עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט למדעי המחשב - מתלבט בין דגמים | 3200 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אז הלנובו יוגה 3 שלי שבק חיים ואני חייב מחשב נייד חדש. בעקבות אי שביעות רצון גבוהה משירות לנובו ישראל החלטתי שאני לעולם לא אקנה יותר מחשב של לנובו ובעקבות חוויה מאוד חיובית עם DELL, אני מעוניין לקנות מחשב נייד שלהם, אלא אם באמת יש איזה מחשב מטורף שאני לא מודע לו שיכול להתחרות עם DELL והשירות של החברה הוא מספק (צירפתי דרישות מפרט למטה). הדבר היחיד שאהבתי ביוגה זה שהיה לו מסך מגע והיה אפשר לקפל אותו לטאבלט מוד. זה היה לי מאוד נוח לקרוא ככה חומר כשהייתי נוסע בתחבורה ציבורית.

הסתכלתי על 3 דגמים של DELL:

Dell Vostro 5471
http://www.c-data.co.il/catalog/product.aspx?maincat=2&cat=18&subcat=926&prod=9015&page=1&psize=30

Dell Vostro 5370
http://www.c-data.co.il/catalog/product.aspx?maincat=2&cat=18&subcat=927&prod=9022&page=1&psize=30

Dell Inspiron 13 5379
http://www.c-data.co.il/catalog/product.aspx?maincat=2&cat=18&subcat=885&prod=8591&page=1&psize=30

לפי התרשמותי ה-VOSTRO זהים במפרט למעט גודל המסך (13.3\14) אם כי אני לא יודע אם מאחורי הקלעים יש הבדל באיכות הבנייה ביניהם או דברים אחרים שאינני מודע להם.

ה-Inspiron שונה מהשתיים האחרים מפני שהינו כולל מסך מגע ומסתובב, בדומה ללנובו שהיה לי. השאלה היא האם יש הבדלים אחרים שכדאי לקחת בחשבון כי אני מניח שה-VOSTRO הוא יותר עסקי וה-Inspiron הוא יותר למשתמש הביתי.

תודה רבה לכל העוזרים, תבורכו!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*תקציב - עד 3200 ש"ח . חריגה של עד 100 ש"ח.

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית ופנאי (אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטי HD 1080p) + עבודה ייעודית לסטודנט מדעי המחשב (הרצת VM/virtualbox של אובונטו, תכנות ב-Java\cpp\Python\JavaScript באקליפס ו-IDE אחרים). המחשב יחובר 99% מהזמן למסך חיצוני של DELL 24" U2415h. פתיחה של הרבה לשוניות אינטרנט וחלונות נוספים.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? -14 או 13.3 אינץ'

* רזולוציית המסך?  חובה FHD 1920x1080

* דרישות מיוחדות ? מסך מגע ומתקפל לטאבלט יהיה נחמד מאוד

* משקל רצוי? כמה שפחות

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן, 4-5 שעות יהיה מצוין למרות שברמת מחירים הנ"ל לא בטוח אם זה אפשרי.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? הדברים הרגילים -hdmi, יציאה אחת לפחות של usb 3

* Bluetooth? לא קריטי

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לכל הפחות 250 גיגה, חובה SSD

* זיכרון - 8 ג'יגה חובה

* כונן אופטי? לא מאוד קריטי

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL

פורסם

היי

למה, למה סתם להשמיץ ?

סתאאאם ! מצטער על חוויות לא נעימות ומאחל שלא תצתרך 

לעבור אותן שוב עם אף חברה.

לענייננו - 

ה - 5471 יותר חדש ויותר מוצלח מהווסטרו השני.

יש לו מסך ips  בשונה מדגמי ה - 14 הישנים / קודמים של דל.

האינספירון הוא אכן  בתחתית הליין של dell, אבל  עם הקיפול עושה לך את זה,

שווה לשקול גם אותו. ( אני צריך להתעמק בסוגיה :rolleye0018:  )

פורסם
  • מחבר
ציטוט של askme

היי

למה, למה סתם להשמיץ ?

סתאאאם ! מצטער על חוויות לא נעימות ומאחל שלא תצתרך 

לעבור אותן שוב עם אף חברה.

לענייננו - 

ה - 5471 יותר חדש ויותר מוצלח מהווסטרו השני.

יש לו מסך ips  בשונה מדגמי ה - 14 הישנים / קודמים של דל.

האינספירון הוא אכן  בתחתית הליין של Dell, אבל  עם הקיפול עושה לך את זה,

שווה לשקול גם אותו. ( אני צריך להתעמק בסוגיה :rolleye0018:  )

גם ל-אינספירון יש מסך IPS, מתוך האתר הרשמי של DELL:

• 13.3-inch FHD (1920x1080) IPS Truelife LED-Backlit Touch Display with Wide Viewing Angles-IR Camera

כנ"ל לגבי השני המחשבים הראשונים. ככה שלא ירדתי לסוף דעתך לגבי איכות המסכים מכיוון שה-5471 וה-5370 רק שונים בגודל המסך כי המפרט זהה (להבנתי).

אבל אם האינספירון לא נחשבים משהו אז אולי כבר אוותר על הטאץ'. אני מניח שצפוי לי גם זמן סוללה ארוך יותר ב-VOSTRO כי המסך (שאינו מגע) יצרוך פחות חשמל?
פורסם

התכוונתי לדגמי דל הקודמים שבאו בכלל עם רזולוציית Hd בלבד.

לגבי חיי סוללה - הטאצ' משפיע יותר במשקל מאשר בחיי הסוללה.

דבר נוסף - בווסטרו האחריות באתר הלקוח, 

באינספירון - במעבדות דל.

לעניות דעתי, האינספירון לא מצדיק את ההפרש במחיר,

ואם יורשה לי, הייתי הולך על 5471.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים