עבור לתוכן

ZEN3 - המידע הכי אחרון וטרי שיש

Featured Replies

פורסם

נחיה ונראה ....

בינתיים הכל סינטטי.

כמובן שמעניין מה הביצועים בתכל'ס.

ועדיין, חזירות ( בהעלאת מחירים ) בעינה עומדת.

• תגובות 380
  • צפיות 48k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פורסם שמומלץ זיכרונות DDR 4000  למעבדי 5000 AMD  

https://www.guru3d.com/news-story/infinity-fabric-clock-uplift-would-make-ddr4-4000-possible-for-zen-3.html

השאלה :

1. האם זה נכון למערכת שעובדת במהירות רגילה או המהרה  קלה או  רק המהרה  כבדה ?

2. מה עדיף לסדרה 5000  זכרונות CL 14  3600  או  4000  CL18  ?

פורסם
ציטוט של nec_000

עכשיו לקצת מדידות ביצועים של סדרת ריזן 5000 לעומת קודמת 3000, בה ניתן להתרשם מהעוצמה וגודל השפור לעומת הדור הקודם.

יש רכיבים שבהם השפור מזנק כדי מעל 40% במיוחד כשמשווים את המתומן ליבות החדש 5800 למתומן הקודם 3800, שזה מדהים.

האמור כנראה יבוא ליידי ביטוי יורת במשחקים, אותו ליכוד של כל הליבות סביב זכרון cache level 3 משותף. יש לי תחושה שלא הראו לנו

את ביצועיו ביום ההשקה בכוונה כדי להסתיר משהו מדהים מתחת למכסה:

https://wccftech.com/amd-ryzen-9-5950x-ryzen-9-5900x-ryzen-7-5800x-zen-3-cpus-benchmarks-leak/

AMD Ryzen 5000 Zen 3 Desktop CPU's processor arithmetic benchmarks in SiSoftware database. (Image Credits: Harukaze5719)

AMD Ryzen 5000 Zen 3 Desktop CPU's processor multimedia benchmarks in SiSoftware database. (Image Credits: Harukaze5719)

נשים לב שבעוד שברובד אריתמטי השפור הוא מהגודל שראינו עד כה, השפור ביכולת מולטימדיה מגיע עד 42%

במתומני ליבות. זה מה שמסתירים מאיתנו מתחת לוילון, עוד מעט נראה זאת במבחני צד ג' של סוקרי האינטרנט, ואז

תבוא המכה. זה גם מסביר לי מדוע המחיר 450$ ומסמן את ההתיקרות היקרה ביותר של המתומן ליבות (120$ יותר

משנה שעברה) לעומת יתר המעבדים השנה שהתיקרו רק ב- 50$.

המתומן כנראה הוא המהיר מכל המעבדים בליין החדש עבור פוטושופ וגיימינג. הוא כנראה חזק יותר מה 12/16 ליבות, 

שכן היתרון בליבות (מעבר ל- 😎 עבור היישומים המוזכרים אינו רלוונטי עוד, בעוד שהעכבה הנחסכת במעבד עם CCX

יחיד, עושה את  ההבדל המשמעותי. סבלנות ...

image.png.af298fbae8c9416a4c6feb8986540b9e.png

גם אם נצא מנקודת הנחה שהתוספת בביצועים היא באמת כזאת גדולה , כמה זה שזה מרשים הרבה יותר חשוב מה יהיה בסוף היחס עלות תועלת.

אם אני משווה דור נוכחי של ריזן מול אינטל בגימנייג למשל , אז לאינטל יתרון די גדול ב FHD עם 2080TI אבל ב 2K היתרון כבר ממש זניח.

אני משער ששיפור ביצועים משמעותי בריזן יתורגם במקרה הטוב ליתרון משמעותי ב FHD עם 2080TI ויתרון זניח ב 2K.

מאחר ואף אחד לא קונה 2080TI או 3080 בשביל FHD אז היתרון של הריזן לא יבוא לידי ביטוי בדיוק כמו שהיתרון של אינטל לא בא לידי ביטוי היום.

לדעתי העליה במחירים ממש מורידה מההשקה הזאת ובגלל זה אני לא מתלהב ממנה.

מה שיקרה בסוף זה שלמשתמש ממוצע יהיה עדיף לקנות מעבד אינטל יותר זול מאשר לקנות ריזן ובכללי רמת המחירים של מעבדים בסגמנט הביניים תעלה.

נערך על-ידי lompy

פורסם

אני קונה 3080 כדי לשחק 1080. תראה בנצ'ים על משחקים כבדים.. בדיוק מתלבט איזה מעבד לקנות

פורסם
ציטוט של naki

אני קונה 3080 כדי לשחק 1080. תראה בנצ'ים על משחקים כבדים.. בדיוק מתלבט איזה מעבד לקנות

איזה refresh rate?

פורסם

144 ואני משחק משחקים כבדים.. rdr2 ac valhala סייברפאנק

פורסם

מכרתי את המחשב שלי היום כדי לבנות מפרט ל3080. לא יודע איזה מעבד לקנות

פורסם

לא ברור לי למה זה טוב... אם היית מציין משחקים תחרותיים הייתי אומר שזה הגיוני.

במשחקי single player לגמרי הייתי מעדיף רזולוציה גבוהה על חשבון frame rates (כמובן, לא לרדת למשהו שיציק בעין)

פורסם

חכה עוד שבועיים ואז תראה מה הכי נכון

פורסם

מסכים איתך שסינגל עדיף רזולוציה גבוהה.. אבל אם אני עולה רזולוציה המסכים יקרים משמעותית וגם הביצועים יורדים.

מעדיף כרגע להישאר בfhd.

כשיהיה אפשר להריץ משחקי סינגל ב4k סביב 100fps כמו fhd היום, ומסכי gsync יהיו במחיר שפוי אשדרג. כרגע הקומבינציה הזאת לא מתאפשרת

פורסם

יש מסכי QHD ultra wide לא רעים.

3440*1440 זו רזולוציה שגם נותנת לך תמונה טובה יותר מ-FHD וגם פחות חונקת את כרטיס המסך.

בנוסף יש מסכי gsync/freesync כאלה שמגיעים גם ל-144hz.

פורסם

אני מחפש גם מסך, קונה בtms באילת. המסכים הרלוונטים רק של gigabite, משום מה זולים באופן מחשיד.. מה גם שהם freesync עם תמיכה בgsync ולא יודע אם זה פחות איכותי ממסך gsync מלא מלא של aoc שמכרתי היום (aoc p2460g)

אני די בחששות שם אלך על 2k זה יחנוק לי את ה3080 עוד שנתיים במשחקים כבדים.

יכול להיות שעם המעבד הנכון יהיה לי שקט

נערך על-ידי naki

פורסם
ציטוט של naki

מתקשה להבין את ההגיון גם עם מסך  144 ,במיוחד לסינגל

גימנייג עם 3080 ב FHD נא בין קצב פרימים מסחרר של מעל ל 200FPS לבין מעל 100FPS משחקים הכי כבדים.

בכל מקרה נראה לי שאתה נמצא די במיעוט , לא נראה לי שיש הרבה אנשים שקונים כרטיס כזה בשביל FHD.

מי שכבר מוציא כל כך הרבה כסף על 3080 גם יקנה את המעבד הכי טוב ויקר , המשתמש הממוצע יקנה 3060 או מקסימום 3070.

בקשר להתלבטות , צריך לחכות לבנצ'ים אבל כנראה הריזן 5000 מתומן הליבות יהיה הכי מהיר.

נערך על-ידי lompy

פורסם

אני רוצה לקוות שמערכת ההפעלה תדע לסדר processes ככה שאם משחק מופעל ויש 16 ליבות, הוא ישתמש בליבות שנמצאות על אותו שבב.

במקרה כזה המעבדים עם מספר ליבות גדול הם אלה שיהיו מהירים יותר כי הם (לפחות לפי המפרטים הרשמיים) מגיעים למהירויות גבוהות יותר.

פורסם

ציטוט של lompy

גימנייג עם 3080 ב FHD נא בין קצב פרימים מסחרר של מעל ל 200FPS לבין מעל 100FPS משחקים הכי כבדים.

איפה בדיוק ראית את זה ובאיזה משחקים? הלוואי שאתה צודק

ציטוט של lompy

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים