עבור לתוכן

תוכנה לניקוי הram

Featured Replies

פורסם

אני צריך המלצה לתוכנה לניקוי של הram

פורסם

רובן דרעק כמעט מוחלט, אם אתה מתעקש, חפש rambooster...

פורסם
  • מחבר
רובן דרעק כמעט מוחלט, אם אתה מתעקש, חפש rambooster...

כנראה שאין לי מה לחפש כי הורדתי Ram booster והיא "דרעק מוחלט" ואם היא המובילה בתחום אז נדפקתי

תודה בכל אופן

פורסם

told u...

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

תנסה RAMIdle.exe

פורסם

את הדברים הבאים כתבתי בעבר, אבל הם נכונים לגמרי גם היום:

לא רק ש-MemTurbo, RamBooster ודומותיהן לא משקמות את הזיכרון אלה שהן אפילו צורכות משאבים בעצמן.

התוכניות האלה הן אשליה. נכון שזה נעים לראות שיש לך פתאום כמה עשרות מגהבייטים "פנויים" מחדש ב-RAM, אבל בשורה התחתונה זאת עיסקה שבה המשתמש מפסיד.

מדוע?

פשוט. הדבר היחידי שהן עושות זה לזרוק תוכניות ונתונים שיושבים ב-RAM לזיכרון הוירטואלי על הדיסק (ה-Swapfile). התהליך הזה דורש זמן וגרוע מכל, חוזר על עצמו בכיוון ההפוך ברגע שקיים צורך מחודש בנתונים האלה. הצורך הזה קורה כל הזמן כשאתה משתמש בתוכנות שרצות אצלך.

כדאי לך גם לזכור שזיכרון זה כמו כסף, אין לו ערך אם לא משתמשים בו.

לסיכום, עוד כמה אחוזים של משאבי מערכת לא הולכים ברגל, ואותם תוכל להרוויח אם תעשה לעצמך טובה ותסיר את MemTurbo

פרטים נוספים בתגובה מספר 14 של הדיון הזה.

Prog.

פורסם

את הדברים הבאים כתבתי בעבר, אבל הם נכונים לגמרי גם היום:

לא רק ש-MemTurbo, RamBooster ודומותיהן לא משקמות את הזיכרון אלה שהן אפילו צורכות משאבים בעצמן.

התוכניות האלה הן אשליה. נכון שזה נעים לראות שיש לך פתאום כמה עשרות מגהבייטים "פנויים" מחדש ב-RAM, אבל בשורה התחתונה זאת עיסקה שבה המשתמש מפסיד.

מדוע?

פשוט. הדבר היחידי שהן עושות זה לזרוק תוכניות ונתונים שיושבים ב-RAM לזיכרון הוירטואלי על הדיסק (ה-Swapfile). התהליך הזה דורש זמן וגרוע מכל, חוזר על עצמו בכיוון ההפוך ברגע שקיים צורך מחודש בנתונים האלה. הצורך הזה קורה כל הזמן כשאתה משתמש בתוכנות שרצות אצלך.

כדאי לך גם לזכור שזיכרון זה כמו כסף, אין לו ערך אם לא משתמשים בו.

לסיכום, עוד כמה אחוזים של משאבי מערכת לא הולכים ברגל, ואותם תוכל להרוויח אם תעשה לעצמך טובה ותסיר את MemTurbo

פרטים נוספים בתגובה מספר 14 של הדיון הזה.

Prog.

לא מדוייק , היא אמנם מנקה את הזכרון אבל מה שיקרה הוא שאממנם יקח לתכנה מספר רגעים לעלות אבל היא אחר כך תרוץ במהירות טובה

פורסם

לא מדוייק , היא אמנם מנקה את הזכרון אבל מה שיקרה הוא שאממנם יקח לתכנה מספר רגעים לעלות אבל היא אחר כך תרוץ במהירות טובה

אני מניח שלא ניגשת לתגובה מספר 14 כדי לקרוא את שאר הפרטים... ;)

OK, הנה החלק שרלוונטי לאמירה שלך בנושא הביצועים:

אם אתה רוצה הוכחה לכך שהתוכנות האלה הן אחיזת עיניים, פשוט תבצע איזה benchmark מגוון, נרחב וארוך (לופ של כמה שעות של תוכנה כמו SysMark2001 ייתן לך תוצאות אמינות מאוד)- פעם אחת עם MemTurbo ופעם אחת בלעדיה. אני חותם לך שהתוצאות בלעדיה יהיו טובות יותר.

Prog.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

(איזה כיף זה להקפיץ ת'רד בן חצי שנה...)

דווקא הניסיון שלי הוכיח אחרת..

בתקופה המשעשעת של הפנטיום 120MHz עם 32MB זיכרון EDO וכרטיס מסך Cirrus Logic 1MB (בבקשה אל תשאלו...) שרץ על Win95, אני זוכר בבירור ששימוש ב-MemTurbo 97 היה פשוט חיוני לשימוש שפוי במערכת...

אני גם זוכר שאצל דוד שלי (P166Mhz+32MB EDO+Cirrus Logic 2MB) המשחק NBA Live 98 בקושי זז, וברגע שהתקנתי אצלו את MemTurbo 97 (בלי לשנות שום הגדרות במשחק!) הוא פתאום רץ חלק.. גם במהלך המשחק, וגם בזמני הטעינה...

מאז שעברתי ל-Win98, גירסת "97" של התוכנה סירבה לעבוד, ומאז החלטתי פשוט לוותר עליה (כי גם ככה עברתי למחשב יותר שפוי..)

עם זאת, עדיין, הניסיון שלי עם MemTurbo 97 היה מצויין...

פורסם

מעניין... :smoke:

אני מניח שהמשחקים האחרונים שלי עם RamBooster די תואמים את התקופה, אבל לצערי היא לא סיפקה את תרופת הקסמים שאתה מתאר (אגב, באופן עקרוני RB ו-MemTurbo עובדות בדיוק באותה שיטה). אתה בטוח שזה לא היה אפקט ה-placebo של התוכנה? ;)

התוכנה היחידה שבאמת שיפרה לי (מאוד) את איכות העבודה ב-Win9x היא ה-Resource Meter שמיקרוסופט החביאו עמוק בין אופציות ההתקנה של חלונות.

מרגע שהקפדתי לפזול לסמל שלה ב-Tray, כמות ההתרסקויות של המערכת ירדה ב-90%, לפחות.

Prog.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים