עבור לתוכן

עזרה בנוגע לרשת ביתי עם המודמים של YES

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

יש לי בבית Yes עם מתאמי ה-VOD.

המצב הוא כזה:

בסלון יש נתב של בזק שמחובר ישירות לקו הטלפון. שער ברירת המחדל שם הוא 10.0.0.138

ב-2 חדרים נוספים בבית יש 2 נתבים אחרים, של TP-LINK שהכתובת שלהם הינם 192.138.0.1 ו192.138.1.1, בהתאמה.

הכל עובד מצויין! יש כמה רשתות אלחוטיות בבית וכולן עובדות מצויין. למעט בעיה אחת קטנה.

אם אני מחובר לרשת אחרת שהיא לא הראשית אני מצליח להגיע לממשק ניהול של הנתב. כלומר, אם אני באחד החדרים ולא מחובר לראוטר הראשי בסלון ואני מקיש 10.0.0.138 אני מצליח לראות את ממשק הניהול של הנתב של בזק.

באחד החדרים יש מחשב-שרת שמחובר ישירות לראוטר. כתובת ה-IP שלו היא 192.168.0.108 הבעיה, שאין אפשרות לגשת אליו אם אתה לא מחובר לנתב שהוא מחובר אליו ישירות. כלומר אם אני מחובר (באלחוטי או קווי) לראוטר בסלון אני לא מצליח לגשת לשרת הזה, אך אם אני מנסה לגשת לנתב הראשי מאחד הנתבים האחרים בבית - אני מצליח.

איך פותרים את זה?

(ניסיתי לפשט ככל האפשר, אם יצאתי לא ברור, אשמח לפרט יותר :)

תודה ענקית!

פורסם

אתה צריך להגדיר את כל הנתבים והמחשבים באותו סגמנט של כתובות IP - במקרה שלך אני ממליץ שתשאיר את הנתב של בזק בכתובת 10.0.0.138 ולהחליף את כתובות שני הנתבים האחרים ל-10.0.0.139 ו-10.0.0.140.  את כל המחשבים ברשת שלך תגדיר לקבלת כתובת IP באופן אוטומטי (DHCP) ואז תוכל לגשת מכל מחשב לכל מחשב ולכל נתב.

פורסם

זה לא יגרום ל- double nat?  והאלחוטי עדיין יעבוד בכל החדרים?  במצב כזה הנתבים המשניים יהיו רפיטרים?

פורסם

אם אתה מחבר את הנתבים המשניים דרך פורט ה-LAN ולא דרך פורט ה-WAN לא יווצר DOUBLE NAT - המשמעות היא שהנתבים יהיו נקודות גישה אלחוטיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים