עבור לתוכן

גירבסט והגישה שלהם

Featured Replies

פורסם

^^^

עדיין, הדוגמה שהבאת עם כונן קשיח לא טריוויאלית,

אין מה לעשות ....  :)

והרי על כל השאר, אין מחלוקת, אני מניח.

• תגובות 32
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר
ציטוט של djelectric

איך וידאת שהוא לא מקורי?

אתה יכול לראות את האריזה שבה הוא הגיע, לא אריזת קרטון רק קופסת פלסטיק עם מדבקה סינית

ציטוט של YairZ

אם איני טועה, jiaelec היא חטיבה של transcend. למרות שסמסונג מייצרת שבבי זכרון - לא בכל המוצרים שלה נמצאים השבבים מתוצרתה.
בדוק את הביצועים של הכרטיס (קריאה/כתיבה וכדומה) - אם הם בערך כמו שרשום על הנייר - זה כרטיס לגיטימי.

לא אכפת לי מי היצרן, המוצר הגיע באריזה ג'נרית 

המהירות 16mb לשניה כשבאתר ובמפרט רשום 80 מגה

פורסם

up to 80mb

אותיות קטנות מאוד חשובות!

הייתי משווה למבחני ביצועים של כרטיס כזה ברשת ולא למספר שרשום בגדול על האריזה.

אריזה ג'נרית לא אומרת כלום, אולי זו קומבינה (לא בקונוטציה רעה) להורדת מחיר.... OEM וזה...

וכן, כשמדובר במוצרים כאלה אין שום קשר בין המותג שתחתיו זה נמכר לרכיבים של המוצר בפועל.

תן צ'אנס לתגובות פה ותריץ חיפוש בגוגל כדי לראות בעצמך שאם עקצו אותך אז זה ה"יצרניות" ולא המוכר הספציפי

פורסם

איך בדקת את המהירות? הפרטים על אריזת הOEM (ככה היא נקראת) נכונים.

פורסם

"גירבסט והגישה שלהם"...

בנאדם צריך לטעון שהוא צודק רק אחרי שהוא מבצע את כל הבדיקות הרלוונטיות ומוודא שהוא יודע את כל הפרטים.

אנשים ממהרים לדרוש החזר מחנויות על ימין ועל שמאל וא"כ מתלוננים שהן מסרבות לבקשה (או נענות חלקית) כי יש נציג עם קצת שכל בצד השני.
עד כה לפי המידע שיש בדיוק הזה - לא רואה משהו לא תקין במוצר שקיבלת.

פורסם
ציטוט של BenderTheOffender

up to 80mb

אותיות קטנות מאוד חשובות!

הייתי משווה למבחני ביצועים של כרטיס כזה ברשת ולא למספר שרשום בגדול על האריזה.

אם בדיקת המהירות של הכרטיס נעשתה בתנאים נכונים ובהתאם לדרישות של הכרטיס, אז יש פה בעיה.

זה שכתוב up to 80mb/s לא אומר שאם מקבלים 10 או 20 מגה לשניה זה בסדר. אם כתוב 80 אז הכרטיס חייב להיות מסוגל להגיע למהירות כזאת, ואם הוא לא מגיע זה או בעיה בכרטיס או חוסר תאימות של משהו שלא קשור בכרטיס עצמו. דוגמא קלאסית זה לחבר התקן USB 3.0 לחיבור USB 2.0.

במקרה הזה זה יכול להיות קורא הכרטיס, דרייבר ישן/ לא מתאים, הגבלת מהירות של דיסק קשיח או חומרה מסויימת וכו'.

פורסם

הסתכלתי קצת בחוות דעת. הרבה אנשים העלו תמונות עם אריזה שנראת מקורית ולא סתם "אריזה ג'נרית". גם אם הוא מקורי והוא לא הגיע באריזה המקורית לדעתי זה לא בסדר.

פורסם

1. איפה ראית שמישהו קיבל את ה-128 ג'יגה באריזה "מקורית"? לפי מה שראיתי, רק גרסאות של 64/32/16 מגיעות כך.

2. אריזות כאלה נמכרות בהרבה מאוד מוצרים - החל ממעבדים בגרסת tray (שמגיעים על מגש) ואפילו ספקי כח שמגיעים בקרטון ביצים.
3. מהירות קריאה / כתיבה של ה-SD תלוי גם בתמיכה של ההתקן שבו ה-SD מופעל, וגם בסוג וכמות הקבצים. מהירות קריאה / כתיבה של קובץ 20 ג'יגה בודד יהיה שונה מאשר 5,000 קבצים ביחד באותו נפח. יש לשים לשם שמהירות הכתיבה והקריאה שונות לחלוטין.

4. לפי מה שראיתי, הטענה היחידה שעוד איכשהו לגיטימית (אך עדין לא בהכרח יחזירו את הכסף בגללה) היא שבעמוד המוצר רשום את גודל החבילה (אריזה) - והוא לא שונה לגרסת ה-128 ג'יגה. כלומר, הגרסא הזו אמורה להגיע באותה האריזה כמו שאר הנפחים.

פורסם

בלי קשר אם המוצר אמיתי או מזויף,

השירות של גירבסט אף פעם לא לוקח באמת אחריות. אני לא זוכר בדיוק מה היו המוצרים אבל בשנה שעברה הזמנתי מהם 7 מוצרים, ש-3 מתוכם היו פגומים עוד מהמפעל והם התנערו מכל סוג של אחריות וענו בסוג של - תתמודד עם זה.

פורסם
ציטוט של YairZ

1. איפה ראית שמישהו קיבל את ה-128 ג'יגה באריזה "מקורית"? לפי מה שראיתי, רק גרסאות של 64/32/16 מגיעות כך.

מה?? למה ש128 לא יגיע באריזה מקורית?? אם תקנה בחנות נורמלית כמו אמזון אז 128 יגיע לך באריזה מקורית.

ציטוט של YairZ

2. אריזות כאלה נמכרות בהרבה מאוד מוצרים - החל ממעבדים בגרסת tray (שמגיעים על מגש) ואפילו ספקי כח שמגיעים בקרטון ביצים.

לגבי מעבדים זה נכון וזה נהוג, ואתה קונה מוצר במודע שמגיע ב- tray. אם תזמין box תקבל קופסא מסודרת ולא מעבד וקירור בקרטון. לגבי ספקים זה רק ספקים ג'נרים. אוי ואבוי לחנות שאקנה ממנה ספק איכותי ויוקרתי והוא יגיע לי בקרטון ביצים.

לגבי 3, מקבל. לא סתרתי את זה, אלא רק נתתי דוגמאות. ברור שזה תלוי בעוד דברים.

פורסם
ציטוט של --- The King ---

מה?? למה ש128 לא יגיע באריזה מקורית?? אם תקנה בחנות נורמלית כמו אמזון אז 128 יגיע לך באריזה מקורית.

אבל שיטת העבודה פה היא לא כמו של אמזון. יש לך מוכר, שמוצר אחד מוכר בתצורה X, מוצר שני מוכר בתצורה Y. אני לא ידוע למה הוא מוכר את ה-128 ג'יגה באריזה הזו, יכולות להיות המון סיבות - החל מחסכון כספי שמתבטא בעלות נמוכה יותר ללקוח ועד לאיזו קומבינה מול חנות / יבואן.

לגבי מעבדים זה נכון וזה נהוג, ואתה קונה מוצר במודע שמגיע ב- tray. אם תזמין box תקבל קופסא מסודרת ולא מעבד וקירור בקרטון. לגבי ספקים זה רק ספקים ג'נרים. אוי ואבוי לחנות שאקנה ממנה ספק איכותי ויוקרתי והוא יגיע לי בקרטון ביצים.

כשאתה קונה מחשב (לא מרכיב מפרט אלא יושב פיזית מול המוכר) - לרוב כברירת מחדל ישימו לך tray. זה למה לרוב אתה מקבל עם המחשב רק איזו קופסה אחת של לוח-האם עם כל האביזרים השונים של החומרה בתוכה. לגבי ספק כח - אני לא מדבר על ספקים גנריים. יש ספקים שניתן לרכוש בתצורת bulk ותקבל רק את הספק עם קרטון בסיסי - לרוב גם ללא שום אביזר נוסף שבד"כ נכלל כבאנדל באריזה רגילה ללקוח.

ברגע שאתה מזמין מחו"ל (או בכללי מחנות אינטרנטית) - צריך לקרוא טוב טוב מה שרשום על המוצר. במקרה הזה למשל, לא רשום שום דבר אודות התצורה שבה הוא מגיע, וברגע שאתה מבצע קניה - אתה סוג של מאשר את מה שרשום. זה למה לא בהכרח תקבל החזר כספי. 

ציטוט של Guy950

בלי קשר אם המוצר אמיתי או מזויף,

השירות של גירבסט אף פעם לא לוקח באמת אחריות. אני לא זוכר בדיוק מה היו המוצרים אבל בשנה שעברה הזמנתי מהם 7 מוצרים, ש-3 מתוכם היו פגומים עוד מהמפעל והם התנערו מכל סוג של אחריות וענו בסוג של - תתמודד עם זה.

זה למה עדיף לא לקנות משם דברים יקרים. שיטת העבודה של איביי למשל עדיפה בהרבה, ואם יש אפשרות לשלם קצת יותר ולרכוש באמזון - אז בכלל טוב.

פורסם
ציטוט של YairZ

אבל שיטת העבודה פה היא לא כמו של אמזון. יש לך מוכר, שמוצר אחד מוכר בתצורה X, מוצר שני מוכר בתצורה Y. אני לא ידוע למה הוא מוכר את ה-128 ג'יגה באריזה הזו, יכולות להיות המון סיבות - החל מחסכון כספי שמתבטא בעלות נמוכה יותר ללקוח ועד לאיזו קומבינה מול חנות / יבואן.

ממה שאני יודע גירבסט זו חנות. איביי ועלי אקספרס לדגומא באמת עובדים בשיטה שאתה מדבר עליה עם מוכרים. אבל אני לא רואה שום הבדל מהבחינה הזאת בין גירבסט לאמזון.

אגב, באמזון יש גם מוכרים, שבמקרה של תקלה אמזון לוקחת את כל האחריות על מוצרים שנקנו גם ממוכרים. אבל נעזוב את זה, נגיד שקנית מאמזון עצמם או מגירבסט עצמם, בשני המקרים זה לקנות מחנות, רק שבאמזון בחיים לא תקבל מוצר שלא באריזתו המקורית אלא אם זה מצויין בפרטי המוצר.

ציטוט של YairZ

כשאתה קונה מחשב (לא מרכיב מפרט אלא יושב פיזית מול המוכר) - לרוב כברירת מחדל ישימו לך tray.

מי אמר? אני הייתי מוכר בחנות מחשבים ולא עשיתי את זה בחיים. תפקידו של המוכר לוודא מול הלקוח מה הוא מעדיף ולהסביר לו את ההבדלים.

בפועל, כל מוכר עושה מה שבא לו כמובן. יש כאלה שידחפו BOX כדי לגלגל עוד כמה אגורות לכיס.

ציטוט של YairZ

זה למה לרוב אתה מקבל עם המחשב רק איזו קופסה אחת של לוח-האם עם כל האביזרים השונים של החומרה בתוכה.

גם לא נכון בהכרח. כל מוצר צריך להגיע באריזתו המקורית אלא אם אתה קונה (במודע!) מעבד על מגש או ספק שמגיע כבאנדל עם מארז וכו' וכו'..

ציטוט של YairZ

לגבי ספק כח - אני לא מדבר על ספקים גנריים. יש ספקים שניתן לרכוש בתצורת bulk ותקבל רק את הספק עם קרטון בסיסי - לרוב גם ללא שום אביזר נוסף שבד"כ נכלל כבאנדל באריזה רגילה ללקוח.

כמו שכבר אמרתי, כשאתה קונה מוצר כזה אתה במודע (או לא במודע אבל זאת כבר בעיה שלך) קונה מוצר שלא מגיע באריזת retail (אריזתו המקורית) וזה מצויין בפניך תמיד. במקרה הזה עם הכרטיס זיכרון לא מצויין בשום מקום שהכרטיס מגיע עם אריזה לא מקורית.

ציטוט של YairZ

ברגע שאתה מזמין מחו"ל (או בכללי מחנות אינטרנטית) - צריך לקרוא טוב טוב מה שרשום על המוצר. במקרה הזה למשל, לא רשום שום דבר אודות התצורה שבה הוא מגיע, וברגע שאתה מבצע קניה - אתה סוג של מאשר את מה שרשום. זה למה לא בהכרח תקבל החזר כספי

אתה סותר את עצמך, לא יודע אם שמת לב. אם לא כתוב איך הוא מגיע אז כמובן שכלקוח תצפה שהוא יגיע באריזה מקורית.

פורסם

ממה שאני יודע גירבסט זו חנות. איביי ועלי אקספרס לדגומא באמת עובדים בשיטה שאתה מדבר עליה עם מוכרים. אבל אני לא רואה שום הבדל מהבחינה הזאת בין גירבסט לאמזון.

אגב, באמזון יש גם מוכרים, שבמקרה של תקלה אמזון לוקחת את כל האחריות על מוצרים שנקנו גם ממוכרים. אבל נעזוב את זה, נגיד שקנית מאמזון עצמם או מגירבסט עצמם, בשני המקרים זה לקנות מחנות, רק שבאמזון בחיים לא תקבל מוצר שלא באריזתו המקורית אלא אם זה מצויין בפרטי המוצר.

גירבסט היא ממש לא כמו אמזון. לגירבסט יכולים להיות מספר מוכרים/ספקים שמהם היא קונה מוצר מסויים, אך המוצר לא יוצג ככפילות באתר שלהם. כלומר אתה יכול להזמין פעמיים מוצר מסויים, אך בפועל יכול להיות במקור ממקומות שונים (לא מדבר על מחסן, אלא מוכר / משווק). באמזון יש לך אפשרות לקבוע מאיזה מוכר אתה רוצה לקנות את המוצר, כאשר ישנה עדיפות לרכוש fulfilled by ע"מ לקבל שירות מהיר ואיכותי יותר. אם לא קנית fulfilled by ויש בעיה במשלוח - לרוב יהיה עיכוב בטיפול - או שאמזון יצרו קשר עם החברה, או שיבקשו ממך ליצור קשר איתה כפי שרשום במעקב לאחר ההזמנה (כפי שקרה לי בעבר). גירבסט, בניגוד לאמזון, יכולה "לזלזל" יותר באחריות כי היא מוכרת המון שטויות ומוצרי מדבקה, וכן ידוע ששיטת ה-GB points והקופונים שלה יגרמו לרוב האנשים להזמין עוד מוצרים מהם גם אם פעם הם לא קיבלו מענה אחריות ראוי.

מי אמר? אני הייתי מוכר בחנות מחשבים ולא עשיתי את זה בחיים. תפקידו של המוכר לוודא מול הלקוח מה הוא מעדיף ולהסביר לו את ההבדלים.

בפועל, כל מוכר עושה מה שבא לו כמובן. יש כאלה שידחפו BOX כדי לגלגל עוד כמה אגורות לכיס.

אחד - כל הכבוד לך. שתיים - לדחוף BOX הוא לא בהכרח נותן רווח כספי גבוה יותר. זה תלוי בהמון תנאים כמו מלאי, וותק המוצר וכדומה. לרוב המוכר לא מציין דברים נקודתיים - אלא אם כן נשאלו ע"י הלקוח. זו הסיבה גם שיש טופס שאתה חותם עליו בקניה עם תנאי החברה עבור כסת"ח.

גם לא נכון בהכרח. כל מוצר צריך להגיע באריזתו המקורית אלא אם אתה קונה (במודע!) מעבד על מגש או ספק שמגיע כבאנדל עם מארז וכו' וכו'..

כמו שכבר אמרתי, כשאתה קונה מוצר כזה אתה במודע (או לא במודע אבל זאת כבר בעיה שלך) קונה מוצר שלא מגיע באריזת retail (אריזתו המקורית) וזה מצויין בפניך תמיד. במקרה הזה עם הכרטיס זיכרון לא מצויין בשום מקום שהכרטיס מגיע עם אריזה לא מקורית.

כשחנות מוכרת סוג אחד של מוצר, לרוב בחשבונית לא רשום באיזו תצורה הוא הגיע, תוכל לגשש פה בפורום מפרטים ולראות תמונות שאנשים העלו כדוגמא לכוונתי. יש מקרים שבהם הלקוח לא יודע באיזו תצורה הוא מקבל מוצר (בהנחה שלא שאל) עד שהוא מקבל אותו. רק לפני שבועיים חבר קנה זכרונות value וקיבל אותם במעטפה - הוא לא ידע שקיים דבר כזה ורצה להחזיר עד שאמרתי לו שזה תקין. תסתכל בכל מני אתרים מחשבים - לרוב לא רשום באיזו תצורה המוצר מגיע.

אתה סותר את עצמך, לא יודע אם שמת לב. אם לא כתוב איך הוא מגיע אז כמובן שכלקוח תצפה שהוא יגיע באריזה מקורית.

אתה רציני? אם לא רשום כיצד המוצר מגיע, אז בהכרח אין לך אפשרות לדעת כיצד הוא יגיע. למה לכל הרוחות שתסיק שהוא יגיע בתצורה כזו או אחרת? ראה את מה שרשמתי כמה שורות למעלה על הזכרונות. אם לא רשום כיצד הוא מגיע, תפקידך כלקוח פוטנציאלי לברר זאת לפני הקניה.

פורסם

לגבי גירבסט חידשת לי, לא ידעתי את זה. אבל זה עדיין לא אומר שזה בסדר לשלוח לך מוצר ללא אריזתו המקורית אם זה לא מצויין בפנייך. אתה חושב שאם לא מצוין אז אפשר לשלוח לך מה שבא להם, זכותך. אני חולק עליך בעניין הזה ולא אקנה מחנות כזאת.

אם אני הייתי קונה זכרונות מחנות מסודרת והייתי מקבל אותם במעטפה הייתי מבטל את העסקה מיד. יש אנשים שזה מקובל עליהם ויש כאלה שלא. הרבה פעמים חנויות מנסות למכור חלקים שחזרו מתיקון כחדשים ולכן מוכרים אותם ללא אריזתם המקורית.

ואגב, לגבי המעבדים בתצורת BOX, את המוכרים לא ממש מעניין רמת הרווחיות על כל מוצר. מוכר מקבל תגמול כספי בהתאם לשווי הכספי שמכר בכל חודש. לפחות ככה זה היה אפה שאני עבדתי. זה למה מוכרים היו דוחפים BOX הרבה פעמים. 

פורסם

זה לא קשור למה שאתה או אני חושבים, זה קשור לעובדות בשטח. אם חנות לא רשמה באיזו תצורה המוצר מגיע אליך, ואתה לא ביררת לפני הקניה - זו אשמתך. אם הם היו רושמים תצורה מסויימת והוא היה מגיע בתצורה אחרת - פה מדובר על משהו אחר. זה למה עוד בהתחלה רשמתי שאולי יהיה החזר כספי מסויים כי רשמו את גודל האריזה - וזה לא מה שבפועל הגיע.

לגבי הדוגמא עם הזכרונות - לי למשל אין בעיה לקנות דבר כזה, כל עוד אני רואה שהם מוצאים לי את המוצר מהמגש ויש לי אחריות (וכמובן זה חוסך לי בעלות). אם אתה דואג בנוגע לזה שאולי המוצר שומש פעם בגלל שהאריזה פתוחה - ממילא חלק מהמוצרים נפתחים ע"י היבוא ואתה לא יודע על זה, אז אני פשוט לא מתייחס לזה. חפש בגוגל ddr tray ותראה איך חלק מהזכרונות מגיעים לחנויות.

לגבי בונוסים לעובדים - כל חנות זה משהו אחר. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים