עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

היי

שאלתי כאן בעבר בנוגע לבטריה שהיתה מסתיימת ממש מהר. לנובו ביקשו שאעדכן כל מיני דברים ולאחר מכן אפעיל סרטון ביוטיוב לראות כמה זמן הבטריה מחזיקה.

אתמול אחרי 3.5-4 שעות היא ירדה מ-100% ל-30% אחוז. לא היתה לי האפשרות להשאיר את המחשב עד 0 ולכן היום הרצתי עוד פעם. אני רואה שאחרי 3 שעות ו-40 דקות הוא ירד ל-49%.

למה יש פער כל כך גדול בין הבדיקה אתמול להיום (שמתי אותו סרטון בלופ)?

פורסם

היי

כי מה שהנייד מראה זו הערכה של זמן הסוללה לפי מה שמופעל ברגע נתון.

תשים לב שזה קורה גם אם אתה מוסיף או מוריד פעולות במשך היום.

כלומר, הנייד מראה שנותרו לו  X  שעות ואם אתה סוגר יישום או מוסיף,הנתון משתנה בהתאם.

פורסם
  • מחבר

היי

אני לא מדבר על הערכת הזמן שהמחשב מראה.

התחלתי אתמול להפעיל אותו על סרטון מסוים ביוטיוב והרצתי אותו בלופ. חזרתי כעבור 3.5-4 שעות וראיתי שהוא ירד מ-100% ל-30%. לא יכולתי לתת לו להמשיך לרוץ אתמול עד 0, אז התחלתי לבצע היום בדיקה נוספת זהה לחלוטין. המחשב מריץ את הסרטון, ואני לא נוגע בו בכלל.

באותו פרק זמן הוא איבד היום 50% לעומת 70% אתמול.

הוא רץ כבר 5 שעות כרגע ואטוטו מגיע ל-30% (על 33% כרגע).

קצת נראה לי מוזר שפעם אחת הוא איבד 50% ופעם שניה כמעט 50% יותר (70%)

לפחות הפעם הבטריה לא נגמרת אחרי 2.5-3 שעות כמו שהיה לי בהתחלה.

פורסם

הדבר שהכי משפיע, ועוד עם מסך 17.3 - 

זו הגדרת בהירות המסך.

כנראה שזה שונה היום ממה שהיה אתמול ....

פורסם
  • מחבר

זהה לחלוטין. על 70% בשני המקרים.

הדבר היחיד שהיה שונה זה שבבדיקה הראשונה היה מחובר יותר זמן הכבל קאט לנייד (הבנתי שאם אני מריץ אותו סרטון, אחרי פעם אחת כבר אין צורך באינטרנט ולכן ניתקתי אותו היום מוקדם יותר.

היום - 5 שעות ו-20 דקות - הגיע ל-28%

אתמול בפחות מ-4 שעות הגיע ל-30%

האם מחשב נייד אמור לתת ביצועים שונים בדרך כלל?

ושאלה לא קשורה, אתה מקבל את הצפצוף של האתר כשיש הודעות חדשות? שמתי לב שהפסקתי לקבל אותו

פורסם
ציטוט של law89

אתה מקבל את הצפצוף של האתר כשיש הודעות חדשות? שמתי לב שהפסקתי לקבל אותו

יש קצת בלגן היום עם זה.

לפעמים לוחצים על הודעה חדשה וצריך לעשות רפרש כדי לראות ...

בקשר לנייד - 

תצטרך לבצע ניסוי חוזר עם הכבל רשת.

עם כמה שזה מוזר ....

אולי כרטיס רשת גם טוחן את הסוללה ?

פורסם
  • מחבר

ברמה של פי 1.4? אין לי ניסיון עם ניידים שלא מחוברים לחשמל, אבל זה נראה לי מוזר.

אני אשאל את לנובו (למרות שהנציגים שם לא הכי חדים). אני צריך את המחשב אז לא מתחשק לי כל יום לבדוק :)

פורסם

תראה

על פניו יש בעיה, אחרת הרי לא היית כאן.

לא הייתי תולה תקוות בלנובו ....

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע אם יש. אולי המחשב צורך לפעמים יותר בטריה גם אם מפעילים אותו דבר. אין לי מושג, לכן העדפתי לשאול (מה גם שכאן מקבלים תשובות מקצועיות יותר מאשר אצל לנובו ודומיהם).

פורסם

בקיצור, תשים עליו עין !   :lol:

פורסם
  • מחבר

דיברתי איתם. האם זה תקין שהיום הוא השתמש ב-79% בטריה במשך 6 שעות ואתמול 70% במשך 3.5-4 שעות (ושבאותו זמן היום לקח רק 50%)?

כן

מה הסיבה?

אולי שימושים שונים וכו'.

אבל השתמשתי אותו דבר, רק הדלקתי את המחשב והרצתי את אותו סרטון ביוטיוב.

תקין

חחח

בקיצור הוא אמר לי בסוף להעביר לו את הלוג של הסוללה והוא יבדוק

פורסם

דרך אגב, ניגון סרטון ווידאו מרוקן סוללה פחות מאשר גלישה ושימוש שוטף.

בכל האתרים, זמן ניגון סרטון ארוך בכל נייד מאשר זמן שימוש ממוצע.

פורסם
  • מחבר

לנובו חזרו אלי ואמרו שזה תקין. הם ביקשו שאוציא פירוט של הבטריה (רצ"ב תמונה).

לכאורה ב-13 לחודש המחשב פעל כמעט 7 שעות וצרך רק 37% וב-14 לחודש הוא פעל 6 שעות וצרך 81% למרות שהשימושים היו זהים (ביום השני רוב הזמן גם לא היה אינטרנט).

בפועל הנתונים שמוצגים שם שגויים (יש המשך לדוח). ב-13 לחודש רשום שהתחלתי להפעיל את המחשב ב-11:11:51 עם 68% כשבפועל התחלתי להפעיל אותו בערך ב-13:15 עם 100%.

גם אם מסתכלים על הנתונים האמיתיים שאני מדדתי וגם אם מסתכלים על הנתונים הלא נכונים שיצאו בדוח, בשני המקרים יש הפרש גדול בבטריה.

מישהו עם ניסיון בניידים יכול לומר לי אם הוא מרגיש הבדלים גדולים בין יום ליום כאשר הוא מבצע אותן פעולות?

4.PNG

פורסם

המחשב לאו דווקא מבצע אותן פעולות. מחשבים של היום עושים מלא דברים ברקע, לפעמים בלי שאתה רוצה או מודע.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

חיברתי את המחשב למסך חיצוני וסגרתי את המסך של הנייד. זה הגיוני שנראה שאני מקבל נתונים עוד יותר גרועים מאשר עם המסך של הנייד.

בדקתי אתמול. מ-20:28 עד 23:13 הוא ירד מ-100% ל-46%, כלומר הוא היה מחזיק סדר גודל של 5 שעות ללא שימוש במסך שלו בשימוש קל של גלישה באינטרנט, לפעמים קצת יוטיוב או צפיה בתוכנית.

אם זה רלוונטי, חובר למסך 24 אינץ' עם רזולוציה QHD.

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים