מזלך ואופן השימוש שלך גורם לווינדוס לקרוס לעיתים קרובות מדי.

בתור התחלה, אם אתה משתמש בכרום (או נגזרותיו), בתור התחלה הייתיה נכנס אל chrome://settings/performance ומפעיל את ה־Memory Saver אם הוא כבוי. הפעלתו משאירה כרטיסיות לא פעילות פתוחות, אבל התוכן שלהן מתעדכן רק כשאתה לוחץ עליהן במפורש. מוריד קצת עומס מהדפדפן.

אם אתה משתמש ב־Firefox או נגזורתיו, מנגנון דומה (שנקרא Tab unloading) אמור להיות פעיל כברירת מחדל אבל אפשר לוודא זאת בחיפוש הערך browser.tabs.unloadOnLowMemory (ההגדרה צריכה להיות true) ב־about:config.

הייתי גם סוגר כל תוכנה אחרת שרצה ברקע ואתה לא צריך לשימוש שוטף, בדגש על כל מיני תוכנות תחזוקה ואופטימיזציה.

בנקודת הזמן הנוכחית, לא הייתי ממליץ לקנות מחשב מבוסס מעבד ARM (הדגם עם מעבד ה־Snapdragon שאליו קישרת) כמחשב ראשי משום שכל הפלטפורמה (חומרה + תוכנה) עדיין לא בשלה מספיק.

הייתי במצב דומה לשלך לפני כמה חודשים. חיפשתי לפטופ חדש אחרי כמה שנים טובות, אבל מהר מאוד הבנתי שמוקדם מאוד בתהליך החיפוש מפני שלמרבה הצער זה מחייב אותך להתפשר על משהו. נכון להיום, Numpad קיים בגדול רק במחשבים מסדרות עסקיות או שמתיימרות להיות עסקיות (Latitude, ThinkPad, ThinkBook, IdeaPad, EliteBook) אבל הסדרות האלו הן כמעט שיבוט אחת של השנייה ואתה מתפשר על מעבד (שזה נניח עוד מילא כי עדיין מקבל מעבד עדכני) ובעיקר על איכות המסך כי אתה מקבל IPS זול, עם בהירות מפוקפקת ומכלול צבע מפוקפק לא פחות.

ואם בוחרים במחשב עם מסך טוב יותר, מעבד עדכני יותר, מעוצב יותר וקל משקל קצת יותר, קשה למצוא לפטופ עם Numpad ובכל מקרה אתה מתפשר על יכולת שדרוג (זיכרון מולחם. אפשר לשדרג רק SSD).

בסוף קניתי את ה־Vivobook S16 OLED עם מעבד AMD AI 9 HX 370 מכיוון שהוא שילב בין מסך מעולה, מעבד עדכני, מקלדת טובה ואיכות בנייה טובה. גם לא עלה הרבה יותר מ־ThinkPad או ThinkBook שנחותים ממנו משמעותית במעבד ובמסך.

עד כה אני מרוצה, אבל יש כמה הסתייגויות.

נתחיל בדברים הטובים: המסך מעולה. המקלדת נעימה להקלדה. משטח ההקלדה יציב. יש משטח נגיעה גדול (לדעתי מדי) ונוח לשימוש. המעבד מצוין וכולל שבב גרפי שמייתר שבב גרפי ייעודי אלא אם השימוש שלך מאוד מסוים ודורש חומרה מאוד מסוימת כדי להפיק ממנו את המרב (כמו למשל עריכת וידאו כפרנסה, משחקים, הרצה מקומית של במודלי שפה גדולים בגודל עשרות מילארדי פרמטרים).

למסך כמעט אין שוליים אז אתה מקבל מסך שהוא ~16 אינץ' אבל לא מגדיל מאוד את מידות המחשב החיצוניות. הוא קל משקל ולניוד.
אם אין לך בעיה לקנות רישיון של ווינדוס בעצמך ולהתקין, כדאי לדעתי לקנות את הגרסה בלי מערכת הפעלה.

וההסתייגויות: מגיע רק עם שנת אחריות אחת. אפשר להרחיב לשלוש ב־400 או 500 ₪ אבל צריך לשקלל את זה כשמשווים את מחירו לזה של חלופות שמגיעות עם 3 שנות אחריות.
המאווררים שלו קצת מרעישים. צריך לשחק עם ההגדרות כדי להפוך את זה לנסבל יותר. לא חיסרון מהותי, רק משהו לקחת בחשבון (ולפטופים בעבודה מאומצת תמיד מרעישים קצת, או שאתה מתפשר על ביצועים).

הוא מתחמם די מהר וכאן דווקא הגוף מאלומיניום שמשמש כמעין גוף קירור שעוטף את כל המחשב הוא אולי טיפה חיסרון בשל מוליכות החום הטובה שלו. אבל חשוב לציין שהוא לא מתלהט או הופך לא נעים לעבודה. בסופו של דבר גם עניין של העדפה. יש מי שמפריע להם יותר ויש מי שפחות.

הזיכרון מולחם ללוח ואין אפשרות לשדרג אותו. אם קונים, הייתי בהחלט ממליץ ללכת מראש על 32GB. כן אפשר לשדרג SSD.

וההסתייגות הגדולה ביותר (עבורי) היא ה־NumPad שהוא היה הדרישה שסביבה נסוב כל הסיפור. נתחיל מזה שמשטח הנגיעה של המחב ענק, לדעתי יותר מדי גדול, ואמנם זה נוח אבל זה מוביל לכך שהמקלדת נדחפה לאחור והפכה דחוסה משהו לעומת המקלדות של Latitude, ThinkPad. בשל השטח הפחות גדול שנותר למקלדת, ל־NumbPad מבנה לא הכי ארגונומי לדעתי. המקשים שלו קטנים יותר מהמקשים של שאר המקלדת. אם ב־Numbpad רגיל אפשר להניח אצבע על כל אחד משלושת מקשי הספרות שבשורה, כאן שתי אצבעות מכסות את כל שלושת המקשים וההקלדה לא אינטואיטיבית כמו ב־NumPad רגיל. צריך לתרגל זיכרון שרירים חדש. לא רק זה, גם פריסת ה־NumPad שונה. אין מקש Insert/אפס ארוך. אין Enter ארוך (שניהם קצרים) וגם המקשים /, *, – ו־Num Lock לא במיקומים הרגילים שאליהם אתה בטוח רגיל מכל מקלדת רגילה אחרת. הם מסודרים בשורות מעל מקשי הספרות וגם לזה צריך להתרגל. זה לא סוף העולם, אבל כן דורש הסתגלות ואי אפשר להכחיש שיש שם בעיה ארגונומית קטנה שכל הרצון הטוב שבעולם לא בהכרח יפתור לגמרי. אם זה המחשב העיקרי שעליו תעבוד, כנראה שתתרגל לזה די מהר. אני מדלג בין שני מחשבים (דסקטופ ולפטופ ובדסקטופ יש מקלדת רגילה) אז לפעמים צריך להתרגל קצת מחדש.

יש דגמי IdeaPad Pro שמגיעים עם מפרט דומה (מעבד עדכני + מסך OLED ופחות או יותר אותם חיבורים לציוד היקפי וגם עם זיכרון מולחם שלא ניתן לשדרוג) ומקלדת בפריסה רגילה יותר. אני פחות מחבב את דגמי ה־IdeaPad בשל איכות בנייה קצת זולה (כולל מקלדת ככה־ככה) אבל אין לי ניסיון עם הדגמים העדכניים ביותר (אם כי לפי ביקורות ברשת אכן פה ושם עיגלו קצת פינות בדגמים האלה), אבל כאמור – בשוק הלפטופים של היום תמיד צריך להתפשר על משהו. הכל בסופו של דבר שאלה של מה חשוב יותר.

היי,

תודה על התגובה המפורטת. הלטטיוד אכן מגיע למגבלת הזיכרון, וגם לפעמים אני רואה במנהל המשימות שגם המעבד עובד קשה, ולכן חשבתי להחליף (מה גם, שבכנות, אני די מאוכזב מהמסך ולפעמים מהסוללה, ובמילא בן משפחה תכנן לקנות לפטופ אז לא באמת "כואב" לי להחליף). בנוגע להקפאת כרטיסיות, במאגר המידע שאני משתמש בו תדיר, הקפאת כרטיסיה דורשת התחברות מחדש (שלוקחת כמה עשרות שניות), וזה די מעכב. אגב, גם הלטטיוד מתחמם, לפעמים ברמה שלא נעים להניח את היד, אבל מתרגלים....

כל דגמי הVIVOBOOK שראיתי של אסוס מגיעים עם מעבד אינטל (או QQ, כפי שראית), ורק הלנובו מגיע עם AMD. האם נתקלת בדגם שאני פספסתי?

תודה שוב.

נערך על-ידי nargsi

פורסם

זכור לי שראיתי מצגת של אסוס שמסבירה שדגמי ה-16 אינטץ' עם יותר יכולת תפוקת קירור.

פורסם

אכן נראה שהדגמים עם מעבדי AMD אזלו מהמלאי אצל היבואן.

כרפרנס, מדובר במפרט הזה.

אתה יכול לקנות את הגרסה עם מעבד Intel. זה לא מאוד חשוב.

למשל הדגם הזה (ללא מערכת הפעלה. בחירת מערכת הפעלה או צבע מסוים מכתיבה גם חלקים אחרים במפרט אז תבדוק אילו תצורות זמינות ומהי התצורה שעונה הכי טוב על הצרכים שלך מבחינת צבע + כן/לא מערכת הפעלה) גם יהיה מצוין ובגדול די היינו הך.

עריכה:

רק למען הסדר הטוב, הנה דגם מקביל פחות או יותר מסדרת IdeaPad Pro. צריך לשים לב שהוא מגיע עם 3 שנות אחריות (אז להשוות למחיר של ה-Vivobook +‏ 400 ₪ על הרחבת אחריות) ומקלדת בפריסה רגילה יותר. החיסרון היחסי הוא איכות בנייה קצת יותר מוטלת בספק ומקלדת קצת פחות טובה על הנייר, אבל ייתכן שכל זה זניח. תלוי כמה אתה רגיש לדברים האלה.

עריכה נוספת:

משהו ששכחתי לציין לגבי ה־Vivobook S16 זה שאין לו קורא טביעות אצבע מובנה. הוא כן מצויד במצלמת IR אז אפשר להשתמש בזיהוי פנים בשביל Windows Hello. רק למקרה שזיהוי טביעות אצבע חשוב וזיהוי פנים לא יכול להחליף אותו. במקרה כזה גם אפשר לקנות קורא טביעות אצבע קטן שמתחבר לשקע ה־USB.

נראה שגם ל־IdeaPad אין קורא מובנה. זה משהו שלמדתי בחיפוש אחרי הלפטופ. כל היצרנים מציעים פחות או יותר את אותו דגם באותה רמת מחיר ועבור אותו פלח שוק. ההבדלים הם בעיקר במעבדים (Intel/AMD או כמה מהר סדרה מסוימת מתעדכנת לדגמי מעבדים חדשים יותר) וקצת במסביב. זה רק נדמה שיש המון אפשרויות.

נערך על-ידי About:blank

פורסם
  • מחבר
ציטוט של About:blank

אכן נראה שהדגמים עם מעבדי AMD אזלו מהמלאי אצל היבואן.

כרפרנס, מדובר במפרט הזה.

אתה יכול לקנות את הגרסה עם מעבד Intel. זה לא מאוד חשוב.

למשל הדגם הזה (ללא מערכת הפעלה. בחירת מערכת הפעלה או צבע מסוים מכתיבה גם חלקים אחרים במפרט אז תבדוק אילו תצורות זמינות ומהי התצורה שעונה הכי טוב על הצרכים שלך מבחינת צבע + כן/לא מערכת הפעלה) גם יהיה מצוין ובגדול די היינו הך.

עריכה:

רק למען הסדר הטוב, הנה דגם מקביל פחות או יותר מסדרת IdeaPad Pro. צריך לשים לב שהוא מגיע עם 3 שנות אחריות (אז להשוות למחיר של ה-Vivobook +‏ 400 ₪ על הרחבת אחריות) ומקלדת בפריסה רגילה יותר. החיסרון היחסי הוא איכות בנייה קצת יותר מוטלת בספק ומקלדת קצת פחות טובה על הנייר, אבל ייתכן שכל זה זניח. תלוי כמה אתה רגיש לדברים האלה.

עריכה נוספת:

משהו ששכחתי לציין לגבי ה־Vivobook S16 זה שאין לו קורא טביעות אצבע מובנה. הוא כן מצויד במצלמת IR אז אפשר להשתמש בזיהוי פנים בשביל Windows Hello. רק למקרה שזיהוי טביעות אצבע חשוב וזיהוי פנים לא יכול להחליף אותו. במקרה כזה גם אפשר לקנות קורא טביעות אצבע קטן שמתחבר לשקע ה־USB.

נראה שגם ל־IdeaPad אין קורא מובנה. זה משהו שלמדתי בחיפוש אחרי הלפטופ. כל היצרנים מציעים פחות או יותר את אותו דגם באותה רמת מחיר ועבור אותו פלח שוק. ההבדלים הם בעיקר במעבדים (Intel/AMD או כמה מהר סדרה מסוימת מתעדכנת לדגמי מעבדים חדשים יותר) וקצת במסביב. זה רק נדמה שיש המון אפשרויות.

היי,

מה ההבד'ל בין המעבדים השונים של האינטל? לקחת את אלו עם ה-ultra?

ציטוט של A-10

ביצועי המעבד אכן טובים (או טובים יותר) כמו ה-AMD? מה בדבר Copilot?

תודה מראש.

פורסם
ציטוט של nargsi

ביצועי המעבד אכן טובים (או טובים יותר) כמו ה-AMD?

זה נייד עם מעבד AMD ... )

המעבד, 365 דרגה אחד מתחת לחזק יותר, ה - 370 ,

אבל כאמור, לצרכים שלך זה עדיין מעל ומעבר.

ציטוט של nargsi

מה בדבר Copilot ?

לפי מה שרץ ברשת, בניגוד להצהרותיה של AMD,

חלונות 11 טרם הוציאה עדכון שמשמיש את ה - Copilot

בניידים עם 370 / 365.

אני אבדוק זאת שוב ואעדכן.

נערך על-ידי A-10

פורסם
  • מחבר
ציטוט של A-10

זה נייד עם מעבד AMD ... )

המעבד, 365 דרגה אחד מתחת לחזק יותר, ה - 370 ,

אבל כאמור, לצרכים שלך זה עדיין מעל ומעבר.

לפי מה שרץ ברשת, בניגוד להצהרותיה של AMD,

חלונות 11 טרם הוציאה עדכון שמשמיש את ה - Copilot

בניידים עם 370 / 365.

אני אבדוק זאת שוב ואעדכן.

ככל הנראה התבלבלתי. האם במצב בו לא אמצא מחשב עם מעבד AMD (למשל, באחת הרשתות הגדולות), על איזה מעבד אינטל היית ממליץ?

פורסם
ציטוט של Jabberwock

מצאתי את דגם ה-AMD עם עלות נמוכה יותר:

כנראה כי יש בו 24 גיגה זיכרון ולא 32 ...

פורסם
ציטוט של Jabberwock

קראתי שבשביל Copilot צריך יחידת עיבוד NPU עם לפחות 40TOPS

טוב, אז על פניו, ה - 365 של AMD עומד בדרישות -

https://www.amd.com/en/products/processors/laptop/ryzen/ai-300-series/amd-ryzen-ai-9-365.html

השאלה עם מיקרוסופט וחלונות 11 בעניין ....

שורה תחתונה, להבנתי, ל - ML זה יתאים.

להצהרות ה"נחיצות, יתרונות, הכרחיות" של ה - COPILOT כנראה פחות ....

וזה לא בהכרח אומר שבאינטל המצב יותר טוב ...

פורסם
ציטוט של nargsi

האם במצב בו לא אמצא מחשב עם מעבד AMD (למשל, באחת הרשתות הגדולות)

ומה בדיוק נותנות לך רשתות גדולות בקניית נייד ?

הרי מי שמטפל / מתקן אותו זה היבואן.

לאינטל כרגע אין תשובה של ממש בתחום הנייד עם מעבד

לצרכים שלך.

אינטל על המפה בניידי גיימינג / יצירת תוכן.

לא שהיא בהכרח טובה יותר, אלא טובה לא פחות, ואז זה עניין של עלות ותכונות כאלה ואחרות בכל דגם ודגם.

בסגמנט שלך, אינטל די מאחור.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של A-10

ומה בדיוק נותנות לך רשתות גדולות בקניית נייד ?

הרי מי שמטפל / מתקן אותו זה היבואן.

לאינטל כרגע אין תשובה של ממש בתחום הנייד עם מעבד

לצרכים שלך.

אינטל על המפה בניידי גיימינג / יצירת תוכן.

לא שהיא בהכרח טובה יותר, אלא טובה לא פחות, ואז זה עניין של עלות ותכונות כאלה ואחרות בכל דגם ודגם.

בסגמנט שלך, אינטל די מאחור.

היי,

אני מסכים איתך שאכן, אין הבדל במוצר הנרכש. שאלתי, לאור האפשרות לרכוש באילת (ועל הדרך לגנוב איזה סופ"ש החברה), שקיים ברשת גדולה אך לא בחנות עירונית. מעבר לכך, אכן לא קיים הבדל. לדעתך, עדיף לרכוש AMD ולא intel ultra 7 למשל?

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים