עבור לתוכן

רכישת נייד בארה"ב - סטודנט למדעי המחשב + מדיניות אחריות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני סטודנט שנה א' למדעי המחשב וברצוני לרכוש מחשב נייד בארה"ב (מכיוון שיש לי אפשרות ולפי מה שאני רואה ישנם פערי מחירים גדולים),

לפני הכל אצהיר כי יש העדפה כלשהי למחשבים של DELL ו LENOVO (ראיתי את סידרת היוגה החדשה - והיא נראית אמינהו טובה, לאחי ולחבר יש דגמי ביניים שלהם).

השאלה הקריטית היא, אם אני רוכש מחשב של DELL או LENOVO ב- AMAZON או BESTBUY האם האחריות תהיה תקפה בארץ, האם עלי לרכוש את תוכנית האחריות באתרים עולים כ80-200$ נוספים, ואם יהיה לי "אבא" לפנות אליו בארץ?

באם מסיבה כלשהי עדיף לי לרכוש בארץ בכל זאת?

אז כמו שציינתי, עדיפות לאמזון / בסט-ביי....

1. מה התקציב המקסימאלי? 4K - אך גמיש

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? זורם כל עוד יש היגיון

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יהיה הגיוני - גמיש

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שפות תיכנות (IDE למניהם), בעיקר - לימודים, אולי מעט עריכות וידאו, פוטושופ, מוזיקה וכד'.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - כשהתחלתי ללמוד הבנתי ש-13" עדיף למרות שתמיד העדפתי 15".

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כולל מערכת הפעלה ווינדוס 10

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. רכישה מארה"ב.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). SSD

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא אך מחשב שיחזיק לי הרבה זמן

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

מערכת הפעלה , SSD , קל משקל , סוללה טובה

מודה מאוד לעוזרים מראש,

שיהיה סופ"ש נעים.

פורסם

דל אתה יכול למלא טופס העברת אחריות. 

לנובו Thinkpad תלוי בסוג האחריות, לפעמים ניתן להוסיף קצת ולרכוש אחריות בינלאומית. שאר הלנובו לא יודע.

מנסיון, כמעט תמיד בסט ביי יקרים יותר מאמאזון, ובנוסף פעמים רבות הדגמים שם בקונפיגורציה ייחודית להם מה שיכול לסבך אותך עם חלפים. קנה רק אם משתלם או שאתה מגיע לסניף פיזי שזה תמיד יתרון ב"להרגיש" את המוצר. 

יתרון נוסף לאמאזון, בכמה פעמים שהייתי צריך מימוש אחריות ולא יכולתי לשלוח את המוצר חזרה לארהב הם זיכו אותי בשליש מוצר. כמובן שאי אפשר לסמוך על זה מראש. 

לא בקיא בדגמים ספציפיים שאוכל להמליץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים