עבור לתוכן

יש טעם לשדרג ל-100 מגה בשימוש בנתב 802.11n בסיסי?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי כיום חבילת 30/1.5. כל צרכני האינטרנט שלי מחוברים אלחוטית לנתב 802.11n הבסיסי ביותר של tp-link (דגם כל כך פופולרי שאני מניח שכולכם מכירים..); הקצב המקסימלי שאני חווה כיום עומד על כ-3 מגה-בייט. האם יש טעם לשדרג בעוד כמה שקלים לחודש לחבילת 100/2, או שאני לא אראה שיפור בשל מגבלת הנתב?

והיה ויש צורך בנתב משודרג, באיזו הוצאה מדובר? אני לא באמת זקוק לקצב הנוסף, אבל בהתחשב בהפרש העלויות אני עשוי לשדרג.

תודה.

פורסם

בקווי אתה מגיע ל 100 ?

קודם נראה קווי.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שאין סכוי להגיע לאפילו 80 מגהביט בחבילה של 100 בפועל? גם כיום אני מקבל 24 מתוך 30 תאורטיים, השאלה היא האם בכלל הנתב שלי יכול לספק את הקפיצה מ-24 לאזור 80 אם אני אני עובר לחבילה של 100? או שצריך נתב בתקן 802.11ac לשם כך (כרטיס הרשת שלי כבר תומך)?

פורסם

השאלה היא מה אתה רוצה למדוד.

בצועי ספק מודדים קווית.

ביצועי חומרה אפשר אלחוטית.

פורסם
  • מחבר

לא הבנת את השאלה שלי. בניסוח אחר, השאלה היא האם נתב 802.11n בסיסי מספיק כדי לנצל היטב בחיבור אלחוטי חבילה של 100 מגהביט או שיש צורך לשדרג לשם כך?

פורסם

שם לב ... ההתחייבות היא ל 100Mbps קווית.

אין דבר כזה התחייבות אלחוטית.

פורסם

תרשום את הדגם המדוייק של הנתב שיש לך.

פורסם
  • מחבר

TL-WR740N

פורסם

הנתב הזה יתמוך בחיבור 100M קווי.  באלחוטי, במקרה האידיאלי תגיע לסביב 80Mbps.

פורסם

לא הגיוני להשתמש במילים אלחוטי ואידאלי באותו המשפט.

אידאלי לאלחוטי הוא טווח אפס. 

פורסם

3 מגה בייט זה הגיוני ל30 מגה ביט. 

במידה ותחליט לשדרג ל100 מגה ביט, אני מאמין שבכיף תוכל להגיע ל8 מגה בייט

שים לב להבדל בין Mega bit ל Mega byte. (או 3MB מול 30mb)

פורסם

קבל הצעה :

כאשר מדברים על רוחב פס מקובל למדוד בביט - bit

כאשר מדברים על משקל קובץ מקובל למדוד בבייט - byte 

פורסם

לדעתי התשובה לשאלה של האם כדאי לשדרג ל100 מגה תלויה בשימושים שנעשים באינטרנט, בכמות המשתמשים בו-זמנית וברמת ההסתפקות שלך מבחינת הביצועים של החבילה שלך.

לדוגמה ל2 משתמשים בו-זמנית לשימושים של גלישה בלבד ועבודה עם מיילים וכאלה, לא חושב שיש צורך בשדרוג.

לגבי הנתב, יש חברות שלא לוקחות תוספת תשלום על השכרת נתב. זאת אומרת, אתה כבר משלם על השכרת נתב כחלק מהחבילה ככה או ככה. הם פשוט לא מאפשרים להוריד את זה מהחבילה. תבדוק אם זה המקרה. אם לא, אתה יכול גם לשדרג ובתור התחלה לראות איך זה ולאיזו מהירות אתה מגיע. משם לשקול אם אתה מרוצה והאם התוצאות שוות מבחינתך את העלות.

יש גם כמובן אופציה לרכוש נתב חדש אם תשדרג ולא תיהיה מרוצה מהמהירות. ממליץ על W9970 של tp-link. נתב מעולה לתשתית בזק ולא יקר מדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים