עבור לתוכן

מחשב (נייח) לא עולה - נכבה כמה שניות אחרי הדלקה

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

כאמור בכותרת - המחשב מנסה לעלות (אין תצוגה על המסך) במשך כחמש שניות, "מכבה" את עצמו (שני המאווררים מפסיקים לעבוד - של לוח האם והספק כוח), ואחרי עוד כמה שניות נדלק ומנסה לעלות שוב. זה ממשיך עד שאני עושה hard shutdown או מנתק מהחשמל (נדלק-נכבה-נדלק).

זה משהו שקרה כבר כמה פעמים בעבר, בלי דפוס מסויים, פעם בכמה חודשים. באחת הפעמים הראשונות ניסיתי לנתק את אחד ההארד דיסקים (רגיל, לא ssd, של seagate. יש ssd בנוסף) והמחשב הצליח לעלות, ומאז כשזה קורה אני מנסה לנתק/לחבר אותו (את הרגיל) עד שזה בסוף "מסתדר", עד הפעם הבאה.

אז היום זה שוב קרה, רק שהפעם זה התחיל ממסך כחול (לא משהו שקורה לעתים תכופות), שאחריו המחשב לא עלה. ניתקתי את ההארד דרייב, עלה ועבד רגיל, השתמשתי בו במשך כמה שעות (כולל כמה ריסטרטים וכיבויים שעברו חלק) ואז כיביתי אותו במטרה לחבר את ההארד דרייב המנותק. חיברתי, עלה, אבל ההארד דרייב לא הופיע ברשימת הכוננים. כיביתי, ניתקתי וחיברתי מחדש, לא עולה. ניתקתי את שני ההארד דיסקים, גם לא עולה. אז כרגע המחשב בכלל לא עולה גם כששני ההארד דיסקים מנותקים.

המחשב בן כ-5, אם צריך עוד פרטים על חומרה, אביא.

יש משהו שאפשר לעשות/לנסות?

תודה!

פורסם

היי

תיתן בבקשה מפרט מלא:

לוח אם

ספק כח

כוננים

כרטיס מסך

זכרונות

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המהירה, 

לוח אם: Gigabyte GA-B85M-DS3H

ספק כוח: Antec BP400PX

כוננים: Seagate ST1000DM003 (1TB), Crucial CT128MX100SSD1

כרטיס מסך מובנה של הלוח אם

זכרון: ADATA AM2U16BC8R2-B

פורסם
ציטוט של Blaz00r

קודם כל תודה על התגובה המהירה

נו, הייתה מהירה .... :)

מן הסתם, יש שני חשודים מידיים - לוח אם  וספק כח.

אני מציע להתחיל מבחינה יסודית של לוח אם. בחינה וויזואלית -

חפש קבלים נפוחים על לוח אם - 

תיעזר בזה - 

http://www.techno.co.il/community/viewtopic.php?p=99284

image.png.88634525f024e64033b03c8c9efee3bb.png

פורסם
  • מחבר

תודה!

הסתכלתי ונראה שכל הקבלים תקינים.

בין לבין גם נתתי למחשב קצת דפיקות (משום מה עזר בפעמים קודמות), לא עזר, אחרי זה שמתי אותו שוכב על הצד כשהכל מחובר - חזר לעבוד רגיל, גם עכשיו 🙄 מה זה כבר יכול להיות? הרי ברור לי שזה יקרה שוב בעתיד הקרוב.

נערך על-ידי Blaz00r

פורסם

נשמכ כמו בעיה במגעים, אם תוכל תבדוק כשהמחשב לא בחשמל שכל הכבלים שמחוברים ללוח תחובים בו.

יש לך שם הרבה אבק? כי בעיה כמו שאתה מתאר יכולה להגרם גם בגלל הצטברות שכבות אבק

פורסם
  • מחבר

אבק שאבתי די חפיף (רק שאיבה, בלי ספריי אוויר או משהו דומה) לפני בערך שבועיים, אבל יכול מאוד להיות. אבדוק גם את המגעים.

עריכה:

ניסיתי להרים אותו למצב אנכי שוב, התצוגה נתקעה. hard reset, לא עולה. השכבתי אותו - עולה. 🤕

נערך על-ידי Blaz00r

פורסם
ציטוט של No-One

נשמכ כמו בעיה במגעים, אם תוכל תבדוק כשהמחשב לא בחשמל שכל הכבלים שמחוברים ללוח תחובים בו.

יש לך שם הרבה אבק? כי בעיה כמו שאתה מתאר יכולה להגרם גם בגלל הצטברות שכבות אבק

תוודא גם כבל שמגיע מהקיר אל תוך הספק כח - אולי הוא רופף.

ואם יש זמן -  לפרק את כל הדברים / רכיבים ולהחזירם אחרי

ניקיון יסודי ווידואה שהכל תקוע כמו שצריך.

לא מומלץ לעבוד עם מחשב שכל אפצ'י גורם לא לא לעבוד.

פורסם

קפוץ לטמבור\חנות מחשבים או כל מקום אחר, קנה פחית אוויר ב15 שקל, ותדנדש את כל המעגלים המודפסים.

מה שאתה מתאר קרה לי כמה וכמה פעמים, לא שאני מתחייב שזו הבעיה, אבל צריך להתחיל את האלימינציה מאיפה שהוא.

הלאה משם תנתק את הכבלים שיוצאים מהספק ללוח ותראה שאין שם אבל ושהם מחוברים כמו שצריך.

הלאה משם כמו שנאמר או ספק או לוח, תארגן ספק ממחשב אחר וחבר אותו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! אעשה מה שאמרתם בהקדם ואעדכן.

פורסם

בהצלחה !  :xyxthumbs:

פורסם

נקווה שיגמר בקלות  :)  

פורסם
  • מחבר

מעדכן שאתמול ניקיתי הכל עם ספריי אוויר, ועד כה so far so good, נקווה שגם ימשיך ככה. תודה לכם!

פורסם

יופי !

תודה על העדכון !  😊

פורסם

טוב לשמוע :) 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים