עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

בבקשה, אבל לא ברורה לי התשובה שלך,

הכרטיס שצרפתי לך בתגובה הראשונה יש 5 כניסות sata.

נראה שאתה די נעול על לפצל את החיבור pcie אז לך על זה.

בהצלחה.

  • תגובות 142
  • צפיות 23.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

Most Popular Posts

  • קודם כל, כי פחות חשוב לי, ודבר שני, גם ככה קשה לקרר את המארז הזה, וזה רק יוסיף חימום. אם הייתי הולך על מארז מרווח יותר, הייתי שוקל את זה. N2 נראה מעולה. יש גם סיכוי שאקבל אותו כדי לכתוב סקירה. או

  • אז היום הזמנתי את החלקים על מנת לנצל את מבצעי יום השנה באליאקספרס, החלקים שהוזמנו : $133.74 JONSBO N2 $91.31 AMD Ryzen 5 5600G $15.47 JONSBO HP400S low Profile Cooling $19.55 XrayDisk Ram DD

  • אני לא גר בישראל, אז לא הייתי צריך להתמודד עם דואר ישראל, או לשלם מע"מ...

תמונות מצורפות

פורסם
  • מחבר
ציטוט של shimonta

בבקשה, אבל לא ברורה לי התשובה שלך,

הכרטיס שצרפתי לך בתגובה הראשונה יש 5 כניסות sata.

נראה שאתה די נעול על לפצל את החיבור pcie אז לך על זה.

בהצלחה.

תודה. אבל בפירוש אין לי כוונה לפצל את חיבור ה-PCIE. יותר סביר שאני אחליף לוח לאחד עם ארבע יציאות SATA מובנות, ושני חיבורי M2, ואז אוכל לחבר מתאם M2 לשש יציאות SATA, ולנצל את הכול.

פורסם
  • מחבר

25/02/2025: רכשתי לוח משומש אחר של גיגהבייט מבוסס ערכת השבבים Z390 של אינטל, עם מעבד טיפה חלש יותר (אותו מספר ליבות אבל מהירות שעון נמוכה יותר וצריכת חשמל נמוכה יותר), וגם מתאם M2 לשש יציאות SATA. זה פותר לי את כל הבעיות שהזכרתי. מאפשר לי להמשיך להשתמש בכרטיס המסך, וגם לחבר עד 10 דיסקים קשיחים במקביל (ארבעה ללוח עצמו, ועוד שישה דרך המתאם). מה שכן, השימוש במתאם (ואולי בלוח החדש) צורך יותר מתח מאשר שיערתי. השרת במנוחה צורך כ-80 וואט לעומת כ-70-73 וואט קודם. אבל החלפת כל החומרה והרכבתה מחדש עברו בשלום. הדבר היחיד שנאבקתי בו (משום מה), היה קשור לכתובת ה-IP אותה השרת מקבל. לאחר שינויי הגדרות שונים, אתחול השרת כמה פעמים וגם הנתב פעם אחת, הכול הסתדר.

פורסם
  • מחבר

13/04/2025: וידאתי שהשרת עובד יפה גם מרחוק (מאוד) ואני יכול לגשת ולהשתמש בשירותים השונים שפתחתי לשימוש חיצוני, ללא בעיות.

פורסם
  • מחבר

28/04/2025: לאחר אחד מהעדכונים, אחד מהשירותים שאני מריץ על השרת (GPT4FREE) הפסיק לעבוד עם תקלת INTERNAL SERVER ERROR שנראה שהיא קשורה להרשאות, אבל אירעה רק לאחר אחד מהעדכונים האוטומטיים, ולא הצלחתי לפתור אותה גם לאחר מחיקה של הדוקר והגדרתו מחדש (כולל משיכת IMAGE). בנוסף, יצאו דגמים חדשים של סינולוג'י, לשנת 2025, שמביאים "בשורה" לא הכי טובה - נעילת דגמי הדיסקים הקשיחים לכאלה שמותגו מחדש ונמכרים תחת שמה של סינולוג'י. עולם ה-NAS לא ממש מבין את ההחלטה הזאת, היות והיא מגבילה את הקונים, ופוגעת בגמישות של סדרות ה-NAS - שלא לדבר על המחיר והזמינות. במקרה שלי זה לא רלוונטי, כי המטען שבו אני משתמש עוקף את המגבלות הללו בדומה לתמיכה שלו כמעט בכל חומרת PC שיש.

פורסם
  • מחבר

06/05/2025: הבעיה הראשונית עם G4F נפתרה - הייתה קשורה להרשאות ולתיקיית COOKIES שעשתה בעיות. אבל גם אחרי התקנה והגדרת הרשאות מחדש, עדיין יש בעיות עם שמירת API KEYS. אני מנסה לפתור את זה מול המפתחים. בנוסף, הגדלתי את כמות הזכרון בשרת למקסימום שהלוח יכול לקבל - 64GB.

image.png

  • 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

17/06/2025: עסקה מעניינת עבור כונן קשיח בנפח 24 טרהבייט, משומש אבל עם 0 סקטורים פגומים ו-5 שנות אחריות - Seagate ST24000NM000H 24TB 7200RPM SATA 6Gb/s 256MB 3.5in. Enterprise Hard Drive

וכמובן, כונן קשיח בנפח 22 טרהבייט מהמוכר שממנו קניתי, גם באיביי, עם שלוש שנות אחריות שכבר החליף לי דיסק במסגרת האחריות הזאת:

ST22000NT001 Seagate Ironwolf Pro 22TB 3.5 256M Internal SATA Hard Drive

המחירים של המוכר ממנו אני רכשתי עלו משמעותית מאז שאני קניתי (ביותר ממאה דולר ליחידה), והמוכר שממנו אני קניתי ממוקם בהונג קונג, ולא היו לי עלויות משלוח. המוכר החדש ממוקם באמריקה, ויש עלות משלוח מסוימת.

נערך על-ידי ClassMulder

פורסם
  • מחבר

08/07/2025: רציתי לעדכן משהו שיכול להיות רלוונטי לבוני NAS - בין אם התקנתם TRUENAS, UNRAID, או XPENOLOGY כמוני. וזה מערכת ה-DOCKER (בסינולוג'י היא מבוססת על אפליקציה פנימית שנקראת CONTAINER MANAGER, וניתן לנהל אותה עם דוקרים שונים לניהול.. דוקרים. במערכות NAS אחרות יש אפליקציות אחרות שאני לא מכיר). DOCKERS הם מעין קפסולות, או מערכות הפעלה בקופסה, בדומה למכונות וירטואליות. ההבדל הוא שמכונות וירטואליות מדמות את כל חלקי המחשב, ודוקרים משתמשים ישירות במשאבים של השרת המארח. זה מפשט עניינים, ומקל על הרצת מערכות הפעלה שונות ומגוון (מאוד) רחב של אפליקציות ייעודיות. להלן רשימה של הקונטיינרים (הקפסולות שמורצות בתוך הדוקרים) שאני מריץ:

  1. Coturn - שרת סיגנלים שמיועד להכוונת וידאו בפורמט WEBRTC (בלעדיו אי אפשר להריץ ווידאו קונפרנס כמו שצריך)

  2. Stable Diffusion Forge - בינה מלאכותית לייצור תמונות ווידאו מטקסט, או תמונה

  3. G4F - ממשק המתחבר לשירותי בינה מלאכותית לצ'אט ויצירת תמונה ברשת ומרכז את כולם במקום אחד

  4. HomeAssistant - אפליקציה לניהול בית חכם

  5. InvokeAI - בינה מלאכותית לייצור תמונות מטקסט. מתעדכנת וקלה יותר לשימוש

  6. Jackett - דוקר לחיפוש טורנטים במגוון מנועי חיפוש. מיועד בעיקר לחיפוש אוטומטי של סדרות וסרטים בשילוב עם Sickchill (למשל)

  7. Krita - עורך תמונות בדומה לפוטושופ. קיימת גם עבור חלונות. יש לשים לב שפונקציות ה-AI של האפליקציה לא עובדות בשרת NAS מבוסס לינוקס (אלא אם כן מריצים שלא בדוקר)

  8. Mirotalk P2P - שיחות וידאו אודיו וצ'אט. מתוחכם ועובד מכל דפדפן. כולל כמובן טלפונים ניידים.

  9. Navidrome - ניהול אוסף מוסיקה, כולל עדכון אוטומטי של תמונות אלבום, מידע, וכמובן נגן מובנה ותמיכה באפליקציה לטלפון.

  10. Ollama + OpenWebUI - אפליקציה מובילה לצ'אט בינה מלאכותית מקומי. משתמש בכרטיס מסך אם כי יכול לעבוד גם עם מעבד בלבד.

  11. Stable Diffusion reForge - עוד בינה מלאכותית לייצור תמונות ווידאו מטקסט, או תמונה.

  12. SD.Next - בינה מלאכותית לייצור תמונות ווידאו מטקסט, או תמונה

  13. SearXNG - מנוע חיפוש מקומי שמשלב חיפוש במספר מנועים גלובליים (משמש גם עבור OLLAMA לחיפוש רשת)

  14. SwarmUI - בינה מלאכותית לייצור תמונות ווידאו מטקסט, או תמונה - משתמש ב-COMFYUI כמנוע היצירה

  15. WatchTower - דוקר קטן שמעדכן אוטומטית את כל הדוקרים שמותקנים לגרסה האחרונה

  16. Whisper WebUI - אפליקציה להמרה מדיבור לטקסט. משמשת בעיקר לחילוץ כתוביות לסרטים וסדרות. מאפשרת גם תרגום.

  17. WPS Office - דוקר של אפליקציות דמויות אופיס (וורד, אקסל, פאוורפוינט וכדומה)

  18. Portainer - זו פלטפורמה לניהול דוקרים וקונטיינרים. היות והיא יושבת על בסיס של אפליקציית דוקר קיימת, היא רצה בעצמה על דוקר. מקלה על ניהול הדוקרים ושינוי פרמטרים שלא דרך שורת פקודה (טרמינל).

לסיום, הערה קטנה: יש דוקרים ש"אוכלים" הרבה משאבים, גם כשלא עושים בהם שימוש אלא הם סתם רצים ברקע. לכן חלק מהדוקרים ברשימה מכובים, אך אני יכול להפעיל אותם תוך דקות. בנוסף לכך, לא כל הדוקרים שלי פתוחים לשימוש מבחוץ. אלה שכן מוגנים כך שלא כל מי שיש לו סורק כתובות IP יוכל להכנס ולעשות שימוש בהם איך שהוא או היא ירצו.

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים