עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

קניתי את החלקים הבאים מאמזון ואני תקוע בבחירת מארז שיתאים לכל החלקים

AMD Ryzen 9 9950X

Corsair Vengeance DDR5 128GB (4x32GB) 6000MHz CL30

WD Black SN850X Black 4TB NVMe 7300mbps SSD with Heatsink X2

WD Black SN850X Black 2TB NVMe 7300mbps SSD with Heatsink

NZXT Kraken Elite 280mm 

Corsair RM850e - 850W, 80+ Gold

GTX 1650

ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI

מהתייעצות עם חבר הוא אמר לי שעדיף לחבר את הקירור הנוזלי דווקא בפאנל הקדמי על מנת לקבל אוויר קר מלכתחילה כדי לקרר את המעבד (שני מאוורים רדיאטור 280 מ”מ)

הבעיה היא שאני לא יודע באיזה מארז לבחור על מנת שיהיה מספיק מקום לחבר הכל מבלי שזה יתנגש בכרטיס מסך (למרות שמדובר בכרטיס מסך קטן - אני לא גיימר ואין לי צורך בכרטיס מסך יותר מתקדם מהבסיסי ביותר)

עשיתי הרבה Back & Forth עם ChatGPT וגם עם החבר שאני תופס ממנו מבין ממחשבים ובשורה התחתונה שלח אותי להתייעץ אתכם כאן

מכיוון שהמחיר של המחשב היה לי יקר מאוד (11-12 אלף ש”ח) אני לא תכננתי להשקיע הרבה במארז עצמו. אין לי צורך בתאורת LED מיוחדת ואני אפילו מעדיף בלי, אין לי צורך לשדרג כרטיס מסך גם בעתיד (לא גיימר ולא מתעסק בוידאו)

אחרי שיחה של שעה עם החבר ובחינה של מספר מארזים עלו כמה אופציות שאני רוצה להתייעץ אתכם עליהן

1. Antec NX292 - עולה 185 ש”ח, מבדיקה בGPT נראה שאפשר להתקין רדיאטור 280 מ”מ בפאנל הקדמי בלבד אבל החבר אמר שזה יכול להיות גבולי בגלל האורך של הכרטיס מסך אפילו שמדובר בכרטיס מסך קטן

2. Antec AX81 Elite - עולה 265 ש”ח, מבדיקה באתר שלהם נראה שאפשר להתקין את הקירור מקדימה וגם למעלה

3. Antec DF700 Flux - עולה 360 ש”ח, מבדיקה באתר שלהם נראה שאפשר להתקין את הקירור מקדימה וגם למעלה. החבר המליץ עליו כי הוא נראה קצת יותר גדול והבנתי שהוא מגיע עם עוד מאוורר גם על הספק כוח למטה אז זו נשמעת לי אופציה טובה

השאלה שלי היא האם מספיק ללכת על האופציה הראשונה והזולה ביותר (185 ש”ח) או להשקיע מחיר כפול של 360 ש”ח כדי להיות בראש שקט יותר? האם יש פה מישהו שיש לו את אחד המארזים האלה ויודע להגיד לי בוודאות אם הוא יתאים או לא יתאים למפרט שלי?

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

מארז ששוקל 4.5 קילו אני חושב שאני קונה קרטון.

פורסם

המשקל הוא אינדיקציה לעובי המתכת . זה אינדקציה לאיכות . יותר כבד פחות רועד.

תבדוק שיש פילטרים בכל ככניסות האוויר ושקל לפרק ולנקות .

רגליות גומי , תושבות גומי למאווררים , פתחים נוחים להעברת חוטים .

אם אין לך כרטיס מסך שפולט הרבה חום ואין תוכנית לאחד כזה , אין צורך במארז גדול במיוחד .

אפשר להתקין קירור מקדימה ואפשר למעלה , זה לא ממש משנה כי אין כרטיס מסך חזק , כנראה שבמקרה זה עדיף מקדימה .

תוודא שפתחי הצנרת הם למטה ושהרדיאטור מותקן יותר גבוה מהמשאבה (חלקו העליון , נגיד 2-4 ס”מ , לא כולו )

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים