עבור לתוכן

המצלמה של ה-Pixel 2: החומרה, התוכנה, ומה המשמעות

Featured Replies

פורסם

בפיקסל 2 החדש של גוגל, רוב הפיצ'רים החכמים שהוצגו הם למעשה מבוססי תוכנה. מה המשמעות?

יצא לי לראות את הסרטון הזה שמדבר על הפיצ'רים המיוחדים והחכמים שיש בפיקסל 2 - פיצ'רים שכוללים מעבר לגימיקים (מצב "פורטרט" וכו') גם שיפור אמיתי ביכולות המצלמה, למשל שיפור של הטווח הדינמי (HDR), יכולות הצילום ב-low light, ואפילו ייצוב הוידאו התוכנתי (EIS, בנוסף ל-OIS האופטי) - כל זה באמצעות מימוש בתוכנה של יכולות החומרה:

אבל בכל הנוגע לחומרה, אין בפיקסל 2 למיטב הבנתי משהו שלא ראינו כבר - Dual Pixel זה משהו שקיים כבר אפילו ב-Galaxy S7 (והופיע לפני זה במצלמות DSLR של קנון), מה שמיוחד זה המימוש התוכנתי שגוגל עושים בעזרתו.

מעניין אותי אם בהמשך יהיו פורטים של המערכות האלה גם למכשירים אחרים שעושים שימוש ב-dual pixel, כמו ה-S7/S8. האם זה פשוט כמו להתקין את ה-apk של המצלמה, או שזה ידרוש שינויים עמוקים יותר ברמת ה-ROM? או שאולי זה נעשה בשילוב עם חומרה יעודית ולא באמת ניתן לשכפל את זה?

מעניין...

פורסם

אמנם לא מגלים אמריקה, אבל ההסברים ובעיקר ההמחשות 

מאוד לעניין ומפושטים ויחד עם זאת לא יותר מידי.

ללא ספק, מעניין.

ומעבר למעניין, קשה שלא להעריך את ההישגים בתחום, לא רק בפיקסל 2 אלא גם אצל המתחרים.

בייחוד כשיודעים בכמה כאבי ראש זה כרוך ב - DSLR וקל וחומר בכלום מקום שיש בסמארטפונים,

אם כי לא הייתי אומר שהסמארטפונים כבר שם, אבל עדיין, ריספקט !

פורסם
  • מחבר

ובעוד אנחנו מדברים...

https://www.xda-developers.com/google-camera-hdr-ported/

אני לא יודע אם זאת הגירסה החדשה ביותר (אני מניח שלא) אבל הנה מישהו שעשה פורט לאפליקציית המצלמה של גוגל עבור מגוון מכשירים אחרים..

בעמוד אפשר לראות הדגמות מאוד יפות של יכולות ה-HDR, בין המצלמה המקורית ב-OnePlus3 ובין אותו מכשיר עם המצלמה של גוגל.

לדוגמה:

מצלמה מקורית:

236781504885525656-account_id6-225x300.j

מצלמה של גוגל:

5609014823066126319-account_id6-225x300.

פורסם

:)

ובעוד אנחנו מדברים .....

יפה. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים