עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

שימוש כללי

אני לא יודע כמה אני רוצה להשאיר אופק לשדרוג ככה שAM4 וDDR4 לא כזה מפריע לי.

אני כנראה אקח עוד SSD 1TB מהמחשב הישן ואוסיף אולי עוד 2×16GB של RAM.

מעבר לזה נראה לי סבבה

האם הNVME מתאים ללוח אם? האם המפרט הזה יריץ תכנים של עד 4K בלי בעיה ?

כרגע המחשב שלי קצת מתקשה עם הפעלה של 2160P (יש לי I52500K)

תודה רבה

zzzz.jpg

פורסם

אני חושב שכל מחשב עם מעבד מודרני, גם עם 4 ליבות , אמור להריץ תכנים של 4K ללא בעיה , עניין של תוספת לפקודות של המעבד שנוספו בעשור האחרון .

אף על פי כן , אני לא יכול להתחייב , אני עם מעבד לא פחות מודרני ולייצר thumbnails של heic לוקח לו הרבה יותר זמן ממה שנראה לי סביר .

המעבד הזה הוא ללא כרטיס מסך מובנה, אתה צריך כרטיס מסך נפרד .

הקירור הוא בזבוז כסף מוחלט , אצרף אפשרויות אחרות עוד כמה דקות .

פורסם

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-5700x/18.html

ללא OC וללא PBO , המעבד הזה יכול להסתדר בקלות עם קירור כמו זה:

https://www.amazon.com/Cooler-Spectrum-LGA1700-Socket-Version/dp/B0DDXF14YD/

אם אתה מוגבל בגובה , אז יש קירור מצויין במחיר טוב ובגישה קצת ישנה יותר שהיא לא רעה בכלל :

https://www.amazon.com/gp/product/B09ZL6CRCD/

אם אתה כן רוצה להריץ את המעבד עם PBO אז שני הנ”ל לא מספיק חזקים ( אולי ה ax67 יותר טוב) וגם לא הנוקטואה .

זה יעשה את העבודה :

https://www.amazon.com/gp/product/B0C4JK43LQ/

או זה

https://www.amazon.com/Thermalright-Peerless-Assassin-Technology-1500RPM/dp/B0DB861CFX/

פורסם

א. לא הייתי קונה רכיבים בחו”ל טעות קשה לדעתי מבחינת אחריות וכו’ ולא כולם מכבדים את האחריות ויש לי הוכחות ראיות וכו’

ב. AMD על הנייר סבבה אבל הוא לא יציב במשחקים למשל כמו אינטל הוא קורס ב 1% 0.1% אנשים חושבים ש FPS זה הכול בחיים , ובכלל במולטיטסקינג אינטל קידודים / עריכה וידאו וכו’ אינטל עדיין מס’ 1

ג. הליבה הבודדת של ה 5700X חלשה בינונית במקרה הטוב

ד. לדעתי ה 5700X עדיף מה ה5700X3D הטכנולוגיה של 3D הבקר שם לא אפוי קראתי על בעיות ממטולה ועד אילת .

ה. אינטל חמים אש בתקופה האחרונה ויש לפעמים מסכים כחולים ועדיין עם כל התקלות שלהם הם עדיין עדיפים על AMD .

ו. היום זאת לא תקופה טובה לקנות מעבדים ולוחות אם 2 היצרנים במצב קשה והסחורה שלהם אומללה עדיף לחכות אולי לדור 16 של אינטל או לדור AM6 של AMD …

נערך על-ידי iveco

פורסם
  • מחבר

אני דווקא מעדיף לקנות מאמזון לאור המבצעים הנוכחיים.

אני כבר דוחה את הקנייה הרבה זמן…

לחכות לדור הבא? זה אומר לחכות עוד שנה אפילו…

מה היית ממליץ לקנות עכשיו? Am4 ddr4? Am5 ddr5? Lga1700?

אין לי בעיה של תקציב אבל נראה לי מיותר להוציא סתם כסף אם המחשב עונה על הצרכים שלי .. במידת הצורך אני אקנה חדש או אשדרג ..

פורסם

1- אין שום בעיה עם המפרט שלקחת.

2- אין שום סיבה להקשיב לטרולים ,אם אתה רוצה לאמוד את תוכנו של הקנקן , ראה את המשפט האחרון .

הוא המליץ לך לחכות עוד שנתיים שלוש.

פורסם
  • מחבר

יאללה אז אני סוגר עניין…

אני לוקח 5600x במקום…

יותר זול ב30 דולר כמעט וגם מגיע עם קירור..

פורסם
  • מחבר

קירור הבסיס כל כך גרוע?

בהנחה ואני קונה גם ספק כוח.

מה אתם ממליצים מהנל?

https://www.amazon.com/Thermaltake-Certified-Continuous-Active-PS-SPD-0700NPCWUS-W/dp/B014W3EAX8/ref=sr_1_13?crid=2GXVHZUTO4KF5&dib=eyJ2IjoiMSJ9.I9d4urv-3wmbAnqMQxa5D6KrPnaOb73bx0p5bcjalCbg4ioHDA3-RhEmUe22rngI8vOjK_u2zZFuNQPREfIPec9-2OVestqKOsZPXiYe0tXdZlx4feg4bT7yLe3UD86gs41O6kUNQmcNc74SRVyb_fzbXDO6-PZgJMkxWkOyR802HrpKK9m6bhDSw3cfHmrH9zIGRR26C-Lk4MVUaf7q7tTdoN8UGI_Q8GkQ0WWGids.9ZSfVoJsNg1m6FCpemOlwjeH5Qywo5d-ZPca5scl4ig&dib_tag=se&keywords=power+supply&qid=1732968676&sprefix=power+supply+%2Caps%2C241&sr=8-13

https://www.amazon.com/Thermaltake-Semi-Modular-Japanese-Capacitor-PS-SPD-0650MNFABU-3/dp/B0CFWQBDXQ/ref=sr_1_16?crid=2GXVHZUTO4KF5&dib=eyJ2IjoiMSJ9.I9d4urv-3wmbAnqMQxa5D6KrPnaOb73bx0p5bcjalCbg4ioHDA3-RhEmUe22rngI8vOjK_u2zZFuNQPREfIPec9-2OVestqKOsZPXiYe0tXdZlx4feg4bT7yLe3UD86gs41O6kUNQmcNc74SRVyb_fzbXDO6-PZgJMkxWkOyR802HrpKK9m6bhDSw3cfHmrH9zIGRR26C-Lk4MVUaf7q7tTdoN8UGI_Q8GkQ0WWGids.9ZSfVoJsNg1m6FCpemOlwjeH5Qywo5d-ZPca5scl4ig&dib_tag=se&keywords=power+supply&qid=1732968676&sprefix=power+supply+%2Caps%2C241&sr=8-16

https://www.amazon.com/Thermaltake-Toughpower-Crossfire-Continuous-PS-TPD-0600NNFAGU-2/dp/B087CDR14Z/ref=sr_1_9?crid=2GXVHZUTO4KF5&dib=eyJ2IjoiMSJ9.I9d4urv-3wmbAnqMQxa5D6KrPnaOb73bx0p5bcjalCbg4ioHDA3-RhEmUe22rngI8vOjK_u2zZFuNQPREfIPec9-2OVestqKOsZPXiYe0tXdZlx4feg4bT7yLe3UD86gs41O6kUNQmcNc74SRVyb_fzbXDO6-PZgJMkxWkOyR802HrpKK9m6bhDSw3cfHmrH9zIGRR26C-Lk4MVUaf7q7tTdoN8UGI_Q8GkQ0WWGids.9ZSfVoJsNg1m6FCpemOlwjeH5Qywo5d-ZPca5scl4ig&dib_tag=se&keywords=power+supply&qid=1732968676&sprefix=power+supply+%2Caps%2C241&sr=8-9

או משהו אחר בכלל?

אגב הייתם ממליצים לי לקנות 64גיגה כבר? או 32 זה מספיק RAM?

זה הבדל שין 150 שקל זה מטורף

DDR4 כמובן

פורסם

כמות הזכרון אמורה להיות מותאמת ליישומים שאתה מתעסק בהם ולמעבד שאתה בוחר .

למעט מכונות וירטואליות , קשה לי לחשוב על סיבה ללכת על 64 גיגה עם מעבד 5700X .

עם 5600X נראה לי שגם למכונות וירטואליות 32 זה יותר ממספיק .

ציטוט של arik100

קירור הבסיס כל כך גרוע?

כן. אם יש לך קושי לקחת קירור ב 30-50$ אז תיקח את מה שבחרת בהתחלה ב 60$ .

מבין הנ”ל הייתי לוקח את ה 650 החצי מודולארי.

עדיף לחפש 650 מודולארי מלא שהוא GOLD . אם אתה גר בסביבה עם בעיות ברשת החשמל אז כדאי לרכוש בארץ , הספק הוא הראשון לספוג ולממש אחריות על ספק כח מול חו”ל לא יהיה רלוונטי.

פורסם
ציטוט של arik100

יאללה אז אני סוגר עניין…

אני לוקח 5600x במקום…

יותר זול ב30 דולר כמעט וגם מגיע עם קירור..

כן מעבד 5600X ישן עם ליבה בינונית במקרה הטוב , 6 ליבות שזה מתחיל להיות כבר המינימום הסטנדרט מאוורר BOX מסכן שלא יכול לקרר 88W PPT מרעיש ולא שומר על המעבד בטמפרטורה נמוכה , לוח אם AM4 ז”ל , גם ה 5700X הליבות שלו דיי בינוניות הוא לא חזק עדיף מ 5700X3D עם הבקר 3D הזוועה שרותח ומתבלבל כל הזמן בין כניסה למשחק לעבודה רגילה

בקיצור השוק דיי חר* אין מה לקנות

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה מטרת התגובות..

אני לא הולך לבנות מחשב חלומות ולא מחשב גיימינג

למה עדיף המודולרי מעבר לזה שהוא מודולרי? בהנחה שאני מתעלם מדירוג אנרגיה

פורסם
ציטוט של iveco

כן מעבד 5600X ישן עם ליבה בינונית במקרה הטוב , 6 ליבות שזה מתחיל להיות כבר המינימום הסטנדרט מאוורר BOX מסכן שלא יכול לקרר 88W PPT מרעיש ולא שומר על המעבד בטמפרטורה נמוכה , לוח אם AM4 ז”ל , גם ה 5700X הליבות שלו דיי בינוניות הוא לא חזק עדיף מ 5700X3D עם הבקר 3D הזוועה שרותח ומתבלבל כל הזמן בין כניסה למשחק לעבודה רגילה

בקיצור השוק דיי חר* אין מה לקנות

אתה מדבר שטויות. CCD מטבעו חם יותר מהליבות כי הם בתחתית המעבד וכך פיזור החום פחות אפקטיבי בלי הורדת 0.6MM של מרכז הקירור מטה.

להיפך ליבות 3D פחות חמות מהליבות הרגילות, הן פשוט יותר רגישות לחום וכתוצאה מזה התדר יורד וכל מגה הרץ אפילו בודד יכול להוריד קצת בביצועים.

לא משהו קריטי, אחת הסיבות למה ה-TJMAX שלהם 10C יותר נמוך מגירסאות ה X

הבלבול בין CCD יכול להיפתר ע”י עדכון ביוס לעדכני ביותר > שינוי מצב CCD ל-DRIVER בביוס > פירמוט והתקנת ווינדוס מחדש בלי חיבור לאינטרנט > התקנת ציפסט מהאתר של AMD במצב OFFLINE כלומר בלי אינטרנט. אחרי זה חיבור המחשב ועדכון הווינדוס ואחרי זה עדכון הכלים של מיקרוסופט בסטורי שלהם כולל הכלים של הגיים בר שהוא אחראי על חלוקת המשימות לפי תרחישים ב-CCD

5700X3D יתן לך ביצועים הכי טובים לכסף בגיימינג

AM4 עוד ימשיך להיתמך ע”י AMD עד 2027 אז אין לך מה לחשוש בנושא.

אם כבר AM4 עדיף כי הוא בא עם פחות מחלות ילדות כמו שה-AM5 מגיע וגם התמורה לכסף יותר מצדיקה את עצמה שם.

גם אין לך מה להתייחס לאנשים שאומרים אל תקנה מחול, זה יצא משמעותית זול מהארץ. 130 דולר למעבד עם משלוח חינמי לא תמצא דיל טוב יותר וזה הדיל הזול ביותר שיצא מאז השחרור.

מפרט מאוד מאוזן, מאוד טוב.

קירור הייתי לוקח THERMALRIGHT PEERLESS ASSASSIN 120, חצי מחיר ויותר ביצועיסט.

U9S מגיע עד 125W TDP
בזמן ש-TA120 מגיע עד 265W TDP

נערך על-ידי המפציץ A החמקן

פורסם

אני אמרתי שה 3D לא נותן יותר פרמים / ביצועים ממעבד רגיל ? אבל שלוקחים את החום שהבקר פולט וכל מיני בעיות טכניות אני אישית לא הייתי מתקרב לזה , שלא נדבר על הגוף קירור הטוב מאוד שצריך לשים לו כדי לקרר אותו וגם זה לא מבטיח יציבות של 100 אחוז הסידרה של ה X היא סולידית עדיף ללכת עליה זאת דעתי כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה .

אולי בדור ה 3 של ה 3D כל הבעיות יפתרו , ובלי קשר אני חוזר ומדגיש המעבדים של AM4 מבחינת ליבה פר ליבה בינוניים במקרה הטוב , הליבות של אינטל חזקות יותר ה AM5 זה סיפור אחר

נערך על-ידי iveco

פורסם

המזל של AMD שאינטל נמצאת עכשיו בתקופה הכי קשה שלהם בהיסטוריה אפילו יותר גרוע מהתקופה של הפרסקוט אללה ירחמו , אחד היוטיוברים המוכרים אמר לי שהדור הבא של אינטל יהיה ליגה אחרת לגמרי אולי שווה באמת לחכות קצת בסבלנות עם הקניה .

נערך על-ידי iveco

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים