עבור לתוכן

סיוע בבחירת אינטרנט לבית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני נכנס בשבוע הבא לדירה חדשה. ברצוני לשים מחשב PC נייח בממ"ד (חדר עבודה) ושיהיה לי אינטרנט יציב בכל הבית, במיוחד בסלון, שם יש טלויזיה חכמה. מעבר לזה, אין קליטה סלולרית בבית, לכן השיחות יהיו על גבי WIFI באמצעות WIFI CALLING. מכאן שצריך אינטרנט טוב בבית.

אני לא מוריד סדרות וכאלה וגם לא גיימר, אני מדי פעם כן רואה איזה משחק כדורגל ב - STREAMING, או ערוץ טלויזיה מחו"ל.

יש לי מספר שאלות כדי לקבל כיוון לגבי עסקה הטובה ביותר.

1) בפרטנר, שעובדים עם תשתית בזק, אמרו לי שלפי רישומי המחשב, תשתית בזק ברחוב שלי תומכת עד 40 מגה. מכאן שזה או 100 מגה הוט או 40 בזק. האם 40 מגה יספיק לי ?

2) אני מבין שאם אני הולך על בזק, אז מכל נקודת טלפון בבית אפשר לחבר אינטרנט קווי, האם אני צודק ? האם ניתן לעשות זאת גם בהוט ? הדירה חדשה, ובכל חדר הקבלן סידר נקודת טלפון ושקע כבלים. אך אני מתקשה לראות את זה עובד בהוט, האם אצטרך שני מודמים ? הם בטח יגבו על זה מחיר יפה.

3) אני מחפש באנדל של תשתית + ספק (ללא טלפון וכבלים). האפשרויות שראיתי ונראות לי סבירות הן הוט + הוטנט, הוט + נטוויז'ן או פרטנר. בשאר החברות לא אהבתי את האותיות הקטנות, כנו דמי שכירות על המודם הגרוע שהם נותנים. איך אני אמור להכריע בסוגיה, מהם הדברים שעליי לבדוק ולהקפיד עליהם ?

תודה ! 

פורסם

ראיתי כמה שרשמו שעברו להוט+הוטנט ואין להם בעיות. אז כנראה שכדאי לך לנסות. במיוחד אם יש מבצע.

אני בבזק+בז"בנל 40 מגה, מחיר 143 שקל סה"כ. מקבל טיפה פחות מזה בפועל. וזה מטריף כי הוט כבר נותנת 200 מגה. בפחות כסף.

פורסם
  • מחבר

נשמע לי יקר 143 ש"ח לחודש. אני מכיר מחירים נמוכים מזה משמעותית. ב - 143 אפשר לקבל בפרטנר טריפל ולהישאר עם עודף

פורסם

אכן יקר להפליא. תשתית הוט 200 מגה ב 75 + הוטנט ב 20 לחודש יוצא 95. אם תצטרף להוטנט דרך האתר כמדומני 4 חודשים חינם. 

פורסם

לפותח הדיון, נשמע שאתה צריך כיסוי טוב + roaming מוצלח כדי ששיחות לא יתנתקות

לא בטוח שאפשר לחבר שני הוטבוקס בדירה, ואם כן זה כמובן יעלה כפול ויספק רשתות נפרדות לגמרי. 

לא הובן בברור האם בכל חדר יש שקע טלפון או שקע רשת, אם מדובר בדירה חדשה סביר שמדובר בשקע רשת rj45. 

אם כן, בפרט בממד, הרי שאתה מסודר. 

בנה לך רשת כזו: 

הוטבוקס מחובר ליציאת הכבלים מוגדר כמודם בלבד. 

שרשר אליו ראוטר טוב. 

ממנו חבר Swich לארון התקשורת. (אם ההוטבוקס והמודם בסלון אתה יכול לחבר אותם לשקע הרשת שבקיר, ומהקצה שבארון לswich שמחובר לכל הדירה). 

שים לפחות עוד ראוטר אחד שישמש כ ap. לדעתי המיקום הראשון הנדרש הוא בתוך הממד בתנאי שיש שם שקע רשת, חובה כזה שמצרף את יציאות ה lan שלו לרשת ולא אלחוטי בלבד ואז יקל עליך לחבר את המחשב, וכן תומך roaming למעבר חלק ללא ניתוק אם איני טועה הראוטרים של אסוס כאלו אך מורכב להביא אותם לארץ. 

אפשר גם לפנות לפתרונות מקצועיים יותר שכנראה לא יהיו הרבה יותר יקרים בסופו של דבר, כגון מה שהוצע פה כבר ע"י about: blank 

https://hwzone.co.il/community/topic/586140-המלצה-לראוטר-חדש-מוכן-להשקיע-אם-יש-הצדקה-700-800/?do=findComment&comment=5109559

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים