עבור לתוכן

i8700K או Ryzen 2700x לעריכת וידאו ותמונות

Featured Replies

פורסם

^רואים שכלל לא העמקת בניתוח הלוגי והראציונאלי שהובא לעיל, וחבל בשבילך על שאינך משכיל להתקדם עם הזמן

ונשאר עומד דורך במקום, למרות כל השנים הללו שעוברים עליך פה בפורום ויש לך כאן שפע ידע שמועבר בחינם.

למד לאסוף אותו מן הרצפה - זה במתנה.

הקורא האינטילגנט יודע מהר מאד לברור את המוץ מן התבן, במקרה זה פותח השרשור, ולהבין על בסיס שכנוע

ראציונאלי מנומק ולוגי, מה נכון לעשות.  קשה להתווכח עם עובדות ומספרים.

• תגובות 63
  • צפיות 9.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

העובדות ( כפי שהובאו ע"י  @lompy בקישורים בעמוד הקודם ) הן פשוטות

וחד משמעיות. אין צורך להיות מדען וגם לא מתמטיקאי שמכיר את הדיסציפלינה !

היות ופותח הדיון מיעד את המחשב לעבודה על פוטושופ בשבעים אחוז מהזמן,

ובשאר השלושים אחוז מהזמן בתוכנה אחרת, שגם שם אינטל לא נופלת מ - AMD,

ואין עוד שום תוכנות אחרות, אין שום  טעם / הגיון /  הצדקה  או כדאיות ללכת על מעבד

של  AMD. כ"כ פשוט, שאני בטוח שגם / אפילו אתה תצליח לברור את העיקר מהררי הטיעונים

המופרכים שהעלית מקודם ותגיע בסופו של דבר לאותה המסקנה. 

אהה, וגם זה חינם.....

פורסם

כל עוד מדובר בפוטושופ, ההבדלים מאוד זניחים בין המעבדים. כשזה נוגע לעריכת וידאו, בעדכון האחרון Premiere יודעת לנצל במעבדי אינטל מדור 6 ומעלה גם את הליבה הגרפית המובנית בנוסף לכרטיס המסך. מדובר בתוספת ביצועים נכבדת, לא מעט יוטיוברים בתחום החומרה מודים בבושת פנים שחזרו לאינטל בשל כך. אם הדבר נכון גם לAfter Effects, זה משהו ששווה לבדוק לעומק ולהכניס למכלול השיקולים. 

פורסם

^^^^

בווידיאו מדובר בתוכנת  davinci resolve, לא פרמייר ולא אפטר.

ואני לא חושב שההבדל בפוטושופ לא מורגש.

יותר נכון, רבים וטובים לא חושבים כך.  :)

פורסם
ציטוט של User_Name

כל עוד מדובר בפוטושופ, ההבדלים מאוד זניחים בין המעבדים. כשזה נוגע לעריכת וידאו, בעדכון האחרון Premiere יודעת לנצל במעבדי אינטל מדור 6 ומעלה גם את הליבה הגרפית המובנית בנוסף לכרטיס המסך. מדובר בתוספת ביצועים נכבדת, לא מעט יוטיוברים בתחום החומרה מודים בבושת פנים שחזרו לאינטל בשל כך. אם הדבר נכון גם לAfter Effects, זה משהו ששווה לבדוק לעומק ולהכניס למכלול השיקולים. 

הקדמת אותי , בדיוק הנקודה שרציתי להעלות.

סרטון של דימטרי ללמה הוא חזר לאינטל. לא רק מדובר בביצועים נטו , הוא פשוט מסביר איך חווית השימוש עם מעבד אינטל פשוט יותר טובה עם Premiere

עד שאדובי לא תתקן את התוכנות השבורות שלהם זה המצב.

ציטוט של askme

בווידיאו מדובר בתוכנת  davinci resolve, לא פרמייר ולא אפטר.

דרך אגב פותח הדיון ציין בפרוש שהוא גם משתמש באפטר

פורסם

^^^^

נו, אז טעות שלי.

בכל מקרה, בין אם אוהבים את זה או לא, תקעת מסמר אחרון בארון של AMD.

Case is closed

פורסם

^אויש קשקשן כהרגלך - "case closed" רשמת לא פחות.

מזל שאינך שופט בבית המשפט, או אז חפים מפשע היו גומרים אצלך מאחורי סורג ובריח על לא עוול בכפם.

זה מה שקורה כשיש חוסר ידע אקדמאי משווע בתחום והנך מרשה לעצמך להיות לא פחות מאשר פוסק בו.

לדאבוני אינני הראשון (וגם לא האחרון) שמעירים לך על כך, גם בעל הבית milford העיר לך אינספור פעמים ועדין לא הפנמת

את המסר. זוהי פשוט הפגנת חוסר ידע מביישת לטעמי, וכל שאוכל בתורי זה זוטא - לפצות ולתקן באמצעות העברת ידע

מקצועי לקורא. להעמיד את הדברים המהותיים על דיוקם והסברם הטכני/מדעי, בכל אותם שרשורים המצריכים זאת

כמו זה שלפנינו (אז קרא ולמד מטה).

תחילה נוכל לראות (לקוח מסרטו של דמיטרי לעיל) תמונה של ביצועים.

נשים לב שמדובר בריזן הישן 1700 אשר מאז עבר עוד שפור בביצועיו במעבר לדגם 2700 כך שהפער לטובתו רק גדל.

שנית, דמיטרי סובל מבעיות יציבות משום שהוא חלש בהבנת אלקטרוניקה של מחשוב. ההמהרה שלו אינה יציבה,

הוא אינו מבין זאת, ומיחס את הבעיות שלו למעבד ולא להמהרה.

שלישית, הוא אינו מבין (בנוסף לכך) מדוע יש לו בעיות ב- playback נקי של 4K ללא drop frames.

דמיטרי חזק בצילומים ועריכת וידאו "כסטודנט מצטיין במגמת תקשורת" ועל כך אני ורבים מורידים בפניו את הכובע,

אך הוא חלש בידע הטכני-מדעי הנחוצים ואינו שולט באופן פעולתה של מערכת ההפעלה בשילוב הקוד של adobe, ומשכך 

מסיק מסקנה שגויה, כאילו האשם פה זה ה- CPU (מטה ההסבר לתופעה).

הבעיה היא בכך שהתוכנה המדוברת מתוכנתת רע - זו בעיה מוכרת וידוע בתעשיה.

ראשית התוכנה של adobe אינה יודעת לנצל נכונה את ההאצה הגרפית של ה- GPU בעת ביצוע playback, שזו פשלה ראשונה

שלה. אך נוסף על כך מחמירה היא את הבעיה ("exacerbated the problem") משום שאינה יודעת לעבוד נכונה עם HT , בכך

שמתעלמת ממנו בחלוקת התהליכונים בצורה תקינה על פני ליבות המעבד:

היא יוצרת "שני תהליכים המתחרים האחד בשני על משאב משותף באותה ליבה" ( parallel thread utilization) במקום

להפרידם לשתי ליבות נפרדות כנדרש. זוהי אגב בעיה מוכרת בהרבה תוכנות ו- adobe בהקשר הזה אינה בודדה בצמרת - גם

בחלק ממשחקי המחשב התופעה מוכרת (גורמת לגמגומים), ועוד...

לכן כשדימטרי עובד עם מעבד אינטל שאין לו את הפונקציה HT (כדוגמתו של מעבד 8600k) הבעיה נעקפה מאליה באופן

טבעי והתאיינה מרלוונטיות. מה שדמיטרי צריך היה לבצע, זה לבטל בעבודה על ריזן את הפונקציה SMT, ולעבוד על 8 ליבות

(ללא 16 תהליכונים) על מנת לעבוד בתצורה לוגית מקבילה לזו של האינטל, או אז הבעיות שלו היו נעלמות באותו אופן.

הדבר מבוסס כאמור בשל חולשה בצד הקוד של המוצר של adobe, שמקבל ממני (ומרבים נוספים בתעשיה) ציון נכשל בהיבט זה. 

לא מובן איך עם ציון נכשל בקידוד היא עדיין התוכנה הכי נפוצה בסגמנט (למיטב הידוע לי). כנראה שהצרכנים מתמקדים יותר

בממשק משתמש שלה ובפונקציות עריכה שהיא מאפשרת, מאשר באיכותה כמוצר תוכנתי.

דומה הדבר קצת לתחום הרכב - המכוניות האירופאיות לעומת היפניות, הן יותר מפנקות ויותר מאובזרות (לרוב) אך סובלות מאיכות

לא מבושלת של פיתוח בהצגתן אינספור תקלות וגליצ'ים, לא רק במערכות החשמל והאלקטרוניקה, אלא גם באמינות של המנוע והגיר. זה אותו הספור פה - מוצר מפנק ואיכותי על חשבון רמת אמינות נמוכה וקידוד שלומיאלי.

ישנן דרכים לעקוף (בחלק מן המקרים) את הקידוד הדפוק של adobe ולייצר פיצוי מתקן. דמיטרי אינו מומחה כאמור בקוד

ובאלגוריתמיקה ולכן אינו מודע לנושא, משכך מסיק מסקנות שגויות (כמותך). בדיקתו איפה אינה נכונה ו/או אינה רלוונטית בהקשר

של יציבות ואמינות 4k playback. 

1.jpg.ef40de22d00b60d97e238ef4d47965d0.jpg

3.thumb.jpg.1286f403126a06af92e657e397d3d957.jpg

פורסם

וואו

כמה דברים, איזה ידע !

איזו שליטה אבסולוטית בדיסציפלינות וידע

אקדמי וטכנולוגי ומה לא ?!

טוב, בחזרה לענייננו -

א. לא אני הבאתי את הסרטון של דימיטרי, אז אל תירה בשליח.

ב. עדיין, אין שום תפנית ממה שכתבתי לעיל - לתוכנות המדוברות,

יהיו דפוקות ( כהגדרתך ) כמה שיהיו, 8700K הוא הבחירה הנכונה ביותר.

נ- ק - ו - ד - ה.

עכשיו, תמשיך להפליג להפגנת הידע ושאר הכישרונות ומתת האל

שנתברכת בהם !  :lol:

פורסם

nec_000 ידידי הפעם אני לא מסכים איתך , הבאתי את הסירטון של דימטרי כדוגמא למה אנשים מהתחום מעדיפים אינטל ולא כדי להשוות ביצועים.

כנראה יש הבדלים בחווית השימוש וביציבות בין 2 המעבדים עם ADOBE ,זה לא קשור לדור כזה או אחר וזה גם לא משנה מה הסיבה.

אין בכלל מה להשוואת ביצועים בין 2 המעבדים שבסרטון , הם לא באותו סגמנט. בשוואה ישירה בין 2700X ל 8700K ,אינטל הוא העדיף וזה אומרים pugetsystems שמבינים דבר או שניים.

נכון לרגע זה , כל עוד התוכנות של ADOBE שבורות , יש עדיפות לאינטל . זה לא אומר ש RYZEN גרוע ל ADOBE ,זה פשוט אומר שלשימושים האלו כנראה עדיף ללכת עם אינטל.

פורסם

^^^^

נכון !

פורסם
  • מחבר

שלום שוב לכולם, 

סליחה שאני מגיב באיחור. 

קודם כל המון תודה לכולם על התגובות ועל הזוויות השונות. נתתם לי חומר למחשבה. 

אני רק רוצה לחדד את השאלה בהמשך לתגובות השונות בעד AMD או בעד אינטל - אם בזמן שאני עובד על פוטשופ, או Resolve, יש תוכנות אחרות שנשארות פתוחות, כמו למשל דפדפן מרובה טאבים, או תוכנת עריכה אחרת כמו לייטרום, או קובץ אקסל, או סרטון הדרכה המנוגן ב-VLC, האם אז למעבד של AMD כן יש יתרון? ברור שזה שיקול של נוחות, אבל אני מעדיף שאוכל לעבוד במקביל על דברים עם ביצועים מירביים במסגרת התקציב, ולא כל פעם לסגור את כל שאר התוכנות האחרות כדי להשיג את היכולת האופטימלית. 

תודה!

פורסם

אז ככה....

כאשר המחשב מבצע רינדור, כל המשאבים הולכים לטובת פעולת הרינדור ,

אין הבדל בין המעבדים בכלל.

גם בשאר התסריטים שתיארת אין הבדל בין המעבדים  מבחינת הביצועים ....

פורסם

ותאמין לי, אין לך מה לחשוב.....

לך על אינטל !

פורסם

לא יודע, דווקא ההגיון שלי אומר יותר ליבות יותר מולטיטאסקינג - שזה בעצם מה ש beer רוצה. 

בתכלס באופן כללי אני בטוח שלא יהיה הבדל מורגש, שניהם יענו על הדרישות.

מה שאומר שפשוט לך עם הכיס ועם מה שיותר נראה לך. הרי כמה אחוזים לפה או לשם לא באמת משנים כלום.

פורסם

בגדול כפי שגם כתבתי, אין הבדלי שמים וארץ.

יחד עם זאת, הכף נוטה בבירור לכיוון 8700K,

אז אין שום סיבה לא ללכת עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים