עבור לתוכן

עזרה בתכנון מע' תקשורת ביתית וארון התקשורת בביתי

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לכולם.

אני כרגע מתכנן את מערכת החשמל והתקשורת בביתי ויש לי מס' שאלות בנושא מכיוון שאינני מבין לחלוטין מה לשים ואיפה.

ארון החשמל + תקשורת בדירתי הוא ארון שקוע בקיר 20 ס"מ ולכן יש מספיק מקום להכניס אליו ציוד.
פינת המחשב המרכזית של הבית (שתכלול את המדפסת/סורק וכד') תהיה בממ"ד כיוון שאין לה מקום אחר שיכול להתאים בצורה נוחה יותר.

השאלות שלי הן:
1. האם למקם את הראוטר+מודם בארון התקשורת? אני חשבתי למקם את הראוטר+מודם בארון התקשורת בשביל להמנע מבלגן מכל חוטי התקשורת שמגיעים מכל החדרים וצריכים להתחבר אליו. האם ניתן למקם רק רכזת (switch אם אני לא טועה) ואז למקם את הראוטר+מודם במיקום אחר בבית והוא יתחבר בעזרת כבל יחיד לרכזת?
2. במידה ואתם ממליצים למקם רק את הרכזת בארון תקשורת ואת הראוטר+מודם במיקום אחר בבית (והוא יתחבר לרכזת). האם עדיין יהיה ניתן להקים רשת ביתית וחיבור למדפסת גם מהרכזת? או שנדרש לבצע שינויים נוספים בשביל כך?
3. ברצוני לחבר את המדפסת לרשת הביתית כך שיהיה ניתן לשלוח אליה מסמכים להדפסה ללא צורך במחשב עובד שמחובר אליה. כיצד ניתן לעשות זאת (סוג חיבור/שקע שאני צריך לבקש שיעשו לי הכנה עבורו) ולאן יש צורך לחבר אותה? לראוטר או לרכזת?
4. לפי מה שהבנתי, בממ"ד תהיה לי בעיית קליטה של רשת wifi. ובמידה ואמקם את הראוטר+מודם בממ"ד אז הקרינה שתפלט מהראוטר לצורך ה-wifi בממ"ד תכלא בממ"ד ובנוסף, גם ה-wifi יכלא בממ"ד ולא תהיה קליטה בשאר חלקי הבית. לכן הבנתי שכדאי למקם את הראוטר מחוץ לממ"ד. אבל אז תהיה לי בעיית קליטת wifi בממ"ד כאשר בכל הבית כן תהיה קליטה. כיצד ניתן לפתור בעיה זו (אפשור קליטת wifi בממ"ד ובכל הבית) עם הכי פחות פליטת קרינה?
5. בכללי, מה מומלץ למקם בתוך ארון התקשורת? ומה המידות (בערך) של כל רכיב שמומלץ למקם בתוך הארון?
6. בהמשך לשאלה מס' 5, מה גודל ארון תקשורת מומלץ (רוחב, עומק ואורך) כאשר יש לקחת בחשבון שהארון יהיה שקוע בקיר בלוקים 20 ס"מ.
7. יש לי צורך בבערך 12-15 נק' גישה חוטיות של תקשורת בבית. האם ישנה רכזת ביתית שיכולה להתמודד עם כמות כזו של נק' גישה? במידה וכן, מהם המידות שלה (בערך)?

8. ראיתי שמדברים על מכשיר NAS בתכנון ארון התקשורת. מה זה המכשיר הזה?

תודה רבה על העזרה,
רשף

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני לא מומחה בהתקנת ציוד תקשורת ולא חיווטתי יותר מאשר רשת ביתית פשוטה עם 4-5 תחנות. אבל:

1. לדעתי כן, אך רק אם לא מדובר במכשיר שמהווה גם את ה-Access Point (AP) של הרשת האלחוטית. זאת משום שהקליטה בארונות תקשורת היא במקרים רבים חלשה בגלל מיסוך ע"י הארון עצמו, ואם הארון שקוע ע"י הקיר וכו'. כמובן שצריך לבדוק זאת. אם מדובר ב-AP+רכזת+נתב+מודם במכשיר אחד - כפי שבזק והוט נוהגים לספק - הייתי שוקל לכבות במכשיר הזה את התקשורת האלחוטית, ולחבר אליו בחוט AP שיושב מחוץ לארון היכנשהוא, או AP'ים מרובים אם יש לך צורך בזה לכיסוי הבית בקליטה ברמה סבירה.
  2. (לא רלבנטי)
  3. היום, מדפסות רבות, כולל ביתיות, תומכות בחיבור ישיר לרשת - בין אם חיבור חוטי לאתרנט (מחבר RJ45) ובין אם מדפסות שמתחברות ברשת אלחוטית. תוספת התשלום לרכישת מדפסת המחוברת ישירות לרשת אינה גבוהה, ואני ממליץ לך לרכוש מדפסת עם חיבור חוטי - לבית שאתה ממילא מחווט. בנסיבות אחרות הגיוני אולי לשקול רכישת מדפסת עם חיבור אלחוטי, אני קצת סקפטי בשלב זה. אם רכשת מדפסת עם חיבור חוטי לרשת - היא בדיוק כמו כל מכונה אחרת שמתחברת לרשת.
    לחילופין, אם יש לך מדפסת המתחברת למחשב ב-USB - תצטרך לחבר אותה למשהו אחר. האפשרות העדיפה: מחשב-זעיר כגון Raspberry Pi, עם זיווד מתאים, שמעוגן לקיר סמוך למדפסת ולשקע הרשת. בקלי-קלות אפשר לשים שרת הדפסה על הפצות הלינוקס שמתקינים על מחשב כזה, ואלו מחשבים עם מחבר אתרנט (RJ45). למתקדמים אולי אפשר למצוא התקנים עוד יותר קומפקטיים ויעודיים, אבל לי אין ניסיון.
  4. אתה מבלבל בין הנתב לבין ה-AP של הרשת האלחוטית. כפי שכתבתי קודם, הוט ובזק נוהגים למכור "קופסאות" שיש בהן את שני הדברים הללו, אך אין בכך שום צורך מיוחד: פשוט הפרד ביניהם כפי שיעצתי כבר.
    עוד אעוץ לך לשקול להימנע משימוש בתקשורת רדיו בתוך ממ"ד בכלל - רשת אלחוטית, טלפונים ניידים וכולי - כדי לצמצם את החשיפה לקרינה. אם אתה יכול להתקין שקע RJ45 בממ"ד שלך - עדיף. (כמובן שיש לכך השלכות מיגוניות; אבל, היי, יש שם שקעי חשמל, לא?)
  5. אני לא מבין בזה מספיק. אני רואה בארונות תקשורת ריבוי של רכזות למקטעי רשת שונים, ולפעמים גם ציוד audio-video שמתחבר למקרנים ולמערכת שמע.
  6. כנ"ל, לא מבין בזה מספיק. מן הסתם ארון תקשורת ביתי הוא קטן.
  7. אם יש לך 15 נקודות, זה כבר לא ממש "ביתי". אבל אל תפחד לקנות רכזת עם 16 שערים רק משום שאיננה "ביתית". הנה, סתם לדוגמה, 4 דגמי רכזות עם 16 שערים לפחות (מאתר זאפ; אני לא ממליץ דווקא על הדגמים הללו או על אחרים). שים לב שאפשר להשתמש גם ב-2 רכזות של 8 שערים כל אחת, ולחבר אותן אחת לשנייה. אמנם המהירות בין שערים ברכזות השונות תהיה מוגבלת ע"י השימוש ברכזת של שערים אחרים, אבל לרוב הצרכים הביתיים זה די בסדר (ובוודאי אם מדובר ברכזות התומכת ב-1Gbps, מה שדי נפוץ היום).
  8. NAS - ראשי תיבות של Network-Attached Storage. הרעיון הוא שבמקום שכל תחנה תחזיק קבצים בכונן הקשיח המקומי שלה, והן יצטרכו לתקשר אחת עם השניה ולהבין מה יש למי מתי ולמה - הכוננים הקשיחים המאחסנים את רוב או כל המידע ישבו בשרת אחד, ברשת, ואתה תעשה mounting או גישה באמצעות פרוטוקול אחר למחיצות הקבצים הרלבנטית. לקריאה נוספת: לחץ כאן . שרת NAS הוא "סתם" שרת כמו כל מכונה אחרת, אבל יש חברות שמוכרות שרתים ייעודיים להיות NAS, כולל לרשתות קטנות/ביתיות - ולעתים קרובות מדובר בחומרה שנוח יותר לעבוד איתה, מבחינת מימדים, נגישות הכוננים ונוחות ההחלפה שלהם וכולי. אם אתה מתקין שרת כזה בארון התקשורת שלך, שים לב לנושא הטמפרטורה והאיוורור ביחס לצריכת ההספק של כל מה שיושב שם.

לבסוף, ייתכן שתרצה לשקול להשתמש בטכנולוגיית power line networking - העברת תקשורת אתרנט על-גבי חוטי החשמל. כך במקום לחווט במיוחד בין חדרים - להשתמש בשקעי החשמל גם כחיבור רשת. זה בפרט רלבנטי לחיווט של ממ"ד ללא יצירת חורים חדשים בקיר. אין לי ניסיון עם הטכנולוגיה הזו באופן אישי, אבל היא קיימת כבר כמה שנים ויש התקנים עבורה מכמה יצרנים מובילים, לכן היא כנראה שמישה למדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים