עבור לתוכן

איך מקבלים IP לנקודת אינטרנט נוספת אם יש מודם בבית שנותן רק IP אחד ממנו?

Featured Replies

פורסם

ביטלנו את הראוטר ושמנו אותו למצב ברידג', מה שאומר שהוא כרגע רק מודם, ונותן רק כתובת אייפי אחת.

אנחנו צריכים נקודת אינטרנט נוספת בחדר אחר,

חשבנו לשים סוויץ אבל הטכנאי תשתית שהגיע אמר שאם הראוטר עבר למצב ברידג' - הסוויץ לא יעזור כי סוויץ לא נותן כתובות אייפי. (מה שהומלץ לי עי טכנאים אחרים לכן חשבתי על סוויץ מלכתחילה.)

אני לא מעונין לפתוח את הראוטר למצב אחר מברידג'. כלומר, הוא יישאר מודם,

באיזה דרכים אפשר לקבל עוד אייפי למחשב אחר  ? מה האופציות ליצור עוד אייפי בקיצור?

אם זה ציוד, אני מעונין במכשיר שאין בתוכו שום אנטנה של ווייפיי ושום אופציה של וויפי.  . אם זה משהו שאפשר להגדיר בלי ציוד אלא במחשב עצמו, אשמח להפניה לטכנאי שעושה זאת. 

פורסם

אני חושב שאתה צריך עוד ראוטר. אם אני לא טועה, זה עיקר התפקיד שלו.

פורסם

לא כלכך הבנתי מה אתה רוצה לעשות.

אתה מתכוון שאתה צריך כתובת אייפי פנימית או חיצונית חדשה לגמרי? כי כתובת חדשה לא תקבל אלא אם תשלם על חבילת ספק אינטרנט נוספת.

ולמה אתה צריך כתובת אייפי חדשה? אם אתה מתכוון לפנימית אז כל מכשיר שמחובר לראוטר מקבל ממנו כתובת אייפי פנימית.

אם בס"כ אתה צריך נקודת אינטרנט קווית אז אתה יכול להשתמש במתאם רשת-חשמל.

פורסם
  • מחבר

כמו שרשמתי בהודעה, ברגע שבוטל הוויפי בראוטר, והעברנו אותו למצב ברידג', הוא מסםפק רק כתובת IP אחת בלבד. 

כי ברידג' זה מצב שהוא כרגע מתפקד כמודם. ולא ראוטר יותר.

איך אני יוצר במחשב הנוסף שיש לי עוד IP בשבילו? בלי IP אין בו אינטרנט . איך לעזאזל אני מחבר במחשב נוסף אינטרנט? 

הרי וויפיי וראוטרים לא תמיד היו. ובכל זאת אנשים גלשו במספר מחשבים עצמאיים בבית,  לא היה רק מחשב אחד לגלישה בבית.

הבעיה: שכרגע יש גלישה רק במחשב אחד. כי יש רק כתובת IP אחת. 

איך מסדרים כתובת IP עצמאית נוספת למחשב השני? 

נערך על-ידי KAY1

פורסם

למה ביטלת את הראוטר? אתה יכול להשאיר אותו כמודם ראוטר ולכבות את האלחוט שלו. בשביל שהוא יספק כתובות IP ה- DHCP בהגדרות שלו חייב להיות פעיל. ואז ברגע שתחבר אליו כל מחשב בצורה קווית, המחשב ייקבל ממנו כתובת IP וגישה לאינטרנט.

פורסם

ראוטרים היו כל הזמן. רק לא עם וויפי.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של --- The King ---

אתה מתכוון שאתה צריך כתובת אייפי פנימית או חיצונית חדשה לגמרי? כי כתובת חדשה לא תקבל אלא אם תשלם על חבילת ספק אינטרנט נוספת.

ולמה אתה צריך כתובת אייפי חדשה? אם אתה מתכוון לפנימית אז כל מכשיר שמחובר לראוטר מקבל ממנו כתובת אייפי פנימית.

כמו שרשמתי בהודעה, ברגע שבוטל הוויפי בראוטר, והעברנו אותו למצב ברידג', הוא מסםפק רק כתובת IP אחת בלבד. 

כי ברידג' זה מצב שהוא כרגע מתפקד כמודם. ולא ראוטר יותר.

איך אני יוצר במחשב הנוסף שיש לי עוד IP בשבילו? בלי IP אין בו אינטרנט . איך לעזאזל אני מחבר במחשב נוסף אינטרנט? 

הרי וויפיי וראוטרים לא תמיד היו. ובכל זאת אנשים גלשו במספר מחשבים עצמאיים בבית,  לא היה רק מחשב אחד לגלישה בבית.

הבעיה: שכרגע יש גלישה רק במחשב אחד. כי יש רק כתובת IP אחת. 

איך מסדרים כתובת IP עצמאית נוספת למחשב השני? 

פורסם
  • מחבר

למה ביטלת את הראוטר? אתה יכול להשאיר אותו כמודם ראוטר ולכבות את האלחוט שלו. בשביל שהוא יספק כתובות IP ה- DHCP בהגדרות שלו חייב להיות פעיל. ואז ברגע שתחבר אליו כל מחשב בצורה קווית, המחשב ייקבל ממנו כתובת IP וגישה לאינטרנט.

אכן, אבל מטעמי חשש מקרינה אני לא רוצה ששומדבר בו יפעל כראוטר, אני לא יודע אם כשהמודם ראוטר שלו פועל, הוא עדיין מקרין משהו למרות שה-וויפי מכובה. זה הבעיה. 

לכן אני מנסה לבדוק אם יש דרך אחרת לייצר למחשב השני IP, לנסות לעקוף את ענין הראוטר הפתוח. 

נערך על-ידי KAY1

פורסם

אתה צריך ראוטר בלי וויפי.

אני די בטוח שאפשר לבטל אותו. או לחפש לקנות כזה.

המטרה של ראוטר זה לחבר כמה מכשירים מאותו חיבור. אם אתה משתמש בראוטר רק כמודם יהיה לך רק קישור אחד.

נערך על-ידי צבי ישראל בן דוד

פורסם
  • מחבר
ציטוט של צבי ישראל בן דוד

אתה צריך ראוטר בלי וויפי.

אני די בטוח שאפשר לבטל אותו. או לחפש לקנות כזה.

המטרה של ראוטר זה לחבר כמה מכשירים מאותו חיבור. אם אתה משתמש בראוטר רק כמודם יהיה לך רק קישור אחד.

יש כבר ראוטר אחד שכיבינו לו את הוויפי והוא אכן מסםפק גלישה רק למחשב אחד. 

אם אני קונה עצמאית מודם מאיפשהו, המודם הזה מספק כתובת אייפי עצמאית נוספת ? האם כל מודם בעצם מספק כתובת אייפי? 

פורסם

מה אתה רוצה? לא מספיק ברור.

מה שאני יודע זה די תאורטי, אבל מודם לא אמור לעזור. מודם פשוט מאפשר לחבר אינטרנט לקו טלפון. רוב הראוטרים מכילים גם מודם מובנה. ככה שבשביל עוד כתובת אינטרנט עצמאית לחלוטין אתה צריך עוד חיבור לרשת - כבל אחר.

אם אתה רוצה סתם חיבור רגיל נפרד ובלי וויפי פשוט תשתמש בראוטר שלך ותכבה את הוויפי.

הראוטר נותן לכל מכשיר שמחובר אליו כתובת ip פנימית משלו, ולו יש כתובת חיצונית אחת לכולם.

נערך על-ידי צבי ישראל בן דוד

פורסם
  • מחבר
ציטוט של צבי ישראל בן דוד

ראוטרים היו כל הזמן. רק לא עם וויפי.

והראוטרים האלה שהיו, חילקו כתובות אייפי באותה דירה? , או שהם שימשו רק לשיתוף מחשבים?

פורסם
  • מחבר

אני מחפש דרך לקבל כתובת אייפי *נוספת*, לא חדשה, יש כבר אחת למחשב אחד בבית, שהוא מקבל מהמודם,   ככה שאין גלישה למחשב השני .  אם יש דרך נוספת לגלוש בלי אייפי אני אשמח לדעת..אם קונים כל מודם שהוא בכל חנות,  הוא מספק איי פי  או שזה לא קשור? 

אני מחפש כל מיכשור או דרך שתייצר אייפי למחשב נוסף בבית בקיצור. שיהיה אפשר לגלוש.לכאורה לא משהו מסובך, ועם זאת כל דבר מחייב אותי לפתוח ראוטר, שיתחיל להקרין לי פה קרינה אלחוטית,

איך אנשים גלשו בשנים שלפני האלחוטי בכמה מחשבים עצמאיים בבתים? גם שם היה רק מודם אחד לא? או שהיה מודם לכל מחשב? 

פורסם

ענו לך כבר, תחזיר את הראוטר למצב הקודם ותבטל את הוויפיי. וזהו.

שהוא במצב ראוטר יש בו מה שנקרא DHCP שזה מה שמחלק כתובות IP פנימיות לכל מחשב, זה לא קשור ל"אלחוטי" או לוויפיי (שאותו כאמור אתה יכול לבטל ולא תהיה לך "קרינה").

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים