עבור לתוכן

מעיפים אותי מהצבא!!!

Featured Replies

פורסם

בכלל אנשים חרא כמוך המדינה שלנו נראת כמו שהיא נראת..

ובמיוחד עוד בגלל האנשים שתומכים בך!!

• תגובות 114
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

Merrymoon, קודם כל לא הבנתי על מה בדיוק העיפו אותך? על זה שחתכת לקנות פיצה? משהו לא נשמע לי פה הגיוני...

בכל מקרה אני מצטער לשמוע שזה מה שקרה לך ,ובטח מצטער לשמוע את תגובת השמחה שלך. שלא תביני לא נכון, אני לא איזה מורעל

או משהו כזה. אבל בתור אחד שסיים לפני שנה בערך שירות של 3 שנים, אני יכול רק לומר לך כמה זה הוסיף לי.בשירות הצבאי שלי

היייתי סמל מחלקה של 200 תצפיתניות (כן חלומו של כל בן מצוי... ;) ) על גבול הבקעה. הצבא בשבילי היה להיפתח ולהכיר אנשים

חדשים, עם מנטליות שונה, מקומות חדשים ובעיקר לצבור חוויות שישארו איתי לכל החיים.

תחושת התיסכול שלך מהצבא, אולי מקורה באופי התפקיד שלך, ומזה שהיית בבסיס פתוח. לפי דעתי אם היית בבסיס סגור הכל היה

שונה מבחינתך. אני רואה את אותה התופעה בקרב חבריי, שכן חלקם "ג'ובניקים" שעושים יומיות כמוך וחלקם השני יוצאים חמשושים

וישנים בבסיס. למרות הדעה הרווחת, דווקא אלה שישנים בבסיס וכביכול פחות רואים את הבית עושים יותר חיים והזמן רץ להם יותר

מהר במהלך השירות.

לגבי החברה שהגיבו פה...ולא נזכיר שמות...מהתגובות שלכם משתמע שרובכם פה בני 16-17 שעוד לא יודעים מזה ש.ג בכלל  ;D

אבל העיקר זה לזרוק פה "שטויות" בטילים...

חכו קצת שתגדלו, שתבינו מזה באמת צבא ותראו שהשד לא נורא כל כך. אמנם יש הרבה קטעים מעצבנים, בירוקרטיה מטומטמת ושאר

ירקות...אבל סך הכל שמצרפים הכל ביחד...זה נחמד מאוד  ;)

פורסם

אף אחד לא טוען שהשד נורא כל כך

ונכון אני באמת בן 17 וקצת ועוד לא יצא לי לשרת בצה"ל אבל הגיון פשוט אומר לי לא להשוויץ בזה שסילקו אותי ממקום שאפילו את האפסים שבאפסים לוקחים.

תחשבי על זה רגע. את הילד המטומטם שישב ליידך בכיתה ולא ידע כלום מהחיים שלו לוקחים לשירות צבאי כי מסתבר שיש לו משהו לתרום לצבא ואז מסתכלים עלייך ואומרים טוב לא ניראה לי שאת יכולה לתרום לנו משו. לכי חפשי את עצמך במקום אחר.

בכל מקרה אני לא הייתי מתגאה בזה

פורסם

אוקיי, סתם דבר שמעניין אותי, את מקבלת את המענקים ושאר הירקות שהצבא נותן לכל חיילת משוחררת?

פורסם

תחושת התיסכול שלך מהצבא, אולי מקורה באופי התפקיד שלך, ומזה שהיית בבסיס פתוח. לפי דעתי אם היית בבסיס סגור הכל היה

שונה מבחינתך. אני רואה את אותה התופעה בקרב חבריי, שכן חלקם "ג'ובניקים" שעושים יומיות כמוך וחלקם השני יוצאים חמשושים

וישנים בבסיס. למרות הדעה הרווחת, דווקא אלה שישנים בבסיס וכביכול פחות רואים את הבית עושים יותר חיים והזמן רץ להם יותר

מהר במהלך השירות.

אתה לא ממש צודק.. היא בבסיס פתוח אבל היא נשארת לישון שם כל יום, גם בסופי שבוע.. היא והשומרים.. (היא עזבה את הבית).

אני מבין איך זה יכול להיות נורא משעמם ושוחק עם הזמן. זה לא ממש כמו בסיס סגור שבו לפחות נשארים איתך כל הבסיס במהלך השבוע, ויש עם מי להסתובב וכו' גם אחרי שעות העבודה.

אין ספק שבסיס סגור שונה לגמרי מבסיס פתוח.. בתור אחד שחווה את מרבית שירותו בבסיס הסגור, קשה לי להחליט איזה מן השניים עדיף.

אני יודע שהיו חלקים שיותר נהנתי בהם בסגור, אבל גם להיות כל יום בבית משנה את הצבא.. זה כבר לא ממש צבא (חוץ מכל הבירוקרטיות הטיפשיות), זה כבר יותר כמו מקום עבודה.

אבל השירות שלי בבסיס הסגור במשך תקופה כה ארוכה (שנתיים וחודשיים) גרם לי להעריך הרבה יותר את הבסיס הפתוח, והייתי פחות לחוץ מהג'ובניקים האחרים.

באשר לכך שאת יוצאת על אי התאמה (נו באמת פיצה?! ברור שזה רק מקרה בודד..), זה לא בהכרח משהו להתגאות ולשמוח בו, למרות שזה גם לא בושה - לא כולם שייכים או מתאימים למסגרת הזאתי!

אז כל האנשים עם הערות המגעילות - תשמרו אותן לעצמכם בבקשה.

פורסם
  • מחבר

שלא תבינו אותי לא נכון, לא רציתי להשתמט, בכלל לא, היתה לי מוטיבציה גבוהה, כל המניל"ה שלי היתה מודיעינית/מבצעית, קב"א 55, מה לא? אבל מה, יש לי בעיות, וקצת קשה להתמודד איתן עם משכורת של 400ש"ח (כשאתה עוזב את הבית וההורים לא תומכים ואתה נמצא ביחידה 24/7 כי אין לך לאן ללכת) אז קצת קשה שלא להתפרק. אני ניסיתי לעשות את המקסימום. גיליתי רצון להתגייס למרות שהיו לי מגבלות. הייתי אומרת שנידבו אותי, מה קיבלתי בסוף? קורס אפסנאים מגעיל, התעללות מצד מפקדות בטירונות, התאכזרות מ"חברות" לעבודה ביחידה ואז עברתי לחוליית האינטרנט אבל אז כבר עזבתי את הבית והיה לי קשה להתמודד עם כל מה שרץ סביב וגם העבודה נתקעה, הרגשתי חסרת תועלת אז התחלתי לעשות דברים שכן יכולתי לעזור בהם - ניקיתי ובישלתי במטבח מרצוני, ניסיתי לשפץ את החדר (ללא הצלחה כי הציוד שהובטח לי לא ניתן לי כלל), אולי בימים האחרונים לפני שיעיפו אותי סופית אני עוד אאטום את החורים בקירות ואצבע... שלא תבינו לא נכון, אני בעד גיוס לצה"ל, זאת מדינה קטנה ושברירית ומוקפת אויביים וקקה מי שלא הולך אבל אני, מה אני? מה לעזזל אני כבר יכולה לעשות בשביל הצבא? אני לא אוהבת ביורוקרטיה ואטימות כללית אז זה גם דבר שמקשה עליי לעבוד. מה אני כבר יכולה לעשות בשביל הצבא? אולי זה טוב ככה לכולם שאני משתחררת. אני דיי אינפנטילית ונוטה לאנרכיזם. אז בבקשה, תפסיקו לקלל מי שקילל, זה לא עושה אתכם חכמים יותר ואתם גם לא נראים טוב מהצד כשאתם מטיחים סתם עלבונות. אין לי כוונה להמשיך לחיות בישראל, אני רק רוצה ללמוד כמה דברים (מקצוע נוסף או יותר, שפה זרה נוספת וקצת אחריות) ולעזוב ולאחל לכולכם רק טוב! :-*

פורסם

לא נראה לי שתקבלי מענק בכלל... :-\

ולBARTUN אם אתה לא התנסית במשהו מסויים אתה לא יכול לחוות דעה.

חוץ מזה מה זה מקום שכל אפס מתקבל אליו?!?!? מה אתה חושב שכוווולם משרתים באותו מקום??!? מה יש משרד אחד שכל החיילי צה"ל עובדים בו??

יכול להיות שהיא נפלה על מקום מסריח. תאמין לי ברגע שתתנסה בזה אתה תבין בדיוק על מה אנחנו מדברים.

אני הייתי ג'ובניק בבבקו"ם ויצאתי אחרי שנה וחצי כי כמעט שהחלטתי להיתאבד.... וכשהייתי ביחידה הקודמת לפני שהגעתי ליחידה האחרונה לבה שרתתי היה לי דווקא די טוב.

אגב אני חושב שבסיס סגור זה באמת יותר טוב. זה מכריח אותך לצאת מהבועה שבה אתה נמצא. כל החברים שלי משרתים בבסיס סגור אם קרביים ואם תומכי לחימה. הם אומרים לי בעצמם שהם לא היו רוצים להיות בבסיס פתוח.

לכותבת ההודעה חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אחד גדול... את חושבת שאת חופשייה כמו WILLY ???

בדיוק ההיפך.

פורסם

הכי חשוב שתהיי שלמה ותהני ממה שאת עושה, אם את מרגישה הקלה שאת משתחררת מוקדם אז סבבה תהני! :)

פורסם

הממ יכול להיות ששינו את  הצבא בצורה כל כך דרסטית מאז שהשתחרתי ? (כנראה שלא זה מוסד מקובע).

טוב דבר ראשון צבא זה לא כמו עבודה ולכן לא מעיפים גם אם אתה סופר גרוע מטומטם ומאפן ההיפך כנראה שעם זה המצב או שיקדמו אותך או שתקבל תנאים יותר טובים או שתחתום קבע (זה מה שהמטומטמים האמיתים עושים)

אז דריה אומרת ש"מעיפים" אותה אז זה או רקע נפשי או בריאותי או על בעיות ת"ש ככה זה .

לגבי כל ה"חכמים" שחושבים שזה לא בסדר לעשות מה שהיא עושה, דבר עם לא התגייסתם אז בנינו אתם לא יודעים כלום , אל תהיו מכונות תחשבו באופן עצמאי ,תחשבו כמה הוגן זה לקחת בנאדם ולהפוך אותו למכונת קפה (אני לא אומר שזה מה שקרה אבל יש בהחלט מצב) .

אם כבר מדברים על חראות שהמדינה שלנו נראת ככה בגללה זה אנשים כמו wiz ששופטים מצב בלי לדעת כלום עליו אנשים בלי סובלנות ובלי שכל באופן כללי,אנשים כמוך שתמיד ימלאו פקודות ולא יפעלו תמוח(כי אין) יש בשפע .

ולגבי אותו מפקד של תצפיתניות אחלה שיצא טוב מהשירות , גם לי יצאו הרבה דברים טובים, אבל כך בחשבון שיש אנשים שסתם לא תורמים כלום לא מקבלים כלום וסתם שורפים שלוש שנים מהחיים כי ככה החברה דורשת.(והרבה מאוד פעמים זה לא באשמת אותו בנאדם אלה חוסר מזל פשוט)

פורסם

ולBARTUN אם אתה לא התנסית במשהו מסויים אתה לא יכול לחוות דעה.

תגיד לתקוע לעצמך סכין בלב ניראה לך כואב??

אולי כדאי שתנסה כי אף פעם אי אפשר לדעת משו שלא התנסת בו

פורסם

מה?!?

פורסם

כמובן שזאת הייתה הגזמה פראית אבל פשוט רציתי להבהיר לו שלא תמיד חייבים להתנסות במשהו כדי לגבש עליו דעה

יש דברים שמובנים מאליהם כמו שלא מתגאים על זה שסילקו אותך ממקום שלוקחים אליו כל אפס

פורסם

חחח גם לדעתי "מה?!?!" זאת התגובה הכי נכונה למה שנכתב פה כרגע..

פורסם

מזל"ט!

בהצלחה לך

אגב, נראה לי שכדאי לך למשוך עוד כמה חודשים ולסגור את השנה כדי שלפחות תהיי זכאית להטבות של חיילת משוחררת. זה נשמע כמו קטע מסריח של מקומות עבודה שמפטרים עובדים רגע לפני הקביעות. באמת נשמע מוזר שמעיפים אותך בלי ועדות משמעת, כלא ובלאגן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים