עבור לתוכן

חושב על מחשב חדש, אבל תקוע בין שני גישות שונות

Featured Replies

פורסם

שלומות ,

אז המחשב הישן מתקרב לסוף חייו, וכפי שציינתי אני תקוע בין שתי גישות שונות לרכישת מחשב חדש :

1) הכי חזק + הכי מהר + בלי לשבור את הקופה = לקנות את המיטב (פחות או יותר) של שנה שעברה .
זו הייתה הגישה למחשב העכשווי , ועם מעבד i7 מאחת מ-3 הדורות הראשונים (לא הייתי צריך תנור בחדר כשזה עבד) + לוח אם "פרמיום" של אסוס (אחת מעשרת הלוחות הראשונים ששילבו את תקן USB3 "החדש") -- יצא מחשב נחמד לגיימינג וגם לעריכה (עד שחומר ב-4k צץ בשכונה) .
המינוס היחיד היה כש-  PCIe3 צץ , ולוח תאם רק לתקן הקודם, כך שלא מיציתי את הכרטיס הגרפי האחרון שלי בצורה מלא .
זה לא היה ביג דיל... כל עוד לא חשבתי על זה . :)

2) Future proof. Future proof. Future proof.
אין תקנים שוברי משקל הנראים באופק ... פרט לאחד ... -- וזה זה שסיימתי איתו את הגישה הקודמת .
במילים אחרות PCIe4 (ואולי אף 5 ... למרות שזה פחות מברור) נראים שאולי ... אולי ... (סוף-סוף) הולכים להראות את עצמם (נכון לגרסה 4 לפחות) בשנה הזו (שוב אולי ...) .
אני לא בדיוק חובב גדול של AMD (טראומה של המחשב הראשון ...) אבל לא כ"כ מצאתי משהו מאינטל בנושא הזה .
ואכן, לפחות מ-AMD היה בויקיפדיה את זה :

" AMD announced on 9 January 2019 their upcoming X570 chipset will support PCIe 4.0.[55] Motherboard manufacturers will be able to update UEFIs on 300 and 400 series motherboards to enable partial PCIe 4.0 support, accessible when a Ryzen 3000 series CPU is installed. This would enable the first PCIe x16 slot to provide PCIe 4.0 connectivity, while the other CPU-driven slots would remain as PCIe 3.0. "

(במילים אחרות, בהתחלה יתחילו להריץ קומבינות של חצי-באמת , חצי כאילו כמו שהיה עם תקן USB3 הראשונים, שגם שם עשו כל מיני שיתופים ו-"גישורים" על פסי המידע שהאhטו בחלק מלוחות האם הראשונים את זרם המידע ממקומות אחרים .)

אז מה לכל הרוחות אני עושה ?
א- קונה מחשב "זבל" / מינימליסטי (האמת שגם משהו סביב כרטיס מסך GTX880 / 970 יסתדר לי נכון לעכשיו ) .
ב- משקיע בגישה מס'1 , ושוב אוכל את הלב (במקרה ש-PCIe4 יוצא) לכמה שנים, כי אם כבר השקעתי אז אני לא הולך להוריד את כל השקעה לתוך האסלה ... .
(כן, אני לא מתכוון להחליף את הכל כלל הכל בגלל שקע משודרג ....)

אז מה דעתכם ?

אשמח לשמוע גם דעות/חוויות אישיות ולא דווקא רק כאלו שקשורות למקרה שלי .

אני בטח לא היחיד שתקוע עם חששות שכאלה (או שכן ? 🤪)

תודות לכל מי שקרא עד כה ... 😇

פורסם

מבחינת הבדל במחשב הנוכחי שלך עם כרטיס מסך בודד בין pcie2 לpcie3 ההבדל נופל בדר"כ בטעות של תחום מדידה, נגיד 3%, אולי 5% במקרים בודדים.

בקיצור בפועל לא היה לך הבדל בין הדורות.

דור 4 לעומת 3 נותן פי 2 רוחב פס עבור נתיב.

רכיבים בודדים בדר"כ לא ינצלו את זה, אולי הssd הכי מהיר. מי שיוכל לנצל את זה בפועל זה שימוש רוחבי בלמשל כמה כרטיסי מסך, יותר כונני nvme, כרטיס רשת 10Gb ביחד.

אם יהיה לך כרטיס מסך בודד, כונן nvme אחד, כרטיס רשת 10Gb שיקח כמה שנים עד שיהיו נפוצים בפועל לא תרגיש הבדל, הכי טוב שתחשב לבד ותראה.

כמה זה יפריע לך מבחינת הרגשה, זה רק אתה יודע, אם אתה יכול לסחוב עם המחשב הקיים בצורה סבירה זה הגיוני לחכות. אם לא זה לא סביר לחכות בגלל זה.

שים לב לבדוק כמה נתיבים יש.

בשרתים למשל יש גם יותר נתיבים, כדי שיוכלו לנצל יותר התקנים ביחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים