עבור לתוכן

תאימות לוחות אם ל SSD M2 NVME

Featured Replies

פורסם

האם לוחות אם עם כניסה ל SSD M2 יתמכו ב SSD הזה?

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIADF16KY4068

או שאני צריך לחפש משהו במפרט של הלוח שיהי כתוב בפירוש שהוא תומך ב NVME?

תודה מראש

פורסם

הקישור לא תקין (חזרת הודעה #Sorry, We can't find this Item. Please check your Item).

פורסם
  • מחבר

אצלי הקישור תקין. אבל יכול להיות שהקישור הקודם היה אפיליאטד

אז הנה שוב:

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIADF16KY4068

ה SSD הזה הוא XPG SX6000 PCIe NVME Gen3x2 M.2 2280 128GB SSD with DIY Heatsink (ASX6000NP-128GT-C

שהוא SSD מהיר NVME, 3DNAND.

עכשו כשאני מסתכל על לוח במחיר סביר (בציפסט Z370 של אינטל) למשל זה של גיגהבייט (ואני עוד מחכה ליציאה של הציפסטים הזולים של אינטל בשביל לשדרג מחשב).

https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=17088

ואני נכנס לדף של המוצר בגיגהבייט:

https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z370P-D3-rev-10#sp

כתוב במפרט:

1.  x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280/22110 SATA and PCIe x4/x2 SSD support)

ה SSD שאני רוצה לקנות הוא דור 3X2 (או מה שזה לא אומר) והמפרט אצל גיגה בייט כתוב SOCKET 3 ואין גם התייחסות לתמיכה ל NVME ו/או 3D NAND באתר של גיגה בייט.

פורסם

בכל לוח חדש כשכתוב M2 PCIE אז ברור שמדובר ב-NVME פשוט כי אף אחד כבר מזמן לא מייצר משהו אחר.

3D NAND זה טכנולוגיה פנימית של ה-NAND שממנו בנוי ה-SSD אבל הלוח לא יודע מזה ולא אכפת לו.

בכל מקרה עדיף להוסיף 10$ ולקנות SSD בנפח כפול גם אם הוא לא PCIE

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

את האמת אני באמת שוקל לקחת 240GB.

מכיוון שאני לא ראיתי M2 2208 של 240GB במחיר טוב ואני מתכוון לחכות לציפסטים הזולים של אינטל לקניית מחשב, אז זה לא דחוף. אני אדחה את הקניה ואחכה לאיזה דיל טוב.

TNX

פורסם
ציטוט של ch561

PCIe NVME Gen3x2 M.2

כל כונן SSD שמשתמש במסלולי PCI Express (או PCIe בקיצור) הוא מסוג NVMe. במקרה הזה אני מבין שמדובר בכונן SSD המשתמש בשני מסלולי PCI Express 3.0.  היות ולמסלול PCI Express מדור 3.0 יש רוחב פס מעשי של כ 1000MB/s, הרי שטכנית כונן ה SSD הנ"ל מסוגל לעבור ברוחב פס של עד 2000MB/s.

ציטוט של ch561

אני צריך לחפש משהו במפרט של הלוח שיהי כתוב בפירוש שהוא תומך ב NVME

ישנם לוחות אם שבהם חיבור ה M.2 עובד עם בקר SATA בלבד. במקרה כזה לא תוכל לעבוד עם כונן SSD מסוג NVMe גם כי אין בחיבור ה M,2 בקר מתאים וגם כי כונן NVMe לא אמור להיכנס פיזית לחיבור M.2 בעל בקר SATA בלבד.

אגב, אם אתה מתכוון לקנות כונן SSD בתצורת M.2 בעל בקר SATA כבר יהיה עדיף לך לקנות את אותו הכונן בתצורת 2.5 אינץ' פשוט כי סביר להניח שהוא יהיה יותר זול, אלא אם כן ממש חשוב לך שבמחשב יהיו רכיבים קטנים ככל האפשר.

פורסם

עדיף כונן תצורת 2.5 אינץ' מעוד סיבה - אם אין heatsink של הלוח אם שתומך ב M.2 אחרת הוא יכול להתחמם ולרדת בביצועים מ SSD סטרדנטי 2.5 אינץ'.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

כל כונן SSD שמשתמש במסלולי PCI Express (או PCIe בקיצור) הוא מסוג NVMe. במקרה הזה אני מבין שמדובר בכונן SSD המשתמש בשני מסלולי PCI Express 3.0.  היות ולמסלול PCI Express מדור 3.0 יש רוחב פס מעשי של כ 1000MB/s, הרי שטכנית כונן ה SSD הנ"ל מסוגל לעבור ברוחב פס של עד 2000MB/s.

ישנם לוחות אם שבהם חיבור ה M.2 עובד עם בקר SATA בלבד. במקרה כזה לא תוכל לעבוד עם כונן SSD מסוג nvme גם כי אין בחיבור ה M,2 בקר מתאים וגם כי כונן nvme לא אמור להיכנס פיזית לחיבור M.2 בעל בקר SATA בלבד.

אגב, אם אתה מתכוון לקנות כונן SSD בתצורת M.2 בעל בקר SATA כבר יהיה עדיף לך לקנות את אותו הכונן בתצורת 2.5 אינץ' פשוט כי סביר להניח שהוא יהיה יותר זול, אלא אם כן ממש חשוב לך שבמחשב יהיו רכיבים קטנים ככל האפשר.

יש לוחות מודרנים שיש להם תמיכה רק ב SATA?

כי אני רואה שללוח שנתתי אותו כדוגמה, של גיגה בייט, יש תמיכה בSSD המדובר. 

(M.2 connector (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280/22110 SATA and PCIe x4/x2 SSD

מה אתה אומר על ה SSD הזה, אם אתה מכיר את החברה?

הבנתי ששייך ל ADATA שאותם אני מכיר.

האם כדאי, יחסית לביצועים ומחירו?

והלוח יכול לתמוך ב 2000MB/S?

זה הרבה יותר מהיר מה 850EVO שיש לי

פורסם
  • מחבר
ציטוט של --Shadow--

עדיף כונן תצורת 2.5 אינץ' מעוד סיבה - אם אין heatsink של הלוח אם שתומך ב M.2 אחרת הוא יכול להתחמם ולרדת בביצועים מ SSD סטרדנטי 2.5 אינץ'.

ה SSD הזה מגיע עם heatsink

פורסם
ציטוט של ch561

האם כדאי, יחסית לביצועים ומחירו?

והלוח יכול לתמוך ב 2000MB/S?

זה הרבה יותר מהיר מה 850EVO שיש לי

זה דגם חדש ואין עדיין ביקורות על המוצר אבל יש כמה דברים שיכולים לרמוז על הביצועים שאפשר לצפות ממנו. נעשה פה שימוש בבקר של realtek שלא ייצרה בקרי ssd בעבר וזה הנסיון הראשון שלהם להכנס לתחום, זו כנראה הסיבה שהם יכולים להרשות לעצמם למכור אותו בזול. בדרך כלל דגמי pcie שמתיימרים לתת ביצועים גבוהים משתמשים ב-4 ערוצי pcie ולא חוסכים ומשתמשים רק ב-2, זה והמחיר גם אומרים לך משהו על איך ש-adata ממצבים אותו לעומת שאר הליין שלהם, מנסיון עבר אפילו הדגמים היותר יקרים שלהם רחוקים מלשבור שיאים ונמצאים בדרך כלל מאחורי רוב היצרנים האחרים.

זה שהפרוטוקול תומך תאורטית ב-2000Mb/s לא אומר שה-SSD מסוגל להגיע לזה. בנפחים קטנים של 128GB אין מספיק זכרונות פלאש במקביל בשביל לקבל ביצועים כאלה ואפשר לראות מנתוני היצרן שהדגם הזה מגיע רק למקסימום של 730Mb/s ולא מתקרב למה שהפרוטוקול מסוגל להעביר.

אני מסכם את הדגם הזה כהימור, הביצועים והאמינות שלו שלו תלויים בבקר לא ידוע ואין עדיין מבחנים אובייקטיבים לגביו. במקרה הטוב הוא יהיה טיפה יותר מהיר מה-850EVO שיש לך אבל לא הייתי בונה על זה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של etal

זה דגם חדש ואין עדיין ביקורות על המוצר אבל יש כמה דברים שיכולים לרמוז על הביצועים שאפשר לצפות ממנו. נעשה פה שימוש בבקר של realtek שלא ייצרה בקרי ssd בעבר וזה הנסיון הראשון שלהם להכנס לתחום, זו כנראה הסיבה שהם יכולים להרשות לעצמם למכור אותו בזול. בדרך כלל דגמי pcie שמתיימרים לתת ביצועים גבוהים משתמשים ב-4 ערוצי pcie ולא חוסכים ומשתמשים רק ב-2, זה והמחיר גם אומרים לך משהו על איך ש-adata ממצבים אותו לעומת שאר הליין שלהם, מנסיון עבר אפילו הדגמים היותר יקרים שלהם רחוקים מלשבור שיאים ונמצאים בדרך כלל מאחורי רוב היצרנים האחרים.

זה שהפרוטוקול תומך תאורטית ב-2000Mb/s לא אומר שה-SSD מסוגל להגיע לזה. בנפחים קטנים של 128GB אין מספיק זכרונות פלאש במקביל בשביל לקבל ביצועים כאלה ואפשר לראות מנתוני היצרן שהדגם הזה מגיע רק למקסימום של 730Mb/s ולא מתקרב למה שהפרוטוקול מסוגל להעביר.

אני מסכם את הדגם הזה כהימור, הביצועים והאמינות שלו שלו תלויים בבקר לא ידוע ואין עדיין מבחנים אובייקטיבים לגביו. במקרה הטוב הוא יהיה טיפה יותר מהיר מה-250EVO שיש לך אבל לא הייתי בונה על זה.

וואלה.

תודה. נשאר עם ה EVO שלי בינתיים. נמשיך לעקוב בתקווה שיהיה משהו מעניין ואז שוב אחזור להתייעץ עם הפורום

TNX

פורסם
ציטוט של ch561

יש לוחות מודרנים שיש להם תמיכה רק ב SATA?

אכן יש לוחות כאלו. נסתכל על הלוחי AB350 Pro4 של ASRock - בלוח זה יש שני חיבורי M.2:

ציטוט

- 1 x Ultra M.2 Socket (M2_1), supports M Key type 2242/2260/2280 M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s) (with Ryzen Series CPU) or Gen3 x2 (16 Gb/s) (with A-Series APU)**

- 1 x M.2 Socket (M2_2), supports M Key type 2230/2242/2260/2280/22110 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module**

החיבור הראשון תומך ב NVMe בלבד, שכן לא כתוב שיש לו תמיכה ב SATA.

החיבור השני תומך בכונני SSD בעלי בקר SATA בלבד ולא ניתן לחבר אליו כונני SSD מסוג NVMe.

פורסם

ברמת העקרון הכללית, "מהירות הממשק" שבין המעבד לכונן SSD, בין שהיא באמצעות SATA או ממשקים מודרניים ומהירים יותר,

פחותה בחשיבותה לעומת מהירות הכתיבה/קריאה שיש לכונן פנימית בגישה אל תאי האחסון, זו שנשענת על הארכיטקטורה של שבבי

האחסון ועל הבקר.

כלומר שצוואר הבקבוק פה - הוא חוליה שפחות תלויה באם זה sata או m.2 או אחר....

חשוב מאד שהגישה הפנימית של הכונן כאמור תהיה מהירה, וחשוב לא פחות אלו אחזקת טבלאות הניתוב הפנימיות בכונן - באיזו

צורה הן מאוכסנות.

למשל בכונני dramless ישנה פשרה במחיר הכונן מחד (רוצים להוזילו) על חשבון מהירות. הפוינטרים שמחזיקים את המידע איפה

כל דבר יושב בכונן פיסית, הם פוינטרים בגישה איטית.

כאשר הכונן מתחיל להתמלא ונתח הולך וגדל מתוכו מנוצל לאחסנת מידע, מהירותו הולכת ויורדת בכוננים מסוג זה.

זאת בשל הקושי בגישה מהירה דיה לאזור בו שוכן המיפוי של הכונן.

הנושא הזה מאד מורכב, אולי יותר מורכב מאי פעם בתחום אחסנת המידע שאני זוכר אותו. מעורבבים פה כמה וכמה אלגוריתמים

בתחום מדעי המחשב שכן כונן SSD זה מיני מחשב בפני עצמו, עם היררכית זכרונות מידעים וטבלאות ניתוב, שצריכים לעבד

בסינרגיה יעילה וברוחבי פס גבוהים במיוחד ב- real time.

לפיכך הייתי ממליץ איפה לכוון לרכישת כונן SSD, שלא לפי שיטת "הממשק חיבור שלו", אלא בהתבסס על מבחני ביצועים מקצועיים

שערכו לו באתרי האינטרנט שזו התמחותם. שכן אלו מודדים את "מלוא שרשרת ההפקה" של המידע מקצה לקצה, ובשל כך מסתמכים

למעשה על נקודת החוליה החלשה ביותר בתהליך. זה מה שהכי מעניין אותנו (המשתמשים) מבחינה פרקטית, "כמה מהר זה תכלס

נוסע על הכביש הלכה למעשה".

עוד נקודה שהייתי נותן לה דגש היא פרסטיג'ה של מותג או ליין מסוים ששמו הולך לפניו וזה נכון בכל תחום.

כונני samsung נחשבים לבין המובילים ביותר בהיבט הזה לא רק מבחינת מהירות, אלא גם מבחינת אמינות.

כל יצרן והנישה שלו כמו שאומרים.

**אם מישהו יכול להוסיף מעל דברי מנסיונו בתחום המיתוג והסדרות, זו הזדמנות מעולה לעשות כן. התמחותי בהיבט הזה חלשה.

פורסם
ציטוט של etal

והמחיר גם אומרים לך משהו על איך ש-adata ממצבים אותו לעומת שאר הליין שלהם, מנסיון עבר אפילו הדגמים היותר יקרים שלהם רחוקים מלשבור שיאים ונמצאים בדרך כלל מאחורי רוב היצרנים האחרים.

קניתי SSD רבים ללקוחות, כולם היו אמינים +\- (חוץ מ Crucial MX100 שעשה פדיחות וגרם לנייח דל לא להידלק, אבל סביר שהכונן עצמו היה תקין) ואף אחד לא מת חוץ מ ATADA M.2.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים