עבור לתוכן

ייעוץ לקניית מחשב לעיצוב גרפי

Featured Replies

פורסם

שלום לכם. אני מתחילה ללמוד עיצוב גרפי ומתכוונת לעבוד בתחום.

אין לי שמץ של מושג בכל המושגים למינהם ואשמח לעזרה.

1. מה התקציב המקסימאלי?  4000₪

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל...

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?  גג 2000

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 

המחשב ישמש לעריכה גרפית .

אופן שימוש: תדיר . 

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר פוטושופ . אינדיזיין ואילוסטרייטור.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מושג מבחינת גודל ורזולוציה. מניחה שהכי גבוה זה מה שצריך?? 

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת, עכבר, ובהמשך אצרף כנראה עכבר לשרטוטים ואיורים שלא זוכרת איך קוראים לזה. ) לוח גראפי.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? עדיף שקט אבל אם זה יחסוך לי במחיר זה לא הפרמטר החשוב.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? יש להשאיר את האופציה לבינוני.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. גרה בצפת ואם יש חנות פיזית זה תמיד טוב יותר!!

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מתכננת לקנות עד סוף השבוע הנוכחי גג תחילת שבוע הבא 

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כן... רוצה לשדרג בעתיד למסיבי יותר לעבודה.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

נערך על-ידי חיה שמעון
מוסיפה את השאלון

• תגובות 33
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. אם אין סיבה מיוחדת שמחייבת לקנות נייד אז כמובן עדיף נייח. 

2. לגבי שאלת התקציב ועם זה ביחד השאלה של אלו רכיבים לקנות. השאלה היא האם את רוצה להשקיע במערכת שתשמש אותך גם לעבודה שלאחר הלימודים? זאת אומרת מערכת לטווח ארוך או שאת רוצה לקנות תחנת עבודה רצינית רק לאחר הלימודים. 

פורסם

^^^^^

לא יפה !  :)

הגיע הזמן שתתחיל ככה :

שלום לך וברוכה הבאה לפורום.

בשלב זה נדלג על מילוי השאלון, כי זה לא ממש יתן משהו.

כמה זמן הלימודים ? שנה ? 4 שנים ?

סדרי גודל למחירי המחשבים :

נייד ללימודים - 3 עד 4 אלף שקל.

נייד לעבודה - 5 עד 7 אלף שקל.

נייח - לא כ"כ ישים ללימודים.

לעבודה - נכון לעכשיו כמו הנייד לעבודה אבל נותן יותר ביצועים מהנייד.

פורסם
ציטוט של askme

^^^^^

לא יפה !  :)

הגיע הזמן שתתחיל ככה :

שלום לך וברוכה הבאה לפורום..

תפקיד מקבל הפנים שלך הוא ולא אקח לך אותו. ?

באמת שרציתי לחכות עם השאלון עד שיתבררו הענינים. 

לגבי המדיניות האם לשפוך את כל המידע (כמו שעשית) או לתת פיסות מידע בהתאם לתגובת השואל, זה עניין שמשתנה מאדם לאדם. ככה שעדיף שתתן לכל אחד להתדיין בדרכו שלו. 

מעבר לזה עדיף לא להמשיך בנושא הזה כדי לא "לזהם" את הדיון, ולהשאיר אותו ממוקד. [אז בכל זאת למדתי משהו….. ] 

פורסם

^^^

:)

פורסם
  • מחבר
ציטוט של שמואל דקל

לגבי שאלת התקציב ועם זה ביחד השאלה של אלו רכיבים לקנות. השאלה היא האם את רוצה להשקיע במערכת שתשמש אותך גם לעבודה שלאחר הלימודים? זאת אומרת מערכת לטווח ארוך או שאת רוצה לקנות תחנת עבודה רצינית רק לאחר הלימודים. 

שאלה טובה שלא חשבתי עליה.

אני מניחה שתכלס עדיף לי משהו ללימודים ואז אחרי שאסיים ואראה שאכן זה מה שאני רוצה להתקדם בו, להתקדם גם למחשב רציני...

ציטוט של askme

כמה זמן הלימודים ? שנה ? 4 שנים?

זה קורס של שנה. 

אתם ממש תותחים אתם יודעים את זה??? 

ממקדים אותי בשניה!!!

ולגבי נייד/נייח. 

זה לאו דווקא לא רלוונטי נייח ללימודים כי המטרה של המחשב היא  לתרגול בבית ואולי אם אצליח גם להתחיל לקבל עבודות בקטנה ...

הלימודים הם עם המחשבים של המכללה באופן אבסולוטי...

פורסם

אז בא נחליט ו"נתמקד בשנייה" תכל'ס. 

נייח או נייד? לימודים או עבודה? 

פורסם
  • מחבר

אם נייח משמעותית חזק יותר אז נייח.

לימודים או עבודה.

עדיף לשניהם. אבל אם הפער יהיה גדול ממש אז לימודים...

פורסם

יפה. 

זה הזמן למלאות את השאלון 

תקציב כאמור חייב להתחיל ב 3000 ₪.

ככל שמתקדמים בתקציב (קפיצות של כ 500 ₪ ) אפשר ל"חזק" את המחשב לכיוון תחנת עבודה. 

שימי לב! אחד היתרונות הגדולים של הנייח הוא באפשרות לשדרג אותו לאחר מס' שנים ללא צורך להחליף את כל המערכת. 

לכן. יש אפשרות לקנות כרגע מערכת בסיסית יחסית, ולהפוך אותו לתחנת עבודה בבוא העת. 

נערך על-ידי שמואל דקל

פורסם
  • מחבר

1. תקציב מקסימלי :4000₪

א. לנצל...

ב. גג 2000

2. המחשב ישמש לעריכה גרפית .

א. בעיקר פוטושופ . אינדיזיין ואילוסטרייטור.

אופן שימוש: תדיר . 

מסך: אין לי מושג מבחינת גודל ורזולוציה. מניחה שהכי גבוה זה מה שצריך?? 

3. ציוד היקפי: מקלדת, עכבר, ובהמשך אצרף כנראה עכבר לשרטוטים ואיורים שלא זוכרת איך קוראים לזה.

5. 6 . עדיף שקט אבל אם זה יחסוך לי במחיר זה לא הםרמטר החשוב.

6. מה זה?

7. כן... עדיף בחנות.

8. גרה בצפת ואם יש חנות פיזית זה תמיד טוב יותר!!

9. מתכננת לקנות עד סוף השבוע הנוכחי גג תחילת שבוע הבא 

10. אם יש משהו שאצטרך לעיצוב גרפי. אז כן. 

11. כן... רוצה לשדרג בעתיד למסיבי יותר לעבודה.

רוב תודות!

פורסם

אואו! הבאת לנו תשובות ללא שאלות….. נראה לך שחברי הפורום מכירים את השאלון בעל פה?? 

בבקשה תעתיקי את כל השאלון ככתבו וכלשונו, (אפשר להתעלם ואף למחוק את השאלות הלא רלוונטיות ) ותשלבי את התשובות בהתאם. כדי לא ליצור סירבול, ערכי את ההודעה הקודמת, ואל תעשי זאת בהודעה חדשה. 

אם הבנתי נכון אז התקציב כולל מסך, וכמובן שחובה גם מקלדת ועכבר. אם כן, 4000 ₪ יהיו טיפה גבוליים, אבל חכי! קודם תערכי שו"ת כראוי, ואז נראה אם צריך להגדיל את התקציב. 

פורסם

או קיי. 

בואו נתקדם.  :)

נערך על-ידי askme

פורסם

אני באופן אישי לא הבנתי הכל. יתכן שאתה יודע בעל פה….. 

@חיה שמעון כדאי שתעתיקי את ההודעה האחרונה של askme (עם תיקונים לפי הצורך) ותשימי בהודעה הפותחת. ככה חברי הפורום יתייחסו לדיון ביתר רצינות. 

פורסם
  • מחבר

תודה.. אני פשוט לא מצליחה לעשות את הדברים האלו.. להעתיק.. אנסה אחר כך מהמחשב...

פורסם

לא צריך להעתיק, מה נסגר ?  :)

פשוט תמחקי את הפוסט שלך עם התשובות וישאר זה ששמתי ( בהנחה שאין מה לתקן ).

רק תעני על העניין הזה של המסך - זה בנוסף או בתוך ה - 4000 אלף ?

שמואל, יאללה, בוא נתקדם ....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים