עבור לתוכן

צניחה דרמטית במחירי כונני SSD

Featured Replies

פורסם

אז תישאר עם ה-SSHD המחשב לא יתחיל לטוס באורח פלא.

• תגובות 468
  • צפיות 305.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
ציטוט של ModChiP

מצחיק. אני קניתי את הMX100 250GB שלי במכירה קבוצתית בהנחה ב500 ש"ח. עכשיו אפשר לקנות 500GB עם משלוח ב250 ש"ח. כבר עכשיו בקושי יש סיבה לרכוש כוננים קשיחים (רכשתי לאחרונה 2TB ב280 ש"ח. אם המחירים ימשיכו לנוע בכיוון הזה זה ייתר אותם לחלוטין)

פורסם
  • מחבר

בואו נזכורה ש- 2TB בכונן flash עדיין עולים לנו משהו באזור חיוג 1200-1300 שח. שזה פי 5 בערך.

אכן הפער מצטמצם עם הזמן, אך ישנה עוד דרך (ארוכה) לעשות על מנת לייתר כוננים מכאניים רגילים.

ברוב מערכות המחשוב הביתיות ימשך שימוש בכונן SSD קטן נפח להחזקת מערכת ההפעלה והיישומים החשובים,

כאשר לצידו כונן מכאני רגיל, שבו ישמר החומר אשר מהירות הנגישות אליו אינה חשובה.

בכללה תוכנות להתקנה, מסמכולוגיה, קבצי אודיו/וידאו, תמונות...

את אלו לאחסן בכונן flash מהיר, זה זריקת כסף לפח, שכן המהירות העודפת של ה- flash אינה תורמת לאחזקת מידע "קר". 

ובמערכות עולם השרתים וה- datacenters ישנם כמויות אדירות של מידע גיבוי, ארכיב, ומידע קר...

אשר הנגישות אליו היא מעטה (עד בדידה). שם אחזקת המידע על גבי כוננים מכאנים תשאר לעוד שנים רבות גם אם המחיר

יתקרב בין שתי הטכנולוגיות. זו אחת הסבות מדוע היצרניות סיגייט ו- WD עדיין משקיעות משאבים רבים בפיתוח הכוננים

המכאניים. הגענו כבר ל- 16TB פר כונן, עתה דוחקים לעבור את משוכת ה- 20TB, משהו שיקרה כנראה בשנה הבאה.

פורסם

אכן, אבל מבחינתי, מספיק ש2TB של SSD כבר נמצא באזור חיוג של 600 ש"ח, הוא כבר עדיף על 2TB של דיסק קשיח. אני לא רואה את המחירים של הדיסקים הקשיחים יורדים באופן כה דרמטי בהשוואה לSSD, ולכן אהיה מוכן לשלם פי 3 לכונן מהיר משמעותית שגם כביכול אמור להיות יותר אמין.

פורסם
  • מחבר

משמע שיש למחיר לרדת עוד כ- 50-60% מבחינתך.

נשאלת השאלה המתבקשת - כמה זמן יקח למחיר להגיע לסף הזה ?

כמדומני (מזכרוני הזריז) קצב הירידה הוא פי 2.15 מדי 3 שנים (ויתקנו אותי החברים באם טעיתי).

זאת אומרת, משהו כמו ב- 2022 המחיר יגיע לסף המבוקש (מבחינתך) של 600 ש"ח עבור 2TB.

עריכה:

אכן טעיתי ותקנתי את עצמי שתי מודעות בהמשך.

פורסם

בסוף 2014 (אפשר להחשיב כבר כתחילת 2015 מטעמי נוחות) רכשתי את הMX100 250GB ב500 ש"ח.

אחרי 4 שנים ניתן להשיג כונן 500GB ב250 ש"ח (וכונן 1TB ב500 ש"ח מחו"ל', או אפילו באזור ה400 מסין)

לפי מגמה זו, ניתן לצפות שבעוד 4 שנים ניתן יהיה להשיג כונן 4TB SSD ב500 ש"ח (או 2TB ב500 ש"ח בעוד שנתיים)

כמובן שזה לא כלכך פשוט ויש מגבלות טכנולוגיות שמייקרות את התהליך ומעכבות אותו, אבל כן. לא נראה לי תלוש לרכוש כונן SSD 2TB ב500 ש"ח בעוד שנתיים. כבר עכשיו אני שקלתי לקחת SSD 1TB ב400-500 ש"ח במקום 2TB דיסק קשיח. זה כבר מפתה העסק הזה.

פורסם
  • מחבר

בסוף הכי מצחיק הוא, שאני מתקן את עצמי 😆

רשמתי קודם (כמה פוסטים למעלה) "שמזכורני המהיר זה הכפלת הנפח פי 2.15 מדי 3 שנים...."

וטעיתי - זכרתי את זה לא נכון.

אחרי זה כשישבתי קצת יותר בשקידה נזכרתי, שאני עצמי חישבתי עבורנו כאן - ממש בשרשור הזה (די בתחילתו):

https://hwzone.co.il/community/topic/588590-צניחה-דרמטית-במחירי-כונני-ssd/?page=2&tab=comments#comment-5125279

הקצב הוא "הורדת המחיר לחצי מדי 2.15 שנים", 

או "הכפלת הנפח באותו מחיר מדי 2.15 שנים"

זה הי נוח.

משמע שאם כיום כונן 2TB עולה באזור 1200-1300 שח (מאמזון כולל משלוח ומע"מ)

הרי שהוא יגיע בתוך כשנתיים וחודשיים לערך למחיר 600 שח סדר גודל גס.

אז הנה לנו התכנון קדימה והציפיה, בערך מתי זה אמור לקרות.

לפי הקצב המתוקן דלעיל, ולפי זאת שכיום 1TB עולה באזור 135$,

נובע שתוך כשנתים סדר גודל עקרוני, אפשרות ראלית לכך ש- 1TB ירד סוף סוף אל מתחת לסף ה- 75$.

פורסם
  • מחבר

עדכון מחירים לרגע זה, הדגמים הכי כדאיים לרכישה בקטגוריה שלהם מאמזון - שימושי:

א. kingstone נפח בסיסי 120GB - רק 19.90$ + משלוח = 27.50$ שזה בשקלים מחיר סופי כולל הכל עד הבית = 101 ש"ח

https://www.amazon.com/Kingston-120GB-Solid-SA400S37-120G/dp/B01N6JQS8C/ref=sr_1_3?s=electronics&ie=UTF8&qid=1548494205&sr=1-3&keywords=ssd+120gb

ב. kingstone נפח ביניים 240GB - רק 29.90$ + משלוח = 37.50$ שזה בשקלים מחיר סופי כולל הכל עד הבית = 138 ש"ח

https://www.amazon.com/Kingston-240GB-Solid-SA400S37-240G/dp/B01N5IB20Q/ref=sr_1_3?s=pc&ie=UTF8&qid=1548494502&sr=1-3&keywords=ssd+240gb

ג. crucial MX נפח גדול 500GB - רק 58$ + משלוח = 65.80$ שזה בשקלים מחיר סופי כולל הכל עד הבית = 243 ש"ח

https://www.amazon.com/Crucial-MX500-500GB-NAND-Internal/dp/B0784SLQM6/ref=sr_1_4?s=electronics&ie=UTF8&qid=1548494607&sr=1-4&keywords=ssd+500gb

ד. crucial MX נפח ענק 1TB - רק 135$ + משלוח = 167$ שזה בשקלים מחיר סופי כולל הכל עד הבית = 618 ש"ח

https://www.amazon.com/Crucial-MX500-NAND-SATA-Internal/dp/B077SF8KMG/ref=sr_1_4?s=pc&ie=UTF8&qid=1548494731&sr=1-4&keywords=ssd+1tb

כפי שניתן להתרשם, הנפחים הכי כדאיים מבין הארבעה דלעיל הם הנפחים של רבע טרה וחצי טרה - הסבר:

הנפח הקטן ביותר (שמינית טרה), קרוב מדי בהפרש המחיר הנחוץ להוספה לדגם שלמעליו, רק 37 שח (138 לעמת 101)

ונפח הכונן למעשה מוכפל. משמע שתהיה זו טעות שלא להוסיף את הסכום.

כמו כן במעבר מחצי טרה לטרה שלם, בעוד שהנפח מוכפל פי 2 - המחיר כבר קופץ לפי 2.5. הסיבה לקפיצה זו מובססת על כך

שבעוד שנפח חצי טרה מתכנס אל מתחת לסף המע"מ הישראלי, נפח 1 טרה אינו נהנה מאותו פטור ולכן מאלץ לשלם גם מע"מ.

בסיכומו של דבר יותר מכל מומלצים הם נפחי הרבע טרה והחצי טרה.

**מחירים אלו הם נכון ליום 26.1.2019 ועשויים מטבע הדברים להשתנות עם הזמן לכאן או לכאן.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון מעניין על כונן SSD תקציבי, מסוג Dramless.

של "מותג hyundai" (זה לא באמת הם, מדובר בחברה אמריקאית שקנתה מהם את הזכות על השמוש בשם).

סקירה מעניינת ב- tomshardware שאומרת שהוא לא רע:

https://www.tomshardware.com/reviews/hyundai-sapphire-ssd,4948.html

לא מצאתי אזכורים שמדובר בזבל שמתקלקל על ימין ועל שמאל או משהו כזה, כך זה מרגיע (יחסית).

המחיר רק 50$ לפני משלוח מאמזון, שגוזרים אחרי משלוח ארצה סה"כ 210 ש"ח מחיר סופי לצרכן

הישראלי תמורת נפח חצי טרה 👍

https://www.amazon.com/Hyundai-Sapphire-480GB-Internal-C2S3T/dp/B07JP42YRG/ref=sr_1_8?keywords=ssd+480&qid=1551293959&s=gateway&sr=8-8

במחיר שכזה עבור כונן חצי טרה, למחשב שמחפשים לא להשתולל עם התקציב שלו, על פניו במבט זריז עושה

הרושם - שכך או אחרת טעות גדולה לא תהיה פה:

Untitled.jpg

פורסם

אם רק להיונדאי היה ידע בנאנד או זיכרון ומכשור אלקטרוניקה.....

Hyundai....

Electronics....

Hy..... nics...

המממ, אני תוהה לעצמי 

:)

פורסם
  • מחבר

בסקירה נכתב כי השמוש בשם hynudai הוא ברשיון עבור חברה אמריקאית בכלל, שהיא חברה קטנה ולא מוכרת.

בכתבה נטען שהיא קנתה "שם מוכר מיתוגית" (יונדאי) רק כדי שתהיה יותר מוכרת על המדף.

אין קשר ממשי ישיר ליונדאי הקוריאנית בהקשר של המוצר עצמו.

השמוש בשבבים ובבקר כמפורט בסקירה שלינקקתי אצל toshardware. כמדומני שבבי nand של טושיבה ובקר

מוכר גם הוא (בכוננים תקציביים).

השאלה הגדולה שהכי מעניינת אותנו היא תכלס האמינות (שכן כל כונן SSD סביר הוא מהיר דיו לשמוש יומיומי).

לכן חפשתי אזכורים אודות בעייתיות כלשהי בדגם זה, לשמחתי לא מצאתי - אז זה חצי מנחם.

בשורה התחתונה עבור מערכת מחשב מהסוג הרלוונטי-תקציבי, להוציא רק 210 שח לנפח חצי טרה,

נראה על פניו לא כשגיאה גסה מדי. צריך מעת לעת לתת הזדמנות גם לשחקני חדשים להכנס לזירה, אחרת תמיד

נקנה את האחד המוכר והוותיק והוא יהיה היחידי שיעבוד בשוק. זה בסדר לתת הזדמנות לשחקנים חדשים,

במינון הנכון, ובמקומות שבהם אפשר לספוג  את הסכון הגלום בכך.

למחשב בסלון לצפיה בסרטים, או לילד הקטן שלי... הסכון בהחלט זניח. למרכיבי מערכות מחשבים, במיוחד ביד שניה וזה

ביזנס לא קטן אגב, כל מני טכנאים כאלו שמעבירים את המחשב ונותנים עבורו אחריות אישית עקרונית מטעמם של נגיד חודש...

זה גם מתאים. אתה בטח מכיר - אותן מערכות מהסוג שהחבר המשותף שלנו lanzar מכין ומגלגל הלאה.

פורסם

שיורידו עוד 25 דולר.

• 1 חודש מאוחר יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים