עבור לתוכן

המלצה למחשב נייד ביתי - תקציב גמיש

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם,

אני מחפש מחשב נייד שמיועד בעיקר לשימוש משרדי (וורד, עריכת קבצים כמו לדוגמה PDF24 ו-GUITAR PRO).

אמנם המחשב מיועד לשימוש משרדי וכו' ולכן אולי ניתן להסתפק ברכיבים "שגרתיים" כמו דיסק קשיח 7200 וכרטיס זכרון סטנדרטי, ואולם בגלל שביצועים זה דבר שמאוד חשוב לי (גם ברמת השניות) אני שואף למחשב שמכיל את החומרה המיטבית ביותר (לכיוון של SSD PCLE... DDR4 2400MHZ).

1. מה התקציב המקסימאלי?

תקווה שלא לחרוג מ6-7, אבל במקרה שעולה צורך ממשי, ניתן להגיע גם ל10-9.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנסות לחסוך ככל שהדבר לא בא על חשבון הדרישות הקריטיות כמובן.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

ניתן להגיע גם ל-9, למרות שזה נראה לי תמוה בהתחשב בצרכים שלי...

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

רוב המחשב מיועד לעבודה משרדית (כולל עבודה עם תוספי כרום, תוכנות לעריכה של קבצים גדולים כמו PDF24 וכו'. בנוסף עובד עם תוכנת Guitar pro.

אין עיסוק  לא בגרפיקה ולא במשחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

שימוש יומיומי (משמש גם לעבודה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

לא משמש כלל.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

אין

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

לא רלוונטי - מדובר בנייד.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

בערך 3. העיקר שלא יהיה ממש רועש. אין לי בעיה עם זה שיישמעו אותו.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

אשמח להסבר. המונח אינו מוכר לי.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

כולל מערכת הפעלה Windows 10

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אין.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

אני מחפש כבר המון זמן ואין לי בעיה להמתין עוד על מנת למצוא דגם ראוי.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

א. כמה שיותר יציאות USB מהירות (3.0 ומעלה).

ב. SSD - מאוד רצוי מסוג PCLEX4 - אלא אם כן לדעתכם זה לא ישפיע על מי שלא מתעסק במשחקים וכו'. בכל אופן - לא פחות מSSD.

ג. כרטיס מסך - כפי שנדרש לפי השימושים שלי. לדעתי כרטיס של Intel יכול להספיק - אלא אם כן יש בזה בעיה כלשהי לדעתכם...

ד. מעבד - כאן אני מתלבט מאוד... בדיוק יצאו מעבדים דור 8 ואשמח לייעוץ האם שווה לחכות...

ה. מסך שאינו נופל מאיכות HD. רצוי גם יותר מזה אבל זה כבר לא קריטי. העיקר שלא 1366 וכו'

ו. בגדול... מעדיף מאוד חומרה מיטבית. לדוגמה Ram של 2400MH, דיסק קשיח SSD PCLE, וכו' - אמנם אין לי שימושים כל כך "כבדים", אבל מהירות וביצועים זה דבר שמאוד מאוד חשוב לי.

ז. אני יכול לוותר על כונן אופטי, אבל כמובן שהרכיבים ה"רגילים" כמו כרטיס קול וכו' - כמובן עליהם להיות כלולים.

ח. WIDI - יתרון

ט. מסך מגע - יתרון משמעותי

י. מקלדת מוארת - רכיב חובה...

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

אין כוונה

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

לא מחשב של Lenovo.

מעדיף מאוד מחשב של DELL עם אחריות באתר לקוח.

אם אין ברירה לוקח בחשבון גם ASUS ו-HP, אבל לא של LENOVO בכל אופן.

זהו בגדול, אשמח להמלצות שכן כבר כמעט הרמתי ידיים. לא תופס איך עם נכונות להשקיע כל כך הרבה כסף אין היצע של מחשבים...

היחיד שהבעתי בו עניין עד עכשיו זה סדרת הXPS של דל - אבל נשארת השאלה האם אני לא עושה טעות כי המעבד שלהם עדיין דור שביעי (ובנוסף לפי מה שראיתי אין להם כרטיס רשת... מה שבכלל לא מובן לי)  

המון תודה מראש ושנה טובה,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים