עבור לתוכן

מחשב לעריכת תמונה ווידאו (חובבני) עד 3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

סבא שלי מחפש מחשב חדש. לצערי אני כבר לא עוקב אחרי השינויים בשוק החומרה מזה כמה שנים, אז אשמח לעזרתכם.

1. מה התקציב המקסימאלי?  3000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם מדובר בשמים וארץ - הוא מוכן לשמוע.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונה (פוטושופ), עריכת וידאו (powerdirector).

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ו-powerdirector באופן תדיר, אך לא מקצועי או לצורכי פרנסה.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך ציוד היקפי.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 עדיף שיהיה שקט אך אין צורך להשקיע כסף בקירור יקר ושקט

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא יהיה OC

7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. 

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? באופן מיידי

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? 

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

תודה מראש!

פורסם

היי

על סמך מה התקציב ?

שתי התוכנות די צמאות משאבים.

אני לא רוצה להציע מפרט שיתחיל פרוייקט של נין שנולד ויסיים אותו לפני הבר מצווה. :D

פורסם
  • מחבר

תודה על ההיענות.

התקציב הוא על סמך מה שסבא שלי מוכן להשקיע. 

בכל מקרה, כרגע אני עובד עם לפטופ בן 4, עם i7, 16gb וצמד כרטיסי מסך (שלהבנתי לא תורמים יותר מידי בשימושים מהסוג הזה) על התוכנות האלה בלי מאמץ גדול. לפטופ שלפני 4 שנים עלה 4500. אני רוצה להאמין שלרכוש כיום מחשב נייח שיעמוד בביצועים האלה בתקציב כזה, לא מהווה משהו בלתי ריאלי. אני מזכיר שוב שהדרישות הן חובבניות.

תקן אותי אם אני טועה - אבל הדרישה העיקרית היא מקסימום מעבד ומקסימום זיכרון, כאשר לכרטיס מסך יש תפקיד משני יחסית?  

פורסם

נו, אפשר לומר זאת גם ככה, אם כי זה לא הכי מדוייק,

בייחוד בפוורדירקטור.

או קי, נראה מה ייצא בשלושת אלפים שקל.

אחרי הכל, הכסף שלו !

פורסם
  • מחבר

ה-i3 יספיק? ראיתי שהכניסו גם מסך ב-500 ועוד כרטיס מסך ב-700. לא עדיף להתפשר על כרטיס מובנה בלוח האם/כרטיס זול ולשדרג ל-i7 וזיכרון גדול יותר? 

פורסם

יש שם 3 מפרטים. :)

ה - I7 עולה לבדו 1300 שקל. עם הלוח אם זה 1800 שקל.

עם קירור זה כמעט 2000.

יש לך עוד זכרונות וקשיח ומארז וספק כח וכרטיס מססך.

בבקשה, תרגיש חופשי לז'אנגלר .......

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים