עבור לתוכן

בחירת לוח אם

Featured Replies

פורסם

לאחר קריאה ארוכה באתר של אסוס, עדיין מתלבט בין לוח 

rog maximus x hero  לבין rog maximus x formula אשמח אם מישהו מבין יותר ירים את הכפפה ויעזור לי להחליט ולהבין את ההבדלים המעשיים ביניהם, ובכלליות איזה מהם נראה טוב יותר, לגיימינג כמובן

פורסם

לגיימינג לא צריך לוח אם שעולה 1000+ שקלים. מדובר בלוחות אם לאוברקלוקינג.

האם אדוני מבצע אוברקלוקינג באמצעים מתקדמים?

פורסם
  • מחבר

למען האמת אני אפילו לא יודע מה זה...רק שאלו היו נראים לי בעלי התכונות הטובות ביותר, ולמדתי שאם כבר קונים אז קונים פעם אחת לכמה שנים כדי לא להתקע עם ציוד שמתיישן מהר מדי. ובכל זאת אשמח לקבל מענה.

ואם כבר אתה מציע משהו אחר, למפרט-על מה היית ממליץ?

פורסם
  • מחבר

ומהו אובקלוקינג?

פורסם

לכמה שנים יש גם לוחות אם סולידיים על קו 600-750 שקלים. שניהם יחזיקו לכמה שנים בדיוק באותה מידה. יתרה מכך, לוחות מתקדמים "מדי" שמכילים אינספור בקרים סובלים מסיכון גדול יותר לכשל, שתדע.

למפרט על קח גם מרצדס SLS כן... אבל צריך להפעיל שיקול נכון. אני מאוד ממליץ שאם אתה קונה מחשב חדש תעשה זאת מא' עד ת':

https://hwzone.co.il/community/topic/461551-חוקי-פורום-מפרטי-מחשב-שאלון-חובה-לקרוא/

אוברקלוקינג הוא האצת המעבד מעבר לתחום התדרים הסטנדרטי שלו באמצעות הגברת המתח הנכנס למעבד והעלאה ידנית של התדר בהתאם.

פורסם
  • מחבר

הענין  הוא שאני בונה על כרטיס מסך 1080ti  11gb שזו השקעה נכבדת, ואני רוצה למצוא לוח שישמש את הכרטיס  וינצל דרכו את מלא הכח, והיות שבכל דגם של לוחות הגיימינג (בפרט הrog של asus), מציע מפרט שונה, ולא ממש ברור לי מה באמת חשוב לצורכי ומה זניח ולא יהיה כ"כ מנוצל בשימוש במשחקים כבדים. היות והמון שעות שני קורא על הנושא, ומפאת חסרון ידע בהגדות המסתעפות (מי שיקרא במפרטי לוחות האם יראה שעל כל לוח יש מפרט של כמה כמה דפים עם המון תכונות והגדרות שלא ממש שוות לכל נפש בהבנתם,גם למי שאוחז בהבנה בסיסית+).אודה למי שידע להמליץ על משהו ספציפי.

פורסם
  • מחבר

יש לציין שהמעבד היעודי הוא i7 8700K 3.7Ghz

פורסם

לוח אם הוא לא רכיב עיבוד פעיל. כל תפקידו הוא לספק את התשתית שאליה מתחברים כל שאר הרכיבים. לוח בוחרים לפי התכונות שלהם זקוקים. חדוגמה: כמה חיבורי SATA צריך לכונני אחסון, כמה כרטיסים גרפיים יהיו, כמה כרטיסי הרחבה אחרים, מספר חיבורי USB, האם יעשה אוברקלוק (וגם אם כן, עד כמה) וכן הלאה. הלוח לא מוסיף ולא גורע מביצועי רכיב מסוים בתנאי שמתאימים את הרכיבים לצרכים.

בשביל מערכת גיימינג שגרתית שלא מתוכנןצבה אוברקלוק, כלומר כרטיס גרפי (גם אם High End) כונן SSD ועוד שניים או שלושה כונני אחסון, כל לוח מתאים יספיק בעקרון. אני לא עומר חקנות את הפשוט והזול ביותר (בעיקר בגלל מערכת החשמל), אבל גם לא צריך לזרוק כסף על תכונות מיותרות שאינך זקוק להן. במקריםצכאלה לוח ביניים הוא הבחירה המאוזנת ביותר ברוב המקרים. הכרטיס הגרפי מתחבר דרך חריץ בשם PCIe שמספק 16 נתיבי תקשורת למעבד. בכל הלוחות יש חריץ כזה מדור עדכני שכרגע מספק רוחב פס גדול יותר ממה שהכרטיסיםצהגרפיים יוכלו לנצל בשנים הקרובות. אלא אם כן אתה מתכנן שימוש בכמה כרטיסי מסך במקביל או בהמון כונני SSD בממשק NVMe, אף לוח נורמלי לא יגביל אותך מבחינת רוחב פס ואם אתה תא מתכנן המהרה של המעבד (אוברקלוק) אז גם אין לך צורך במערכות חשמל עם מאפיינים מסוימים.

אני מצטרף להמלצה של ליאור על פתיחת בקשה לבניית מפרט בפורום מפרטים. צריך להסתכל על מערכת כמכלול ולמצוא את האיזון בין כל הרכיבים והתקציב.

חשוב להשקיע את התקציב נכון ככה שהכסף יושקע במה שייתן תמורה גבוהה בהתאם לשימוש. אחרת מאוד קל להתפתות לבזבז כסף על מה שלא צריך ולפעמים לחסוך מדי/לא לבחור ברכיבים מתאימים אחרים שבסוף פוגעים בחוויית השימוש (כונן SSD לבוגמה, או מסך) ואף באורך החיים של המערכת (ספק כח זול הוא דוגמה בולטת לכך). לכן מומלץ להתייעץ על המפרט כמקשה אחת. זאת עצתי לפחות.

פורסם
ציטוט של יוסף חיים

יש לציין שהמעבד היעודי הוא i7 8700K 3.7Ghz

המעבד הזה לא בדיוק משתלם אם משחקים הם

השימוש המרכזי. משמעותה של האות K בסוף שם הדגם היא שזהו מעבד עם מכפלה פתוחה, וזה רלוונטי רק אם מתוכנן אוברקלוק.

אני שוב חוזר על ההמלצה לפתוח דיון בפורום מפרטים כדי שיבנו לך מפרט מאוזן שבו עיקר הכסף יושקע במה שייתן תמורה בפועל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים