עבור לתוכן

כונן SSD - NVME או SATA?

Featured Replies

פורסם

אחלה. מחיר מצוין באילת.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של About:blank

אחלה. מחיר מצוין באילת.

כן אני אהיה שם בעוד כמה שבועות

פורסם

האם ה-ssd הנוכחי התקלקל? או שהנפח הנוכחי לא מספיק? 

פורסם
  • מחבר

הנוכחי כונן 840 איבו בנפח 120GB שאומנם מספיק לי אבל הוא נקנה בתחילת 2014, ולכן התחלתי לחשוב על כונן חדש

פורסם

כל עוד הוא תקין, עם קושחה עדכנית והנפח מספק אותך, אין טעם להחליף. לשימושים שלך לא תרגיש בהבדל ביצועים בכלל, חבל על הכסף.

פורסם

אם באמת אתה רוצה להשקיע תקנה את ה-500GB. לא יזיק.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של User_Name

כל עוד הוא תקין, עם קושחה עדכנית והנפח מספק אותך, אין טעם להחליף. לשימושים שלך לא תרגיש בהבדל ביצועים בכלל, חבל על הכסף.

ארבע וחצי שנים ל840 זה לא הרבה?

פורסם

תסתכל בתוכנה של סמסונג מה המצב שלו.

הבלאי הרשמי של ssd זה כמות הכתיבות בדר"כ מ30TB וצפונה, תמיד יכול להתקלקל משהו אחר.

אם הוא מספק אותך חבל על הכסף, תקפיד לגבות וזהו.

ניתן גם לעשות image למערכת הפעלה לשחזור מהיר.

פורסם

הכל תלוי בבריאות שלו שהיא נגזרת של מחזורי הכתיבה. אם התוכנה של סמסונג מראה שהוא תקין, אז הוא תקין. יש לי כונן SSD של אינטל בן כמעט 10, לא עבד קשה מדי, היה בכמה מחשבים ומבלה את הפנסיה בפלייסטיישן 3.

כמו שנאמר, תגבה מדי פעם ואל תדאג יותר מדי, קנה חדש עם המחשב הבא. 

פורסם
  • מחבר

התוכנה של סמסונג מראה שהוא תקין ונכתב בו עד עתה כ13TB. אני פשוט חששתי שהכונן יכול ללכת בלי שיש סימנים מוקדמים שלא כמו בHDD שמתחילים לראות סקטורים פגומים. אם אני לא אקנה בזמן הקרוב אז אני באמת אדחה את זה למתי שאני אחליף מחשב

פורסם

כוננים קשיחים לא תמיד מראים סימנים לפני שהם מתים בפתאומיות (למרבה הצער). כונני SSD יותר אמינים באופן כללי מקשיחים, אבל כל זה לא מבטיח כלום במציאות. התקן אחסון ולא משנה הטכנולוגיה שעליה הוא מובסס יכול לכשול בפתאומיות (או בהדרגה, אבל גם אז זה לא תמיד מורגש) ולכן תמיד חובה לגבות את המידע כמו שצריך.

סמסונג לא פרסמו את דירוג ה-P/E של סדרת 840, אבל מנתוני SMART שנאספו לאורך השנים חישוב שמרני הוא שהכונן בנוי לכתיבה של 240TB בקירוב. כך שאתה עוד רחוק מאוד מכך. אם הכל נראה תקין ויש לפחות 15% עד 20% שטח אחסון פנוי בכונן, אני מצטרף להמלצה להמתין עם הקנייה עד למחשב הבא או עד שיעלה הצורך.

פורסם

מסכים עם @none77

1594022383_.jpg.4b748df8ecebe2576e9535e5f5162607.jpg

ניתן למצוא אותו כאן

לא רואה סיבה לקחת את הMX500 כשהADATA כלכך יותר מהיר וכלכך קרוב במחיר.

פורסם
  • מחבר

תודה על כל העזרה אבל אני אחכה בינתיים כי הכונן הישן עדיין בסדר וכפי שיעצו לי בתגובות שלמעלה לא נראה שיהיה שיפור במקרה שלי אם אני אחליף כונן. בינתיים אני דואג לגיבוי ואם הכונן הישן או המחשב יתקלקלו אז אני כבר אקנה כונן מתקדם יותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים