עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט גיימינג ללא תקציב

Featured Replies

פורסם

אהלן
זה המחשב שאני רוצה
אין תקציב, רק מחשב שיוכל להריץ הכל מהכל לאורך כמה שנים.
רציתי לדעת את דעתכם בבקשה.
תודה

המפרט:

קטגוריות מוצרים כמות מחיר
מעבד Intel Core i7 8700K Coffee Lake / 1151 Tray 1 ₪1744
קירור למעבד קירור למעבד Noctua NH-D15 1 ₪374
לוח אם Gigabyte Z370 AORUS Gaming K3 1 ₪777
מארז Fractal Design Define R5 Black + Corsair CS550M 80+ Gold Modular - מבצע קיץ 1 ₪800
זיכרון DDR 4 32G (16GX2) 3200 CL16 1.35V Night Hawk Team 1 ₪1460
כרטיס מסך Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti AORUS 11GB GDDR5X GV-N108TAORUS - בקניית מחשב חדש בלבד 1 ₪3529
קשיח למחשב שולחני Seagate HDD 1.0TB 64MB SATA3 Barracuda 1 ₪207
קשיח למחשב שולחני Samsung SSD 500G 960 EVO NVMe M.2 1 ₪1142
כונן אופטי LG DVDRW X24 SATA 1 ₪90
תוכנות Windows 10 Pro 64 Bit Hebrew SP1 1 ₪585

נערך על-ידי אמיר בושרי

פורסם
  • מחבר

סורי אז להלן הצרכים שאני צריך מהמחשב:
1.שיריץ משחקים כבדים לאורך כמה שנים.
2.שישמש לעריכת וידאו וצילום ברמה גבוהה.
3. שימוש ב 4k
4. וייתן "שקט" לכמה שנים טובות ללא צורך בשדרוגים. {מעדיף להשקיע עכשיו מאשר להתעסק בחומרה אחר כך}

דיי חדש בתחום ורוצה את "המילה האחרונה"

המפרט נאסף ע"י המון חוות דעת מכל מיני מקומות. וקיבלתי הצעה מ tms

תמיד יש אפשרות לייקר או להוזיל אך זו לא מטרת ההודעה, אלא לדעת פשוט אם החומרה מתאימה כמו שצריך ותריץ לי הכל כמצופה.

תודה

פורסם

על פניו הכל נראה בסדר חוץ מספק כח, הייתי הולך על הספק הזה:

http://www.tms.co.il/product/16628

בגדול היצרן ממליץ על ספק כח של 600 וואט לדגם הזה של הכרטיס מסך וגם זה ספק איכותי עם אחריות ארוכה (5 שנים) ככה שזה גם עונה על הדרישה של שקט לכמה שנים

פורסם

לדעתי עדיף לבחור מעבד i7 7820 שיש לו יותר ליבות וזה יהיה עדיף לשנים הבאות, כמובן לעדכן את לוח האם בהתאם. במידת הצורך, בעתיד ניתן יהיה להחליף רק את המעבד כדי לשדרג את היכולות במידת הצורך.

אני הייתי בוחר בספק של 850W שייתן שקט לכמה שנים (במידה ומוסיפים עוד ועוד רכיבים כולל כרטיס גרפי נוסף ו OC)

בהצלחה

פורסם
ציטוט של yigal83

לדעתי עדיף לבחור מעבד i7 7820

מאוד לא משתלם בהשוואה לרייזן, ה8700K מעולה לשימוש הזה.

ציטוט של yigal83

אני הייתי בוחר בספק של 850W שייתן שקט לכמה שנים (במידה ומוסיפים עוד ועוד רכיבים כולל כרטיס גרפי נוסף ו OC)

כנראה יסתבר כביזבוז כסף כי בעתיד כנראה יהיה עוד פחות משתלם וכדאי מערך SLI לעומת קניית כרטיס חדש.

פורסם

נושא "משתלם" כנראה לא עומד על הפרק במקרה הזה. לא רוצים כאן מחשב שייתן את התמורה הטובה ביותר לכסף, אלא מחשב חזק לאורך זמן.

לאחר בדיקה מעמיקה ברשת, ניתן לראות כי ה 7820 מהיר יותר מהרייזן במרבית השימושים בטיפול בווידאו/תמונות וכן ומרבית המשחקים.

נכון שאם נחלק ביצועים למחיר - כנראה שהרייזן ינצח, אך כאן אין בעיה של תקציב, והתוספת למעבד 7820 ייתן עוד זמן רב שקט לשימושים שונים בעתיד, מה עוד שניתן יהיה להחליף את המעבד (זה הרי סוקט חדש ביותר שיחזיק מספר שנים טובות) ליותר ליבות/מהירות אם ידרש. במקרה הזה ניתן לשדרג את הזיכרון גם ל 128GB מה שלא ניתן לעשות ברייזן או 8700.

קיים סיכוי טוב להגיע ב OC לתדר המתקרב ל 5GHz ואולי אף לעבור אותו (אם קירור מתאים וכמובן מזל) כך שהביצועים יהיו קרובים מאוד למרבית המשחקים הרצים על 8700, כאשר בעתיד הקרוב ה 7820 יעבור את ה 8700 עקב יותר ליבות (לא רחוק היום בו ישתמשו בכל הליבות בצורה יעילה כך שיהיה יתרון משמעותי למעבדים עם הרבה ליבות). ריבוי ליבות משפיע מאוד וקריטי לעיבוד וידאו ויצור תמונות.

לגבי הספק - יש יתרון לספק גדול יותר בסה"כ. נקודת הניצול/יעילות הטובה ביותר שלו היא בסביבות 55%-60% מהאנרגיה, כך שאם משתמשים במחשב בצורה רגילה במשחקים או בעיבוד וידאו/תמונה יש צריכת הספק של 400W-500W וספק כזה ייתן תמורה טובה יותר וחיסכון בחשמל שמנוצל מהרשת. לאורך זמן (שנים ספורות ואולי פחות, תלוי בשימוש) החיסכון יכסה את עלות הספק. בהספק של 850W הספק יהיה גם שקט יותר (המאוורר מתחיל עבודתו רק אחרי 45% או יותר מצריכת האנרגיה). וכמובן חלק חשוב נוסף הוא באיכות הרכיבים מה שמוביל לשנים רבות של שקט מהספק, ולא מונע שידרוגים שונים (נתתי דוגמא ל SLI אך מי יודע מה יהיה עוד כמה שנים) בעתיד עקב חוסר בהספק.

פורסם

אני מסכים שאפשר תמיד טוב יותר-העניין הוא שלפעמים זה באמת מיותר ולא עוזר בהרבה נגיד במקרה של ספק 850W או 128GB שבאמת לא עומד להיות הסטנדרט החדש במספר השנים הקרובות ולפעמים עדיף דווקא הזול (8700K צפוי להספיק למשחקים במספר השנים הקרובות בלי בעיה).

פורסם
  • מחבר

סבבה, אקח זאת בחשבון.

יש מצב להציץ על מפרט זה?:
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=123197

הצלחתי להוריד משמעותית את המחיר ונראה לי שאני מקבל מוצר לא פחות טוב לעומת ההצעה הקודמת שרשומה למעלה.

נכון, אמרתי שהמחיר לא מהווה בעיה במפרט, אך אם מפרט זה נותן אותה תמורה אז חשבתי להתייעץ איתכם.

תנקס

נערך על-ידי אמיר בושרי

פורסם

נראה בסדר, לא ראיתי קירור מעבד במפרט ו office 365 personal אתה יכול לקנות ישירות ממיקרוסופט ב 60 דולר

פורסם

ממליץ על ספק אחר, למשל מה שמיכה הציעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים