עבור לתוכן

יעוץ למחשב לגיימינג עתידי ב 2,500 ש״ח

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים ומשרדי. גיימינג קל בעתיד 

במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: 

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינטש

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב, קשיח בנוסף ל SSD וציוד היקפי 

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.tms 

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כמה שיותר מהר

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה)

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב?כן

האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

יתכן שבעתיד המחשב ישמש לגיימנג קל וארכוש כרטיס מסך בנפרד. עד אז ישתמשו ב GPU שבמעבד.

מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבדים:
Intel Core i3 8100 / 1151 Box
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 525
קירור למעבדים:
Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 99
לוחות אם:
Gigabyte Z370 HD3
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 594
זכרונות:
DDR4 8G / 2400 CL16 Crucial Ballistix Sport LT Red
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 392
מארזים:
Antec GX1200 Case
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 343
ספקי כוח:
Corsair RM550x 550W PSU 80+ Gold Modular
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 452
דיסקים SSD:
Samsung SSD 250G 850 EVO 2.5" SATA III
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 447
הרכבת מחשב:
הרכבת כסף (חינם! בהזמנת מחשב חדש)
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 0
סה"כ: ₪ 2853
מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה.
המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.
https://www.tms.co.il/index.php?route=product/configurator_preview&id=5623

נערך על-ידי Shasoosh

פורסם

המפרט נראה בסדר, הייתי רק מחליף את הספק:

https://www.tms.co.il/ne550m

שים לב שאין לך דיסק קשיח, 250GB זה מעט מאוד, בטח אם אתה מתכוון להתקין משחקים בעתיד.

פורסם
  • מחבר

תודה. ערכתי את המפרט עם מספר שינויים.

החלפתי את הספק ל Corsair לטובת ה Fanless כאשר Idle. 

שיניתי את הזכרון לשני סטיקים של 4 ג׳יגה במקום אחד של 8 בכדי שיעבדו ב Dual

הוספתי קירור טוב יותר למעבד (עדיין מתלבט לגבי זה. האם הקירור של ה Box מרעיש ושווה להחליפו?)

יש לי 2 TB בבית שיתווסף למפרט.

פורסם

לגבי זיכרון אל תלך על שני סטיקים של 4. זה בזבוז מוחלט של חריצי זיכרון. לך על 1 של 8, וכשתזדקק תשדרג ותוסיף סטיק נוסף של 8. ככה תגיע ל16gb ותיהיה לך עוד אפשרות שדרוג. אם אתה שם סטיקים של 4 אתה מגביל את עצמך ל16gb.

לגבי קירור, ממש לא הייתי מסתפק בקירור סטוק של אינטל, הוא פשוט גרוע, בטח אם המחשב הולך לשמש למשחקים. לעומת זאת, הקירור ששמת עכשיו די מוגזם. הקירור הבא יהיה מעולה בשבילך:

https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=12548&search=Arctic+cooling+freezer

ואם ממש בא לך להתפרע לך על זה:

https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=16532&search=Arctic+cooling+freezer

נערך על-ידי --- The King ---

פורסם
  • מחבר

מה הסיכוי שאצטרך במחשב הזה יותר מ 16 ג'יגה?

לפי מה שקראתי ההבדלים בין dual ל single משמעותיים.

פורסם

מסכים שעדיף ללכת על יחידה אחת של 8 לפי בדיקות שאני ראיתי ההבדל הוא באחוז בודד בין Dual Channel.

לגבי המאורר פחות מסכים, המאורר של אינטל יעשה את העבודה במערכת כזאת, אבל אם יש תקציב אפשר ללכת על קירור יותר טוב כמו שהוצע למעלה.

פורסם
  • מחבר

לפי הבדיקות שאני ראיתי ההבדל יכול להגיע גם ל 10-15 FPS בין דואל לסינגל.

אפילו דואל של 2400 עדיף על סינגל של 3200. לדוגמא: 

פורסם

אין שום סיבה ללכת על קירור סטוק, אם כבר אתה רוצה לחסוך לך על הקירור הזה שלא עולה הרבה:

https://www.tms.co.il/ucacoap111gbb01si

אבל למחשב שמיועד למשחקים הייתי ממליץ על ה- Freezer 7 Pro.

לגבי ראם, זה משתנה ממשחק למשחק, מתוכנה לתוכנה. יכול להיות שיש משחקים שיש בהם הבדל לא קטן, אבל עדיין לפי דעתי כדאי יותר ללכת על סטיקים של 8GB ולא של 4GB. לך תדע כמה זיכרון תצטרך עוד כמה שנים. חבל שכמות הזיכרון יהיה החוליה החלשה שבגללה תצטרך להחליף מחשב.

פורסם
  • מחבר

טוב, ערכתי את המפרט. שיניתי קירור בהלצתכם, הוספתי שני סטיקים של 8 ושיניתי את הלוח M בכדי שיתמוך ב WiFi ו Bluetooth.

פעם ראשונה שאני קונה לוח Micro. יש לו ביצועים מופחתים או משהו אחר שאני צריך לדעת עליו?

איך ניראה לכם?

תודה

נערך על-ידי Shasoosh

פורסם

16GB זיכרון זה מוגזם לדעתי לשימושים שלך, אני מבין שאתה לא רוצה לוותר על dual channel וזאת הסיבה לכך. אני הייתי שם סטיק בודד של 8GB, תאמין לי שלא תבחין בהבדל בין 8x1 לבין 8x2 בשימושים שציינת. לגיימינג אולי כן, אז מה שאני הייתי עושה זה מוסיף את ה8GB הנוספים בעתיד עם הכרטיס מסך. קח בחשבון שהזיכרונות מאוד יקרים היום. כמובן שאין לדעת מה יהיה, אולי המחירים יעלו עוד, אבל סביר להניח שמכאן המחירים שלהם יירדו.

לגבי הלוח, לא ממליץ. קודם כל תמיד עדיף לוח בתצורת ATX ולא מיקרו ATX, דבר נוסף הוא מאוד יקר וחבל על הכסף. אתה יכול לקחת לוח רגיל ולהוסיף כרטיס רשת חיצוני (ב- USB) או פנימי (ב- PCI). ייצא לך יותר זול ותוכל לבחור בדיוק את הכרטיס שאתה רוצה, בנוסף אם תיקח כרטיס רשת סביר גם תקבל קליטה יותר טובה. לגבי ביצועים אין הבדל בינו לבין לוח זהה בתצורת ATX, ובכלל היום לוחות אם כמעט (ואם בכלל) ולא משפיעים על ביצועים.

פורסם
  • מחבר

השתכנעתי.

ערכתי את המפרט בהתאם. כמו כן שיניתי את הסטיק זיכרון לאחד של 8 שנראה לי סביר.

תודה @--- The King ---

פורסם

מה רע בקירור סטוק? זה מעבד 65W ללא אפשרות המהרה.. 

פורסם

תשמע, בוא נניח שהקירור סטוק מספיק טוב, עדיין בערך באותו מחיר של הקירור סטוק אפשר להשיג קירור טוב יותר:

https://www.tms.co.il/ucacoap111gbb01si

לכן כל עוד הקירור הזה קיים וזה מחירו לדעתי אין סיבה לקנות מעבד אינטל עם קירור סטוק כרגע.

לא מסכים? @Liad344

נערך על-ידי --- The King ---

פורסם

נו טוב :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים