עבור לתוכן

שדרוג/תיקון HTPC?

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב וגשום לכולם,

הפורום הזה סייע לי מאוד בזמנו בקניית המחשב הנ''ל ואני מקוה שהוא יוכל לסייע לי גם כעת. 

בשנת 2014(!) קניתי מחשב סלוני אך ורק לצורך חיבור לטלויזיה וצפיה בסרטים - המפרט מצורף מטה - והכל היה אחלה עד שמתה לי הטלויזיה. 

רכשתי טלויזיה חדשה (סמסונג 55 4k) ומשום מה כל צפיה בסרט מלווה עכשיו במין גמגום ותקיעות קטנות. אני ממש לא מבין גדול בתחום אבל מקריאה הבנתי שזה יכול להיות מאוד שכרטיס המסך לא עומד בזה יותר . אשמח מאו1209747577_IMG_20170517_1844002.thumb.jpg.5c832dc8a4f8e143f00d3714670e4163.jpgד לעצתכם האם יש מה לשדרג במחשב או שצריך להחליף את הכל, כמו כן, אם לדעתכם כדאי לשדרג משהו ספציפי, כמו SSD וכו'. תודה רבה רבה מראש.

פורסם
  • מחבר

מישהו? משהו?

פורסם

עקרונית אפשר לשדרג אבל כל המפרט קצת חלש והבעיה שאתה מתאר של תקיעות בדרך כלל לא קשורה רק לכרטיס המסך.

הדברים שאני רואה שכדאי לשדרג במפרט

- מעבד חלש עם שתי ליבות

- זכרון ל-8 ג'יגה לפחות

- ssd

- כרטיס מסך

ואולי כבר יותר הגיוני לשדרג למעבד amd חדש שכבר כולל בתוכו כרטיס מסך עדכני יותר.

באיזה מערכת הפעלה אתה משתמש?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של etal

עקרונית אפשר לשדרג אבל כל המפרט קצת חלש והבעיה שאתה מתאר של תקיעות בדרך כלל לא קשורה רק לכרטיס המסך.

הדברים שאני רואה שכדאי לשדרג במפרט

- מעבד חלש עם שתי ליבות

- זכרון ל-8 ג'יגה לפחות

- ssd

- כרטיס מסך

ואולי כבר יותר הגיוני לשדרג למעבד AMD חדש שכבר כולל בתוכו כרטיס מסך עדכני יותר.

באיזה מערכת הפעלה אתה משתמש?

win 10..

אז מה יכול עוד לגרום לתקיעות הקטנות האלה? לא חושב שזה ההגדרות של הטלויזיה כי שיחקתי איתן בלי סוף ולא הגעתי לתוצאה אחרת..

מה גם שרזולוציה נמוכה יותר (שאינה האידיאלית) כן מפחיתה את התקיעות..

פורסם

צפיה בסרט מפעילה שרשרת של חלקים שכל אחד תלוי באחרים ומספיק שאחד מהם לא מצליח לעמוד בקצב אז התוצאה היא מחשב מגמגם. העניין הוא שבמערכת שלך יש הרבה נקודות די חלשות וקשה מאוד להגיד איזו מהן בדיוק גורמות לבעיה. ברור שכרטיס המסך הוא חלק מהבעיה בעיקר העובדה שהוא לא תומך בפיענוח של סרטים בפורמטים חדשים ואז העומס נופל על המעבד החלש, אני מנחש שגם כמות הזכרון הנמוכה תורמת את חלקה לעניין.

אתה בעצמך אומר שהורדת הרזולוציה לא פותרת את התקיעות ב-100% אלא רק מצמצמת אותן (וזה אפילו עם סרטים ברזולוציה נמוכה יותר מ-4K אם אני מבין נכון), ההרגשה הפנימית שלי היא שלשדרג רק כרטיס מסך לא בטוח שיספיק פה.

כרטיס המסך המינימלי שיש לו hdmi 2.0 ותמיכה סבירה ב-4K זה GT 1030 שעולה בסביבות ה-400 שקל, קשה להגיד שהוא מומלץ במיוחד אבל כדי לקבל משהו טוב יותר צריך לקפוץ ל-700-600 שקל ולא נראה לי שזה משתלם במקרה הזה. בסביבות אלף שקל כבר אפשר לקבל מעבד חדש + לוח + זכרונות וזה כולל כבר כרטיס מסך מובנה שמתאים ל-4K.

שים לב שהמארז שלך מגביל אותך לכרטיסי מסך Low Profile

פורסם
  • מחבר
ציטוט של etal

צפיה בסרט מפעילה שרשרת של חלקים שכל אחד תלוי באחרים ומספיק שאחד מהם לא מצליח לעמוד בקצב אז התוצאה היא מחשב מגמגם. העניין הוא שבמערכת שלך יש הרבה נקודות די חלשות וקשה מאוד להגיד איזו מהן בדיוק גורמות לבעיה. ברור שכרטיס המסך הוא חלק מהבעיה בעיקר העובדה שהוא לא תומך בפיענוח של סרטים בפורמטים חדשים ואז העומס נופל על המעבד החלש, אני מנחש שגם כמות הזכרון הנמוכה תורמת את חלקה לעניין.

אתה בעצמך אומר שהורדת הרזולוציה לא פותרת את התקיעות ב-100% אלא רק מצמצמת אותן (וזה אפילו עם סרטים ברזולוציה נמוכה יותר מ-4k אם אני מבין נכון), ההרגשה הפנימית שלי היא שלשדרג רק כרטיס מסך לא בטוח שיספיק פה.

כרטיס המסך המינימלי שיש לו hdmi 2.0 ותמיכה סבירה ב-4k זה GT 1030 שעולה בסביבות ה-400 שקל, קשה להגיד שהוא מומלץ במיוחד אבל כדי לקבל משהו טוב יותר צריך לקפוץ ל-700-600 שקל ולא נראה לי שזה משתלם במקרה הזה. בסביבות אלף שקל כבר אפשר לקבל מעבד חדש + לוח + זכרונות וזה כולל כבר כרטיס מסך מובנה שמתאים ל-4k.

שים לב שהמארז שלך מגביל אותך לכרטיסי מסך Low Profile

הבנתי. :( 

תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים