שדרוג לוח+מעבד+זכרונות+SSD למטרת עיבודים סטטיסטיים (סטודנט) - מעבדים, לוחות-אם וזכרונות - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

שדרוג לוח+מעבד+זכרונות+SSD למטרת עיבודים סטטיסטיים (סטודנט)

Recommended Posts

שלום רב,

ברשותי מחשב המשמש בעיקר ליישמי משרד ואני מעוניין לשדרג לוח+מעבד+זכרון+SSD כדי לעשות איתו עיבודים סטטיסטיים (שימוש בתוכנת Stata), וגם קצת להתחדש. חשבתי להוציא כ-2000 ש"ח, אבל גמיש אם צריך להוציא יותר.

מפרט נוכחי:

1. 1.  Corsair 4 8G 3000 CL16 Vengeance LPX Black CMK8GX4M1D3000C16 X 2 (סה"כ 16 GB)
  2. 2. Western Digital 500GB WD Blue SN550 NVMe Internal SSD - Gen3 x4 PCIe 8Gb/s, M.2 2280, , Up to 2,400 MB/s - WDS500G2B0C
  3.  
  4. 3. PRIME B450M-A
  5. 4. RYZEN5 3400G With RX VEGA

אני רוצה לשדרג לוח ומעבד כדי לשפר ביצועים של עיבודי תוכנות סטטיסטיות (Stata) ולהשתמש בזיכרונות ובSSD- הקיים עם התוספות הבאות:

• 1. תוספת M2 SSD של 1TB, להשתמש ב-SSD הקיים 500G כמערכת ההפעלה.
  • 2. תוספת של 16GB (סה"כ 32GB).
  •  

שאלות:

1. 1. האם תוכלו להמליץ על לוח + מעבד AMD עם כרטיס מסך מובנה? מה חושבים על זה? https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=5700X-X570-Taichi (האם זה כולל קירור?) - נראה לי שהמעבד הזה לא כולל כרטיס מסך (graphics) מובנה - מקווה שאני מבין נכון.
  2. 2. האם תוספת זיכרון אחד של 16GB מסוג Corsair 16G 3200 CL16 Vengeance LPX Black תעבוד תקין עם הזיכרונות הקיימים, או שצריך שני סטיקים של 8GB?
  3. 3. האם תוספת SSD מסוג WDS100T3B0E תעבוד תקין? ה-SSD הקיים שלי הוא Gen3 והחדש אותו אני מתכוון לרכוש הוא Gen4 – מה ההבדל? זה מה שחשבתי לרכוש: Western Digital 1TB WD Blue SN580 Internal Solid State Drive - Gen4 x4 PCIe 16Gb/s, M.2 2280, Up to 4,150 MB/s - WDS100T3B0E)

תודה מראש לעונים!

נערך על-ידי avirz
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

תודה, תוספת ה- לא קשור לנושא הביצועים - שיתפתי רק כדי לתת תמונה מלאה ולוודא שהכל יעבוד לי אחרי הרכישה. האם תוכל להציע חלופה מבוססת אינטל? להתייחס לשאלה לגבי תאימות זכרונות? האם יש עדיפות לתוספת 2 סטיקים של 8GB על פני תוספת סטיק אחד של 16G (בנוסף לשני הסטיקים הקיימים)? האם צפויה איזו בעיה עם שילוב מסוג Gen3/4 באותו (שצריך גם לתמוך בשני סלוטים)?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

בבקשה

https://tms.co.il/builds/440994

בגלל התקציב, זה מה שיצא.

אני מתכוון בעיקר ללוח אם.

זה המינימום, אפשר לשפר מבחינת אספקת מתח ל Hybrid 8+2+1 Phases.

זכרונות שמתי 8X2 , מבחינת "מה שבטוח".

כונן יותר מהיר יכול אכן לשפר את הביצועים של התוכנה,

לכן אולי כדאי ללכת על מהיר יותר מזה שאתה מתכוון לקנות.

מצד שני, אני לא יודע לומר אם השיפור מצדיק את ההפרש במחיר ...

נערך על-ידי A-10
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

תודה, נראה בכיוון. מהו לוח האם ה"משופר" שחשבת עליו עם אספקת המתח הטובה יותר? אם מצדיק, אני גמיש (כפי שכתבתי) לשלם יותר.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הצטרפ/י לדיון

אתה מגיב כאורח. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

×   התוכן שהודבק הוא עם עיצוב.   הסר עיצוב

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר אוטומטית.   נקה הכל

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Share

• צור חדש...