עבור לתוכן

מחשב לפנק את האשה

Featured Replies

פורסם

בס"ד

אשתי בקשה לרכוש לה מחשב ובקשה שאברר על מפרט, אז הינה אני עושה את זה...

חיפשתי באתר של אייבורי (כי זו הרשת היחידה שקרובה לאזור מגורנו ואני מעדיף רשת מחנות פרטית).

מצאתי ב 2,446 ₪ את המפרט הבא. אשמח לחוות דעת מקצועית
(כמובן אין לי בעיה לשנות בהתאם להמלצות. רשמתי בהמשך את הדברים המבוקשים במפרט).

קצת מרגיז, בחלק מהפריטים הם לא רושמים את הדגם המדויק >:(

מארז: CoolerMaster Force 500
ספק כח: Corsair 450W Active PFC VS450 כולל מאוורר 12 ס"מ

לוח אם: Asus H110M-A/M.2 כולל יציאות DVI / VGA / HDMI

מעבד: Core™ i3-7100 3.9GHz Dual Core Kaby Lake

זיכרון: Samsung 8GB DDR4 2400MHz

כונן פלאש: SanDisk SSD Plus 240GB

דיסק קשיח: Seagate Barrcuda 3TB SATA 6Gb/s 64MB   או   WD BLUE 3TB

בנוסף, אשמח לשמוע חוות דעת לגבי המסך Lenovo L24Q-10

שאין אותו באייבורי, אבל יש ברשתות אחרות: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=942372
גודל: "23.8
IPS
חיבורים: HDMI 1.4, DP 1.2
רזולוציה: 2560x1440‏

הרגליים מכוערות, אבל המחיר לרזולוציה כזו זול משמעותית. מתחיל ב ₪822.

האם המחיר מוצדק בגלל הרזולוציה? האם ללכת על מסך אחר? האם ללכת על מסך זול יותר?

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 לא כולל מסך וציוד הקפי. (אם הגזמתי בתקציב עבור השימושים המפורטים למטה אשמח לדעת).

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי, יישומי office (בעיקר Word, Excel), אינטרנט וסרטים לילדים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל "24 - "23, רזולוציה 1920x1080 

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת אלחוטית, עכבר אלחוטי, רמקולים

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך בהרכבת המחשב, אין צורך בתכנה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אייבורי

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בזמן הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). זיכרון RAM 8GB, כונן SSD לפחות 240GB, כונן לפחות 3TB מהירות RPM‏ 7200

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

נערך על-ידי yitshak

פורסם

לגבי המסך, האמת שיש אותו לחבר במקרה. הוא בסדר. החיסרון הכי משמעותי שלו לדעתי זה שהוא לא מתכוונן, שזה פיצ'ר שהרבה יותר חשוב לעבודה לפי דעתי, בטח אם זה שעות מרובות מול המסך.

מה שכן, לשימושים שציינת אין שום סיבה לקנות מסך ברזולוציה כזאת. הייתי הולך על מסך FHD.

המפרט מאיבורי עלוב מכמה סיבות:

מעבד מדור קודם ורק בעל 2 ליבות, כשלמעבד זהה מהדור החדש יש 4 ליבות.

לוח אם קטן ודל בחיבורים, וגם מדור קודם.

ספק כוח גם קצת מעפן, רצוי אחד יותר איכותי.

ממש לא מומלץ לקנות מחשבים נייחים מרשתות כמו איבורי או KSP. אתה יכול לקבל הרבה יותר במחיר זול הרבה יותר מחנויות אחרות.

דוגמא למפרט כזה:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA
CT250MX500SSD1 - Crucial - 250GB - SATA3 6GB - 2.5 inch - 3D NAND - 7mm (with 9.5mm adapter) - 560/510 MB/s - MX500 Series...
חמש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 366/359 ₪ 

ספקי כח - ATX 
Neo-Eco-450C - Antec - Neo Eco 450W Power Supply - ATX12V Ver.2.3 compliant - Active PFC - 80plus certified - 120mm double ball bearing silent fan - 8pin CPU connector - 6pin and 8pin PCIe connectors...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 235/230 ₪ 

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים
UCACO-AP110-GBB01-PC - Arctic - Alpine 11 Pro R2 With new PC Only - 92mm - 500-2000 RPM (Controlled by PWM) - Intel LGA 1150, 1151, 1155, 1156, 775...
מחשב חדש בלבד - שלוש שנים אחריות- בקניה עם
 כמות:  - 1 - 49/48 ₪ 

זכרונות - DDR4 - לנייח
01AG805-PC - Lenovo - 8GB DDR4 2400Mhz - With New PC Only - PC4-17000 CL15 - 1.2V - Lenovo SKU: 03T7467...
בקניית מחשב חדש  בלבד - אחריות לכל החיים
 כמות:  - 1 - 329/322 ₪ 

מעבדים - Intel Socket LGA1151v2
CM8068403377308 - Intel - i3-8100 Coffee Lake Quad cores CPU - 3.6 GHz - Intel UHD Graphics 630 - Socket LGA1151v2 - 14nm - 6MB cache - 91W TDP - Tray...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 485/475 ₪ 

מארזי מחשב - ATX מארז
CC-9011077-WW - Corsair - Carbide Series® 100R Silent Edition Mid-Tower Case - Black...
אספקה לא סדירה - שנתיים אחריות
 כמות:  - 1 - 299/293 ₪ 

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA
DT01ACA300 - Toshiba - 3TB - 3.5 inch - 7200 RPM - SATA3 6Gb/s - 64MB Cache - DT01ACA series...
שנתיים אחריות
 כמות:  - 1 - 349/342 ₪ 

לוחות אם - Intel LGA1151v2
Z370-Pro4 - ASRock - Z370 Pro4 - 1151 v2 - ATX...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 505/495 ₪ 

2617.00 / 2565 ₪ 

עד 12 תשלומים ללא ריבית.
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=127916

המלצה למסך:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=915776

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעה המושקעת והמפורטת!

קניתי בעבר מחשב מאייבורי וקניתי בעבר מחשב מפלונטר ומשניהם הייתי מרוצה פחות או יותר. ההעדפה של אייבורי היא בגלל המרחק, בעיקר במקרה של תקלה, כשאני צריך לנסוע עם המחשב. אם יש חנות/רשת אמינה אחרת באזור ירושלים גם אשמח לשמוע.

אשמח להמלצות גם על מקלדת אלחוטית, עכבר אלחוטי ורמקולים.

לגבי המסך, לא עדיף IPS מ PLS שהצעת לי?

ושאלה נוספת, המחשב + המסך + הציוד ההיקפי מגיע בערך ל ₪3600. זה מוצדק או שהגזמתי עבור המטרות?

שימוש ביתי, יישומי office (בעיקר Word, Excel), אינטרנט וסרטים לילדים (לא גיימרים).

המון תודה!

פורסם

ב3500 לא עדיף לקנות איזה לפטופ קטן וחמוד? (XPS 13 מאמזון ב3200 כולל מע''מ? ) 

פורסם
ציטוט של yitshak

קניתי בעבר מחשב מאייבורי וקניתי בעבר מחשב מפלונטר ומשניהם הייתי מרוצה פחות או יותר. ההעדפה של אייבורי היא בגלל המרחק, בעיקר במקרה של תקלה, כשאני צריך לנסוע עם המחשב. אם יש חנות/רשת אמינה אחרת באזור ירושלים גם אשמח לשמוע.

אוקיי, אני לא מכיר חנות כזאת. אולי יש מישהו שכן..

בכל מקרה, לא לקנות מחשב ממותג (מורכב). בד"כ ידחפו שם ספק כוח ולוח אם נחותיים.

ציטוט של yitshak

לגבי המסך, לא עדיף IPS מ PLS שהצעת לי?

אין הרבה הבדל בין IPS ל- PLS. שניהם פאנלים מעולים.

ציטוט של yitshak

שאלה נוספת, המחשב + המסך + הציוד ההיקפי מגיע בערך ל ₪3600. זה מוצדק או שהגזמתי עבור המטרות?

שימוש ביתי, יישומי office (בעיקר Word, Excel), אינטרנט וסרטים לילדים (לא גיימרים).

ברור לי שאלו השימושים. אולי אפשר לקצץ פה ושם, אבל המערכת שהרכבתי לך תעבוד טוב לעוד הרבה שנים + יהיו לך אפשרויות שדרוג משמעותיות.

במחשבה שניה, עדיף לך לחכות עם הקניה הזאת עד לאמצע חודש הבא:

https://www.gadgety.co.il/195516/ryzen-at-ces-2018/

AMD מוציאים מעבדים חדשים ויכול מאוד להיות שמערכת מבוססת AMD תיהיה זולה יותר ולא פחות טובה. בנוסף, יכול להיות שהמחירים של מעבדי i3 יושפעו מההשקה הזאת.

פורסם
ציטוט של Liad344

לדעתי תמיד עדיף נייח על נייד, אלא אם יש צורך בניידות שלו. למה?

נייד (במחיר זהה לנייח) תמיד יהיה חלש יותר מנייח, מסך קטן, מקלדת קטנה, בד"כ מסך tn שלא הכי נוח לעבוד עליו בניידים הזולים.

פורסם

לXPS ממש אין מסך tn . המסך קטן , אבל אתה קרוב אליו בהרבה. 

ציטוט של --- The King ---

למה?

למה? כי אפשר לעבוד על המיטה/מטבח/רכבת/ספה או כל מקום אחר , ולא רק במקום מוגדר אחד. 

אישית , אני מעדיף ניידים , וחושב שמחשב נייד מהווה מתנה טובה יותר (בעיקר מבחינת החוויה).

בכל מקרה לאמאזון יש XPS13 או אפילו surfacebook ב3200-3600 כולל מעמ ומשלוח. שניהם יותר ממספיקים , ולדעתי , יהוו מתנה טובה בהרבה  ממחשב נייח.

עריכה- 

https://www.amazon.com/Dell-9360-Anti-Glare-InfinityEdge-Touchscreen/dp/B074G5DQ5M/ref=sr_1_4?s=pc&ie=UTF8&qid=1516547789&sr=1-4&keywords=dell+xpshttps://www.amazon.com/Microsoft-Surface-graphics-Certified-Refurbished/dp/B01IPT0B1A/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1516547563&sr=8-2&keywords=surface+bookhttps://www.amazon.com/Microsoft-Surface-Book-Intel-Core/dp/B0163GQJOU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1516547563&sr=8-1&keywords=surface+book

לא שמתי לב שזו לא מתנה , בכל מקרה , זו עדיין דעתי.

נערך על-ידי Liad344

פורסם

הלינק השני ששלחת זה מחודש ולא חדש, רק לשים לב לזה.

פורסם

אני יודע , בגלל זה הלינק הראשון (לזה עם פחות אחסון ובלי מאיץ גרפי)

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Liad344

לצרכים של אשתי זה לא נוח. היא עורכת עיתון ומשתמשת הרבה ב Word. יותר נוח לה מחשב על שולחן עם מסך ומקלדת גדולים מאשר מחשב על המטה. ותמיד באותו הסכום, הביצועים של מחשב נייח יהיו טובים יותר משל נייד. אם השימוש היה בעיקר סרטים הייתי הולך על נייד.

ציטוט של --- The King ---

בכל מקרה, לא לקנות מחשב ממותג (מורכב). בד"כ ידחפו שם ספק כוח ולוח אם נחותיים.

במחשבה שניה, עדיף לך לחכות עם הקניה הזאת עד לאמצע חודש הבא:

https://www.gadgety.co.il/195516/ryzen-at-ces-2018/

AMD מוציאים מעבדים חדשים ויכול מאוד להיות שמערכת מבוססת AMD תיהיה זולה יותר ולא פחות טובה. בנוסף, יכול להיות שהמחירים של מעבדי i3 יושפעו מההשקה הזאת.

הפתעת אותי לגבי מותג. חשבתי ההפך. טוב לדעת.

אם נמתין עד אמצע החודש הבא. בכמה להערכתך זה יוזיל את המחיר הכללי?

פורסם
ציטוט של yitshak

אם נמתין עד אמצע החודש הבא. בכמה להערכתך זה יוזיל את המחיר הכללי?

אי אפשר לדעת בכמה יוזיל ואם בכלל.. אבל אני משער שיהיה כדאי יותר ללכת על מערכת מבוססת מעבד AMD.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים