עבור לתוכן

עזרה בקניית כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי מחשב די ישן אבל בזמנו השקעתי, לאחרונה התחלתי לערוך עליו סרטוני ווידאו מהגופרו אך הוא לא מצליח לנגן קבצי ווידאו מעל רזולוציה 1080 30FPS.

אני מתלבט האם כדאי להשקיע בו כרטיס מסך (משומש) מתקדם יותר או שגם איתו הוא לא "יסחוב" את עריכת הווידאו בגלל שאר נתוני המחשב (CPU, RAM, SATA 3GB....)

במידה ונראה לכם שכרטיס מסך טוב יותר יתן לי את היכולת לערוך סרטים באיכות גבוהה יותר (למשל ברזולוציה 2.7 48FPS או 4K 30FPS) למרות נתוני כלל המערכת היחסית ישנים, אשמח לשמוע על איזה כרטיס מסך הייתם ממליצים.

דרך אגב אין לי מסך 4K אז אני לא בטוח שכרטיס התומך 4K יהיה רלוונטי עבורי

תודה!

אלו הם נתוני המחשב:
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E6750  @ 2.66GHz
Northbridge            Intel P965/G965 rev. C2
Southbridge            Intel 82801HB/HR (ICH8/R) rev. B0
Graphic Interface        PCI-Express
PCI-E Link Width        x16
PCI-E Max Link Width        x16
Memory Type            DDR2
Memory Size            8 GBytes
Channels            Dual, (Symmetric)
Memory Frequency        416.1 MHz (4:5)
CAS# latency (CL)        5.0
RAS# to CAS# delay (tRCD)    5
RAS# Precharge (tRP)        5

Cycle Time (tRAS)        18

HD: Samsung Evo 830 250GB SSD

NVIDIA GeForce 8600 GT 256MB GDDR3

500W Cruiser PSU

CPUZ.docx

• תגובות 45
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כרטיס מסך משומש באזור 70-150 שח יעשה פלאים למחשבך, וזה הדבר הראשון שהייתי משדרג.

הדבר החשוב לבחון הוא את ספק הכח, תוודא שתומך בכרטיסי מסך שמצריכים מחברי זרם pci E

6 או 8 פין.

רשום פה מה הוא דגם ספק כח ו/או צלם לנו אותו, ובמיוחד את המדבקה שעליו ובה הפרטים הטכניים.

להערכתי הזהירה זהו מרכיב שגם תידרש לשדרגו, אך לא להיבהל:

ספק כח ראוי לנושא יש כבר ב- 140 ש"ח בלבד חדש בחנות. אפשר אפילו בפחות, תלוי מה צרכי כרטיס המסך הפרטניים.

אם תרכוש כרטיס מסך מודרני כמו gtx750 שאינו מצריך מחברי זרם נוספים עבורו, מעבר למה שמקבל מסוקט pci

בלוח אם, אז תוכל לוותר גם על הספק.

לדוגמא רכשתי GTX 750 ב- 100 שח בלבד לפני כחודש וחצי לערך בשוק המשומשים (מביא כדוגמא מייצגת).

כרטיס נהדר בכלום כסף שעושה עבודה טובה לצרכים שפרטת.

במקרה הגרוע ביותר יש לך את אפשרות רכישת כרטיס מסך חדש מדגם Gt 1030 - בעלות 300 שח בחנות TMS.

הוא ככל כנראה ייתן לך מענה שסוגר את הסוגיה מכל הכוונים, וחוסך לך גם את ההתעסקות עם ציוד משומש,

משום שאינו מצריך דיון בספק הכח - הוא עובד עם כל ספק כח באשר הוא ושותה את כל 30 וואט הזרם שהוא זקוק להם

ישירות מסוקט ה- PCI שבלוח האם. זו צריכה כה קטנה שאינה משפיע על השיקול - מי הוא ספק הכח שבמחשב.

*כרטיס זה מקביל ביצועית סדר גודל ל- GTX750 / GTX750Ti .

משסיימנו את הדיון על כרטיס מסך, נעבור לעוד שתי המלצות:

וודא שהנך עובד באמצעות מערכת הפעלה חלונות 10  - 64bit המשפרת משמעותית את ביצועי המחשב ובמיוחד

הדבר נכון לחומרה ישנה.

כמו כן שקול את האפשרות של רכישת מעבד core2quad מהדור ההוא (socket 775) לטובת הכפלת כוחו החישובי

של המחשב. מנסיון פרטני (ואישי) עם ציוד כזה, עליי להודות שהשיפור שמתקבל במעבר מ- core2duo ל- core2quad

הוא מרשים מאד. מעבדים כאלו תוכל לרכוש בכ- 40-50 שח בלבד, כלום כסף (הזמנת המעבד מ- aliexpress).

ברר במפרטים של לוח האם שלך, אילו סדרות מעבדי quad הוא יודע לקבל, ו/או עדכן לו ביוס על מנת שיקבל את כל

הדגמים הרלוונטיים. למשל סדרת Q9000 המפורסמת שהיא החזקה ביותר בסדרה הזו.

בצע את שלושת השדרוגים דלעיל בכללם: כרטיס מסך, מערכת הפעלה, ומעבד...

ותגלה מכונה שתרגיש אחרת לחלוטין ממה שהיא כיום, כדי סדר גודל שונה לחלוטין של ביצוע.

השדרוג הכולל יעלה לך גרושים כפי שתואר ופורט מעלה במספרים שנקבנו בהם. אין נתיב אפקטיבי ויעיל יותר מכך

תמורת השקל שלך.

פורסם
  • מחבר

קודם כל אני רוצה לאמר תודה רבה על התגובה המהירה והתשובה המפורטת שלך!!!

ספק הכוח שלי (מצורפת תמונה) הוא corsair hx520w:
http://www.corsair.com/en-gb/hx520w

מחיפוש זריז על המפרט שלו באתר שלהם נראה שאין לו  מחברי זרם PCIE עם 6 או 8 פינים

בנוגע למערכת ההפעלה, אני עם Windows 10 64bit Enterprise

זו היא רשימת המעבדים הנתמכים ע"י לוח האם שלי:
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-965P-DS3-rev-33#support-cpu

על איזה מהם היית ממליץ?

אם כבר נכנסנו לנושא שידרוג שאר הרכיבים, אחת ההתלבטויות שהייתה לי כאשר קניתי את כונן ה SSD הייתה האם כדאי לשדרג את לוח האם בכדי לעבוד עם SATA 6Gb/s במקום ה SATA 3Gb/s שיש לי היום. אם התשובה היא כן אז נפתחות לנו אופציות שונות בנוגע למעבד...

נ.ב

בעבר כאשר שקלתי את שידרוג לוח האם ירדתי מזה בגלל שבדיוק באותה התקופה התקלקל לי לוח האם. רכשתי לוח אם כמו שהיה לי (כי פחדתי להסתבך אם משהו שאני לא מכיר):
Gigabyte GA-965P-DS3 REV3.3 Intel P965 DDR2 800 Intel LGA 775 motherboard

ושדרגתי את הזכרונות מ:

Corsair CM2X1024-6400C4 X3

ל:
8GB (4X2GB) DDR2 PC2-6400 800 MHz 240-Pin NON ECC Low Density KHX6400D2LLK2/4G

PSU.jpg

פורסם
  • מחבר

מה אתה אומר על זה GTX750Ti 2GB חדש ב 53$ כולל משלוח:
https://www.ebay.com/itm/Graphics-Card-GTX750Ti-2GB-DDR5-Pci-e-Game-Independent-Graphics-Card/253320499473?hash=item3afb141111:g:dk0AAOSwv-ZaOT6R

דרך אגב, במפרט של לוח האם שלי כתוב PCI Express X16 slot אבל לא איזה גרסה. אני יודע שהם תומכים לאחור אבל האם כדאי לקנות את כרטיס המסך GTX 750 עם PCI-E V3 כאשר לוח האם שלי (כנראה) תומך רק ב PCI-E V1?

נ.ב

אתה בטוח שלא צריך לספק לו כוח בנוסף למה שהוא מקבל מה PCIE?

אני שואל כי אני רואה מחבר 6 פינים בתמונה שצרפתי

5a3ec8207c63a_2017-12-2323_17_30-GraphicsCardGTX750Ti2GBDDR5Pci-eGameIndependentGraphicsCard_eBay.thumb.png.e40c7cd17dacfd4602a21d0ce151eb2f.png

פורסם
  • מחבר

דרך אגב, האם מתאם כזה פותח בפני כרטיסי מסך רלוונטים מה GTX 750?

2017-12-24 07_52_50-für Nvidia Geforce GTX750 Ti 1GB DDR5 192Bit PCI-Express Video-Grafikkarte Game .png

פורסם

להזהר מזיופים - השוק הסיני מפוצץ בכרטיסי מסך מזוייפים. מה שרואים בתמונה יכול להיות כרטיס בן 6-8 שנים שצרבו לו ביוס כדי שתראה "GTX 750 TI" כשאתה מדליק את המחשב ושם זה נגמר.

למעשה, אני יכול להגיד לך בבירור שמדובר בזיוף

פורסם

לא הייתי מתקרב לדברים האלה, התמונות אפילו לא תואמות את הדגמים בכותרת. איביי זה המקום האחרון (אולי אחרי עלי אקספרס) שהייתי קונה ממנו כרטיסי מסך מסין.

לגבי מעבדים, ביחס עלות תועלת אני חושב ש-Q9550 זו בחירה מעולה. אמנם, גם 30 דולר זה יקר ביחס למה שאפשר למצוא אפילו בארץ. כבר יצא לי לראות מעבדי סדרת Q ב-100 שקלים או פחות

פורסם
  • מחבר

אז מאיפה היית קונה כרטיס מסך?

פורסם
  • מחבר

מצאתי משהו שרוצה למכור MSI GTX750 Ti ב 300 שקלים, זה נחשב ללוח מחברה טובה במחיר טוב?

פורסם

בנוגע למעבד - קח את הQ9550 כפי שהומלץ כאן.

קישור לאיביי

קישור לאליאקספרס

דרוש את גרסת הSLB8V החדישה יותר ולא את הSLAWQ הישנה.

בנוגע לGTX 750TI של MSI ב300 ש"ח - זה נחשב למחיר טוב יחסית.

בנוגע לכרטיס המסך - אני מצטרף להמלצתו של @djelectric - קיים סיכוי גבוה שמדובר במזוייפים (ואז תצטרך לדרוש החזר כספי כמובן)

ASUS GTX 750 TI

MSI GTX 750 TI

יכול להיות ששווה לך לשקול לרכוש את הGT 1030 (חדש) ב300 ש"ח. הוא אומנם חלש יותר מהGTX 750TI - אבל הוא אמור לספק את הדרישות שלך

PALIT GT 1030

פורסם

לפותח השרשור שלום,

נתחיל מספק הכח שלך, הפתעה לחיוב:

מדובר באחד מספקי הכח האיכותיים ביותר שיכולתי לדמיין שיש ברשותך, וכן יש לו שני מחברי pcie לחיבור כרטיסי מסך.

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=18

זהו ספק כח נהדר, חזק, איכותי, ואמין, מהמותג אחד הטובים בתחום. כך שהסוגיה הזו סגורה ולחיוב :)

לגבי מעבד, חסוך את המאמץ והזמן את זה - Q9400 בעלות 14$:

https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20171224051200&SearchText=Q9400

חבל על ההוצאה הכספית עבור מעבד Q יקר יותר כגון 9500 או 9550, השיפור בביצועים אפסי עד לא קיים, אך המחיר כפול.

היות ואנו מדברים על מכונה ישנה, החוכמה היא לשדגה בכסף שתואם את ערכה ולא לשדרגה בכסף מוגזם.

קרי שצריך להיות מתאם בין המוצר, לכמה כסך שופכים עליו כיום.

לגבי רכישת כרטיס מסך, אהיה יותר נחרץ מקודמי שהזהירוך:

בשום פנים ואופן!!!!! - לא להזמין כרטיס מסך משומש מחו"ל, לא מ- ebay ולא משום מקור אחר.

הן משום שהזיופים וההונאות שם חוגגים, והתמונה ששמת זה אגב זיוף,

והן משום שהמחירים כשכבר כן רוכשים (במקרה) מוצר אמיתי, אינם מחירים ראויים בסגמנט המשומשים. בארץ תמצא זול יותר.

לכן בהקשר זה:

רכוש כרטיס מסך משומש פה בארץ מהלוחות, לאחר התיעצות עימנו איזה דגם ומה המחיר הנכון לשלם עבורו.

נתתי לך מס' דוגמאות בתשובתי הראשונה מעלה.

היה חלילה ותתקשה עם הנושא של מציאת משומש, או לא תאתר כרטיס במחיר הוגן (הרוב לצערנו מפרסמים במחיר מופרז וכאן נדרש נסיון

רב בתחום על מנת לחלץ עסקאות הוגנות) אז גש לחנות TMS ורכוש כרטיס חדש מדגם GT 1030 בעלות פעוטה יחסית של 300 ש"ח.

זה יהיה כרטיס חדש עם אחריות ל- 3 שנים, וכרטיס שהוא חזק לכל צורך שתארת (ומעבר לו). אנשים לא תמיד מעורים עד כמה GT1030 

זהו כרטיס שימושי ופרקטי - הרבה מעבר למה שמחירו מרמז.

די מרשים עד כמה הטכנולוגיה בתחום ההאצה הגרפית רצה קדימה, כך שגם כרטיס דרגת כניסה עושה עבודה ראויה.

ישנה סקירה קצרה שלי על הכרטיס כאן בפורום מהשבוע החולף, גש לקרוא אותה ותתרשם בנושא.

*עוד אפשרות לגבי כרטיס מסך, יש אצלי הצטברות של כמה כרטיסי מסך משומשים (מפרויקט/תחביב משומשים שאני מנהל בתחום זה

במרוצת מחצית השנה האחרונה), אז יתכן (אך לא הכרחי) שאוכל לסייע לך. אעדכן בהמשך אם כן.

פשוט קשה לי להפרד מהכרטיסים xD

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים