עבור לתוכן

מותר לחבר אלקטרוניה בתוך שקע 1 עם מזגן שמחובר בה מגן ברקים?

Featured Replies

פורסם

שלום,

 

יש רק שקע אחת ליד טלוויזיה ומזגן. אני רוצה לחבר GPT מגן ברקים דגם SC9L ועליו לחבר כל הציוד.

בתיאור של מגן ברקים רשום שהוא לאלקטרוניקה ויש גם דגם במכירה שהוא בשביל מזגן ויש דגם שהוא בשביל מקרר.

 

האם זה מאוד קריטי שאני אקנה דגם שמיועד למזגן?

 

האם בכלל לכל מזגן חייבת להיות שקע משלו?

 

תודה 

  • 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

המגינים של GPT אינם בטיחותיים ומהווים סכנת שריפה במקרה של חיבור אפס מנותק:

כמו כן המגן GPT SC9L הוא חסר תועלת כיוון שיש בו רק את הגנת הברקים שלא תעשה כלום, ואין לו הגנות חשובות יותר שכן יכולות להציל את האלקטרוניקה והן השהייה וכן הגנת נגד מתח רשת גבוה/נמוך. גם המגן GPT SC9 (לא משנה אם למזגן, למקרר או לאלקטרוניקה בידורית, הוא אותו המגן בדיוק) איננו בטיחותי. בנוסף אין לו הגנת מתח רשת גבוה ובמתח רשת נמוך גבולי (180V) הוא מתחיל לכבות ולהדליק את הממסר שלו במהירות ובכך הורס את כל מה שמחובר אליו.

אסור לחבר מזגן עם טלוויזיה במשותף, כי בכל פעם שמכבים את המזגן, המדחס יוצר נחשול מתח שיפגע בטלוויזיה ועלול להרוס אותה. זה יקרה גם אם שניהם יהיו מחוברים למגן ברקים וגם אם רק הטלוויזיה תהייה מחוברת אך המזגן לא.

המגן היחיד שאני מכיר שהוא בטיחותי ועושה את העבודה שלו כמו שצריך, זה Q-Protectors (דגמים VDP ו-VDPS) של חברת Q-Trade.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של dor123

אסור לחבר מזגן עם טלוויזיה במשותף, כי בכל פעם שמכבים את המזגן, המדחס יוצר נחשול מתח שיפגע בטלוויזיה ועלול להרוס אותה. זה יקרה גם אם שניהם יהיו מחוברים למגן ברקים וגם אם רק הטלוויזיה תהייה מחוברת אך המזגן לא.

 

תודה.

 

יש לי מזגן בחדר שמחובר למפצל ולמפצל מחובר מגן ברקים GPT ואליו מחובר מחשב נייד עם סוללה בפנים + מודם הוט + נתב אלחוטי + מדפסת.

 

האם זה בעייתי? זה מסכן מחשב נייד?

  • 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אסור לחבר מזגן למפצל. הוא יכול לשרוף אותו ולהזיק למכשירי האלקטרוניקה (גם בנוכחות מגן הברקים). השקעים בארץ מדורגים ל-16 אמפר, אך במציאות לא מסוגלים להחזיק יותר מ-8 אמפר. בכל מקרה הייתי גם ממליץ לזרוק את מגן הברקים כי הוא מהווה סכנת שריפה.

את המזגן יש לחבר לשקע המוזן ממפסק נפרד בארון החשמל.

פורסם
  • מחבר

@dor123

 

הבעיה שאין לי אופציה כזאת אלה כן אם אני מזמין חשמלאי שיעביר שקע חדש ממפסק.

 

יש שקע שנייה בחדר אבל היא רחוקה. אפשר לקחת כבל מערך, להעביר אותו בכל החדר ואז לחבר אליו מפצל עם אלקטרוניקה ואת שקע שיתפנה להקדיש למזגן?

פורסם

כן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים