עבור לתוכן

לשדרג או לקנות מחשב חדש ?

Featured Replies

פורסם

אני בדילמה ... יש לי מחשב כבן 4 שנים אבל טוב, אני משתמש בו כדי לשחק ב fortnite וגם לתכנות והוא סוחב טוב.. אבל ישלי בעיה כאשר אני משחק וגם פותח OBS ועושה RECORD אז ברזולוציות נורמאליות הGPU עולה ל 100 אחוז ו CPU בערך 90. והתוכנת הקלטה פשוט מקליטה זוועה.

השאלה אם כדאי לי לשדרג נגיד רק את הכרטיס מסך או כבר ליקנות מחשב חדש ? ואם כן אז איזה ? העדיפות היא כמובן לא לבזבז עכשיו יותר מידי כסף ... אבל אם זה אומר שעוד שנה אצתרך בכל מיקרה להחליף את המחשב אז אין לי בעיה עכשיו להשקיע במחשב חדש.

המחשב שלי כרגע : 

מעבד + מאוורר Intel I5 3470 3.2Ghz + Shagon ARC-118 SV Ball
לוח אם Gigabte GA-B75M-D3V
צורב DVD LG / Lite-ON DVD-RW X22
זכרון Kingston 8G DDR3 Hyper-X RED 1600Mhz
SSD כונן SSD Intel 120G SataIII
כרטיס מסך Sapphire 7970 3G GDDR5 DP
מארז Ippon S1 Case + Front USB3
ספק

Seasonic 750W PFC 80+ PSU + PCI-E 4XSata

למיקרה שצריך מחשב חדש :

מה התקציב המקסימאלי? 5000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?  1000

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בינתיים רק FORTNITE... ותכנות ב VISUAL STUDIO.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). רשום מעלה

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fortnite

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אפשר להשתמש במחשב הישן

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה לא. אם מחשב לגמרי חדש אין בעיה בחנות. אם רק להחליף חלקים במחשב הקיים אז אני יכול לבד.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא משנה איפה. אני גר בתל אביב

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוע

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כתוב כבר

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אין

פורסם

לגבי מעבד , אתה יכול לחפש אולי ביד 2 מעבד טיפה יותר חזק כמו i7-3770/k

כרטיס מסך יש לך יחסית חזק הוא שווה ערך בערך ל GTX 1050 ti אז אתה יכול לשדרג ל 1060 ומקיסמום אם התוצאה עדיין לא טובה אתה יכול להעביר אותו למחשב חדש

כרטיס מסך חזק יותר מה 1060  כמו 1070 או 1080 כבר מחייב אותך למצוא את המעבד שרשמתי למעלה או להחליף את כל המחשב.

בנוסף אם אתה נשאר עם המערכת הנוכחית כדי גם לשדרג ל 16 ג'יגה זכרון

פורסם
  • מחבר

תודה.

עוד מישהו יכול לעזור ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים