עבור לתוכן

4 מאווררים 80MM ושניי מאווררים 120MM ו-SLK 700-כמה רעש בדיוק יעשו? (השאלה שונתה)

Featured Replies

פורסם

טוב, יש לי מארז של JNC שאפשר למקם בו 4 מאווררים 80 מ"מ (2 מאחורה ו-2 מקדימה), מאוורר אחד  120 מ"מ

בגג ומאוורר נוסף 120 מ"מ אני יכול למקם אותו בדלת מול המעבד (אין לו מקום אבל אני אעשה לו).

עכשיו, כמות המאווררים והמיקום שלהם יעשו לי סירולקציית אוויר טובה, אבל המעבד עדיין ישאר בטמפ' של 40 במאמץ בטח בגלל שכרגע מורכב עליו הסינק המקורי שלו (שהוא על הפנים דרך אגב).

אז כדי להוריד עוד יותר את  טמפ' המעבד אני חלטתי לקנות מאוורר למעבד SLK-700, רציתי לקנות וולקנו 12 אבל ראיתי בהודעה מסויימת היום מישהו שאמר שהמאוורר הזה למעבד יתן ביצועים טובים יותר מהוולקנו 12.

אז רציתי לדעת, שילוב של כל המאווררים האלה ביחד באותו מחשב (גם מאווררים רגילים וגם מאוורר המעבד) יעשו כמות רעש מאוד מאוד גדולה?

המחשב ממוקם במסדרון, ליד החדרים בבית שלי, אני אוכל לישון בלילה כשהמחשב דלוק או מה?

שאלה נוספת: שמתי לב שעל ההיטסינק של המעבד הרכיבו מאוורר 70MM. עכשיו, אני אף פעם לא ראיתי חנות שמוכרת מאוורר 70MM, אז איך אני אשיג אחד אם המאוורר שעל ההיטסינק יתקלקל לי פעם?

ועוד משהו קטן: עם ההיטסינק הזה שהזכרתי, באה גם משחה טרמית בחינם?

פורסם

זה תלוי בסוג המאוררים, וכל מהם יפעלו יחד אבל רוב הסיכויים שזה יהיה רעש בלתי נסבל בעליל

אצלי עם 4 מאוררי מארז של 80 ממ המחשב עושה רעש של מטוס.

פורסם
  • מחבר

עריכה:

פשוט תשכחו ממה ששאלתי עד עכשיו, אני החלטתי לשים רק 4 מאווררים במארז: 120MM מול המעבד, 120MM בגג, 80MM מאחורה ו-80MM מקדימה.

עכשיו יש לי שאלה אחרת:

אני שמתי לב להודעת הסטיקי שיש בראש הפורום הזה ובה יש את השוואת גופי הקירור השונים. טוב, אז יש שם רק את הציונים של הדירוג שלהם אבל לא מפורט איזה חסרונות יש בכל גוף קירור, אז אני נכנסתי לאתר (שבהודעה ההיא יש קישור אליו) שבו יש את הסקירה המלאה והמורטת.

ממה שקראתי שם, החלטתי ללכת  גוף הקירור הזה:

Thermalright SLK-700+ מאוורר 70X70 TDM שבא עם הגוף (מהדובים)- עולה רק 125 ש"ח.

בביקורת נכתב שהוא גוף קירור מצויין, ומאוורר ה-TDM שבא איתו עוד משפר יותר את האיכות שלו.

רק רציתי, לפני שאני קונה אותו, לדעת אם הוא מתאים ללוח אם ABIT NF7 (כי הוא גדול)?

ואם באה איתו משחה טרמית בחינם? ואם לא באה משחה איתו, אז אני יכול להשתמש בו בלי משחה? (כי אין לי כסף לקנות משחה, אומנם היא עולה 30 ש"ח, אבל כבר ביזבזתי הכל).

וגם מה דעתכם על גוף הקירור הזה? אומנם כבר קראתי בביקורת באתר באנגלית שהוא טוב מאוד, אבל אני בכל זאת מעוניין לשמוע מה אנשים פה חושבים עליו.

פורסם

אני שמתי לב להודעת הסטיקי שיש בראש הפורום הזה ובה יש את השוואת גופי הקירור השונים. טוב, אז יש שם רק את הציונים של הדירוג שלהם אבל לא מפורט איזה חסרונות יש בכל גוף קירור, אז אני נכנסתי לאתר (שבהודעה ההיא יש קישור אליו) שבו יש את הסקירה המלאה והמורטת.

אם נתחיל לפרש על כל גוף קירור בסטיקי , הוא לא יגמר.

בגלל זה (תחשוב) יש את הקישור להשוואה הגדולה.

פורסם

א. לגבי כמות הרעש - אף אחד לא יוכל לענות לך על השאלה כמה רעש זה יעשה. קודם תתקין ואז תוכל לבדוק אם אתה יכול לסבול את כמות הרעש הזאת.

ב. ה SLK 700 הוא גוף קירור מצויין יחסית לרעש שהוא עושה וגם המחיר זול מאוד.

ג. מגיעה איתו משחה טרמית פשוטה (גריז סיליקון לבן). [glow=red,2,300]בשום פנים ואופן אסור להתקין היטסינק ללא משחה טרמית[/glow].

עדיף כמובן להשתמש במשחה טרמית טובה כמו AS5 - שפורפרת של 3 גרם תספיק לך להמון פעמים, אבל אפשר כרגע להסתפק בגריז הפשוט.

ד. אין בעיה להתקין אותו על הבורד שלך - לי יש בורד דומה ואפשר להתקין עליו כמעט כל גוף קירור שמיוצר היום (חוץ מדגם מסויים של זלמן).

פורסם
  • מחבר

אם נתחיל לפרש על כל גוף קירור בסטיקי , הוא לא יגמר.

בגלל זה (תחשוב) יש את הקישור להשוואה הגדולה.

אתה לא יודע לקרוא או מה? אמרתי שבגלל שבסטיקי לא מפורט על הגוף קירור הזה אני נכנסתי לאתר שיש בו את ההשואה הגדולה והמפורטת ושם קראתי פרטים עליו, ולפי הפרטים שכתובים עליו שם אני בחרתי אותו.

א. לגבי כמות הרעש - אף אחד לא יוכל לענות לך על השאלה כמה רעש זה יעשה. קודם תתקין ואז תוכל לבדוק אם אתה יכול לסבול את כמות הרעש הזאת.

ב. ה SLK 700 הוא גוף קירור מצויין יחסית לרעש שהוא עושה וגם המחיר זול מאוד.

ג. מגיעה איתו משחה טרמית פשוטה (גריז סיליקון לבן). [glow=red,2,300]בשום פנים ואופן אסור להתקין היטסינק ללא משחה טרמית[/glow].

עדיף כמובן להשתמש במשחה טרמית טובה כמו AS5 - שפורפרת של 3 גרם תספיק לך להמון פעמים, אבל אפשר כרגע להסתפק בגריז הפשוט.

ד. אין בעיה להתקין אותו על הבורד שלך - לי יש בורד דומה ואפשר להתקין עליו כמעט כל גוף קירור שמיוצר היום (חוץ מדגם מסויים של זלמן).

תודה על העזרה אחי, ולגביי כמות הרעש אני הורדתי 2 מאווררים 80MM, כך שנשארתי עם 2 80MM ו-2 120MM. כי הרעש עם 4 מאווררים 80MM ו-2 מאווררים 120MM והרעש שהגוף קירור עושה יהיה פשוט בלתי נסבל.

ולגביי הגריז טרמי שמגיע עם גוף הקירור: הוא מוליך חשמל? כי זאת פעם ראשונה שאני אמרח משחה טרמית ויש סיכוי שאני קצת אפיל לצד (שמחוץ לליבה).

פורסם

גריז סיליקון אינו מוליך חשמל בכלל כך שאין לך ממה לחשוש.

תשים כמות קטנה בפינה של המעבד ותמרח אותו בצורה אחידה בעזרת כרטיס טלכרד.

הכי פשוט לעשות את זה כאשר המעבד מפורק, מאוד קשה לגשת למעבד כאשר הוא מותקן על הלוח - תניח את המעבד על לוח קלקר או ספוג ותמרח בעדינות כדי לא לכופף את רגלי המעבד.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

גריז סיליקון אינו מוליך חשמל בכלל כך שאין לך ממה לחשוש.

תשים כמות קטנה בפינה של המעבד ותמרח אותו בצורה אחידה בעזרת כרטיס טלכרד.

הכי פשוט לעשות את זה כאשר המעבד מפורק, מאוד קשה לגשת למעבד כאשר הוא מותקן על הלוח - תניח את המעבד על לוח קלקר או ספוג ותמרח בעדינות כדי לא לכופף את רגלי המעבד.

בהצלחה

תודה אחי, אבל ראיתי פעם סרטון שבו ראיתי ששמים קצת משחה באמצע המעבד ומורחים ולא בצד.

אז איפה הכי עדיף למרוח? באמצע או בצד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים