עבור לתוכן

יש אפשרות להוסיף נפח ל-SSD?

Featured Replies

פורסם

יש מערכת כלשהי שיש בה כונן NVME של 256GB, וקשיח של 1TB.

עכשיו הקטע הוא שהבנאדם משתמש בתוכנת עריכה כלשהי, וכל הפרויקטים נשמרים על הכונן הראשי של המערכת.

ואין אפשרות לשנות את יעד שמירת הפרויקטים והסרטונים לכונן אחר, זה נבדק ולא אפשרי - מסתבר שהחברה משום מה ביטלה את האפשרות הזאת.

מהי האופציה עכשיו לשדרג נפח? רק להחליף SSD?

או שאפשר אולי לקנות SATA SSD ואיכשהו לשלב?

פורסם
ציטוט של zone glide

יש מערכת כלשהי שיש בה כונן NVMe של 256GB, וקשיח של 1TB.

עכשיו הקטע הוא שהבנאדם משתמש בתוכנת עריכה כלשהי, וכל הפרויקטים נשמרים על הכונן הראשי של המערכת.

ואין אפשרות לשנות את יעד שמירת הפרויקטים והסרטונים לכונן אחר, זה נבדק ולא אפשרי - מסתבר שהחברה משום מה ביטלה את האפשרות הזאת.

מהי האופציה עכשיו לשדרג נפח? רק להחליף SSD?

או שאפשר אולי לקנות SATA SSD ואיכשהו לשלב?

אפשר גם להחליף את הדיסק של הטרה, בכל מקרה לא כתבת אם מדובר בנייד או נייח, כדאי שתכתוב איזה דגם המחשב או הלוח אם.

פורסם
  • מחבר

נייח..

B450 AORUS M

מה ייתן לי להחליף את הטרה?

פורסם

כל כונן שתקנה לא יהיה אפשר 'להוסיף' אותו לכונן קיים ולכן האופציות שיש כרגע לבדוק שוב אם אפשר בכל זאת לשנות את המיקום של השמירה. או להחליף את הכונן של המערכת אם הטרה הוא SSD תוכל להחליף אליו את המערכת ואת כל התוכנות, אם הוא לא SSD תוכל להוסיף כונן SATA ולהעביר אליו או להחליף את הכונן של המערכת שהוא כנראה M2

פורסם
  • מחבר

כונן המערכת הוא M2 כן.

הטרה זה קשיח רגיל.

אז אתה אומר שהאופציה היחידה זה רק להחליף SSD?

פורסם

אני אומר שאם באמת אי אפשר לשנות את מיקום שמירת הקבצים האפשרות היחידה היא להחליף את הכונן של המערכת. אתה לא חייב להחליף את הכונן M2 אתה יכול גם להוסיף כונן SATA SSD עם הנפח שתרצה ועליו להעביר את הכונן של המערכת  [יכול להיות שהביצועים יהיו טיפה פחות אבל לא משהו משמעותי]

אפשר ע"י תוכנה לעשות קופי לכונן הזה בשביל לחסוך את כל ההתקנה של המערכת והתוכנות

פורסם
  • מחבר

Camtasia Studio

האמת זה רעיון, אפשר אולי לקנות כונן SSD רגיל.

אך האם ה-CLONE הזה לא מביא בעיות?

הקטע גם שחבל להפסיד את כונן ה-NVME בתור הכונן הראשי.

פורסם

Symbolic link הוא הפתרון למצבים כאלה, או פשוט להעביר לאיזו תיקיית ארכיון בקשיח פרויקים שהסתיימו ככה שפרוייקט בעבודה עדיין יהנה מביצועי הכתיבה/קריאה של ה-SSD.

פורסם
  • מחבר

מה אני בעצם אמור לעשות?

מצאתי את זה: https://prnt.sc/sflbu1

השאלה מה בתכלס עושים? לא ממש הבנתי למה מתכוונים שם..

פורסם

הם מתכוונים שתעביר את התוכן לאן שאתה רוצה ואז תיצור שתיצור symbolic link לשם ככה שהתוכנה לא תשים לב שהיא כותבת לvolume אחר.

פורסם
ציטוט של zone glide

אין אפשרות לשנות את יעד שמירת הפרויקטים והסרטונים לכונן אחר, זה נבדק ולא אפשרי - מסתבר שהחברה משום מה ביטלה את האפשרות הזאת.

באיזו גרסא מדובר? כי אני בהחלט יכול לשנות את המיקומים של הקבצים הזמניים והוידאו המיוצא:

Untitled.png.7b123f34b9773bdcd6775c8c6274ca9d.png

Untitled2.png.8d1622e9be779bf38d3ff6994386889f.png

פורסם
  • מחבר

לא מדובר על הקבצים האלה, אלא על ה-Library Folder אני חושב.

ניסיתי לעשות את הסימבוליק הזה, אבל כתוב לי שגיאה בשורת הפקודה: cannot create a file when that file already exists.

לא הבנתי מה עשיתי לא נכון.

אגב, מה ההיגיון שצריך קודם כל להעביר את כל התיקייה הזאת לכונן אחר ורק אז סימבוליק?

צריך ממש להעביר את כולה ולא להעתיק אותה לכונן השני?

פורסם

כמו שחנות קודם מעבירה את הסניף שלה ורק אז שמה שלט "עברנו".

אתה צריך קודם שהתיקייה תהיה במקום לבחירתך על המחשב ואז, במיקום שהתוכנה מצפה למצוא את התיקייה הזאת אתה משאיר symbolic link.

פורסם
  • מחבר

האם מלבד זה, קיימת דרך כלשהי להוסיף נפח לכונן ה-SSD או שלא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים