עבור לתוכן

מפרט למחשב נייח בסיסי לגלישה באינטרנט, תקציב עד 1,300 שקל.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Liad344

למה המעבד הזה..? מה קרה לפנטיום 2/4 ליבות/threads ? הביצועים שלו גרועים ממש (של הapu)

אם אתה שואל למה המעבד של AMD, אז תקרא את ההסבר של The King.

מה קרה לפנטיום? לא יודע מה קרה לו. אני לא יודע מה אני אמור לענות על השאלה הזו.

אם אתה חושב שהמעבד של  AMD A9600 לא טוב, תראה סימוכין לזה שהוא פחות טוב מ-Pentium G4400 בהתייחס למה ש-The King כתב.

אני מזכיר, יש ייעוד ספציפי למחשב, יש תקציב ואני לא רוצה לחרוג ממנו יותר.

פורסם

מקובל לגמרי , רק רפרפתי מיקודם :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

בזמן שאני מחכה שהלוח אם יגיע לארץ לפלונטר בשביל לבצע את ההזמנה, יש לי שאלה:

ציטוט של --- The King ---

זכרונות - DDR4 - לנייח
01AG805-PC - Lenovo - 8GB DDR4 2400Mhz - With New PC Only - PC4-17000 CL15 - 1.2V - Lenovo SKU: 03T7467...
בקניית מחשב חדש  בלבד - אחריות לכל החיים
 כמות:  - 1 - 269/264 ₪ 

מחיר הזכרון כבר הספיק לעלות ב-20 שקל. ממש מעצבן שמחירים של הזכרונות עולים במקום לרדת עם הזמן.

מלבד זה שהזכרון נמכר בעוד חנות אחת בארץ, לא מצאתי שום זכר לקיומו של הזכרון הזה בארץ או בחו"ל. אני לא רוצה לקנות רכיב שיעשה בעיות או שלא אוכל למצוא בעתיד למקרה שארצה להרחיב את הזכרון.

מישהו יודע איך הזכרון הזה של לנובו?

בפחות כולל משלוח אני יכול לקנות את Ballistix Sport LT 8GB Single DDR4 2666:

https://www.amazon.com/dp/B01N5P755B

או להוסיף 47 שקל ולקנות מפלונטר את ה-HyperX 8GB 2400.

מה שכן, אני לא יודע איך יבדקו בפלונרט את המחשב אם אני לא קונה אצלם את הזכרון. האם הם יבדקו אותו עם זכרון שלהם רק בשביל הבדיקה או שאצטרך להגיע אליהם עם הזכרון שירכיבו ויבדקו שהמחשב תקין?

נערך על-ידי Darksam

פורסם

אני הייתי מזמין מאמזון. גם תדר גבוה יותר וגם מחיר טוב יותר.

אני מציע לך דבר כזה, תבדוק באתר היצרן של הלוח שאתה קונה שהזיכרון הזה מאמזון מופיע ברשימת הזיכרונות הנתמכים. אם הוא אכן מופיע אין סיבה שתיהיה בעיה.

אם הוא יספיק להגיע עוד לפני שהמחשב יהיה מוכן אז מן הסתם כדאי שתגיע איתו לחנות לבדוק שהכל עובד עם הזיכרון. אם לא, מקסימום תחזור לחנות במידה ותיהיה בעיה.

פורסם
  • מחבר

אני הייתי מזמין מאמזון. גם תדר גבוה יותר וגם מחיר טוב יותר.

אני מציע לך דבר כזה, תבדוק באתר היצרן של הלוח שאתה קונה שהזיכרון הזה מאמזון מופיע ברשימת הזיכרונות הנתמכים. אם הוא אכן מופיע אין סיבה שתיהיה בעיה.

אם הוא יספיק להגיע עוד לפני שהמחשב יהיה מוכן אז מן הסתם כדאי שתגיע איתו לחנות לבדוק שהכל עובד עם הזיכרון. אם לא, מקסימום תחזור לחנות במידה ותיהיה בעיה.

בדקת ברשימה של הלוח אם ושל הראם והם מתאימים. הזמנתי מאמזון, אבל את ה-2400 שהיה באותו מחיר בדיוק בצבע אפור. הסיבה היא שהמעבד לא תומך ביותר מ-2400 וחלק מלוחות האם הרלוונטיים למפרט עושים בעיות ב-2666 ומעלה אז בשביל להקטין את הסיכוי לאי תאימויות, הלכתי על בטוח. 

(יש מלא מגבלות ללוחות אם ומעבדי AMD, אני מקווה שזה ישתנה בעתיד)

לגביי הלוח אם, אתה המלצת על B350 שהיה יקר משמעותית מהלוח אם שהתחלתי בו. הדבר היחיד שאני עדיין מתלבט לגביו זה איזה לוח אם לבחור:

MSI A320M- Grenade:

https://www.msi.com/Motherboard/A320M-GRENADE.html

ASUS A320M-A:

https://www.asus.com/us/Motherboards/PRIME-A320M-A/

ASRock AB350M-HDV:

http://asrock.com/mb/AMD/AB350M-HDV/index.asp

לא מצאתי הרבה חוות דעת וביקורות באינטרנט על הלוחות האלה, בטח לא בהשוואה ביניהם.

ראיתי שיש תלונות על הלוחות אבל רובם מתייחסים לזה שמעבדי ryzen לא מגיעים עם תמיכה בכרטיס המסך המובנה בלוח אם אז הם לא יכלו להפעיל את המחשב בלי כרטיס מסך. חלק לא פירטו למה לא לקנות אסוס או אסרוק.

המעבד לא תומך ב-OC או במהירות ראם מעל 2400 אז לוח אם שתומך ב-OC לא מוסיף דבר למפרט הזה. 

ה-MSI נחות מבחינת החיבורים לעומת האסוס, אך לא מצאתי עליו שום ביקורת שלילית. 

ה-ASUS A320 מגיע עם הכי הרבה חיבורים בלוח אם וקראתי תלונות על זה שלאנשים הגיע הלוח אם עם אודיו שלא עובד.

ה-ASRock הוא מסדרה B350 במחיר של סדרת A320 ומלבד ה-OC אני לא יודע אם זה מוסיף עוד משהו. אני לא מכיר את החברה וכמו שכתבתי, לא מצאתי הרבה מידע באינטרנט.

Gygabite לא רלוונטי מבחינתי.

נ.ב. בשיחה טלפונים עם פלונטר אמרו לי שספקי Corsair עם אחוז תקלות גבוה והרבה החזרות ואין שאלה בכלל בבחירה בינם לבין Antec. אני שאלתי על CX מול NE550M, אני לא זוכר אם התשובה התייחסה רק ל-CX או בכללי לספקי Corsair.

נ.ב נוסף. אני מעריך את זה שאתה עונה ומתייחס לדברים, זה עוזר לי הרבה.

נערך על-ידי Darksam

פורסם
ציטוט של Darksam

ראיתי שיש תלונות על הלוחות אבל רובם מתייחסים לזה שמעבדי ryzen לא מגיעים עם תמיכה בכרטיס המסך המובנה בלוח אם אז הם לא יכלו להפעיל את המחשב בלי כרטיס מסך. חלק לא פירטו למה לא לקנות אסוס או אסרוק.

אין שום כרטיס מובנה בלוח, פשוט יש APU שיש להם כרטיס מובנה שמסוגלים לעבוד עם הלוח. מי שמתלונן על זה שאין כרטיס מובנה פשוט לא הבין מה הוא קנה ועכשיו כועס על זה.

ציטוט של Darksam

אני שאלתי על CX מול NE550M

CX הם באמת לא איכותיים, הCXM הרבה יותר טובים וגם חצי מודולריים.

פורסם

ההמלצה שלי היא לשאוף תמיד ללוח בתצורת ATX אלא אם התכנון הוא למארז קטן שלא יכול להכיל לוח ATX. לכן המלצתי היא B350. אגב, אם ובעתיד תרצה לשדרג מעבד, יכול להיות שלא תצטרך להחליף שילוש כי AMD לא מחליפים סוקט כל שבוע, ולכן תיהיה לך האפשרות להמהיר את המעבד אם תלך על B350.

חבל שכבר הזמנת את הזיכרון, אני הייתי מזמין בכל מקרה את ה- 2666Mhz אם הם במחיר זהה פחות או יותר. מקסימום תפעיל אותו על 2400mhz, ואם בעתיד תחליף מעבד אתה תוכל לנצל את כל ה- 2666mhz. אבל שתדע שאם אתה הולך על לוח B350 אתה יכול להפעיל אותו על 2666mhz גם עם המעבד הנוכחי. הפעולה הזאת נחשבת כהמהרה של בקר הזיכרון, אבל בתכלס זו פעולה פשוטה שעושים דרך הביוס. אם הזיכרון עוד לא נשלח יש מצב שאתה עוד יכול לבטל, בדוק את זה.

לגבי הספקים, גם ה- CXM וגם neo eco ספקים טובים. אם ה- neo eco יותר נראה לך, לך עליו.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של פולי הקנטאור

CX הם באמת לא איכותיים, הCXM הרבה יותר טובים וגם חצי מודולריים.

אני דיברתי עם פלונטר על ה-CXM, דיברתי איתם על הדגם הספציפי באתר גירסת 2015.

ההמלצה שלי היא לשאוף תמיד ללוח בתצורת ATX אלא אם התכנון הוא למארז קטן שלא יכול להכיל לוח ATX. לכן המלצתי היא B350. אגב, אם ובעתיד תרצה לשדרג מעבד, יכול להיות שלא תצטרך להחליף שילוש כי AMD לא מחליפים סוקט כל שבוע, ולכן תיהיה לך האפשרות להמהיר את המעבד אם תלך על B350.

חבל שכבר הזמנת את הזיכרון, אני הייתי מזמין בכל מקרה את ה- 2666Mhz אם הם במחיר זהה פחות או יותר. מקסימום תפעיל אותו על 2400mhz, ואם בעתיד תחליף מעבד אתה תוכל לנצל את כל ה- 2666mhz. אבל שתדע שאם אתה הולך על לוח B350 אתה יכול להפעיל אותו על 2666mhz גם עם המעבד הנוכחי. הפעולה הזאת נחשבת כהמהרה של בקר הזיכרון, אבל בתכלס זו פעולה פשוטה שעושים דרך הביוס. אם הזיכרון עוד לא נשלח יש מצב שאתה עוד יכול לבטל, בדוק את זה.

לגבי הספקים, גם ה- CXM וגם neo eco ספקים טובים. אם ה- neo eco יותר נראה לך, לך עליו.

אני חושב שכל האפשרויות שהצגתי הם mATX והמארז קטן אז אין לי בעיה עם גודל הלוח.

הבנתי את ההסבר לגביי ה-B350, זה לא עוזר לי להבין איזה הכי טוב מבין 3 הדגמים שהצגתי מבחינת החברה והדגם של הלוח. אופציה לשדרוג זה נחמד אבל הסבירות שאבצע שדרוגים של מאבד בעתיד היא נמוכה מאוד.

השדרוג היחיד שאני רואה אופציונאלי באופק הרחוק זה הוספת 8GB ראם.

מיהרתי להזמין כי יש להם מעט מלאי והם נמכרים בארץ תוך כדי שאני בודק באינטרנט עליהם. רציתי להזמין את ה-2666 בדיוק מהסיבה שהסברת. אבל אם יש סיכוי שהזכרון יעשה בעיות עם המפרט הספציפי, אני מעדיף להימנע מזה. אם הייתי מזמין מהחנות, אז אם יש בעיה אני פותר את זה עם החנות, אבל אם הזכרון מאמזון יעשה בעיות, אני עוד אצטרך לקנות זכרון נוסף בפלונטר ואתקע עם הזכרון מאמזון שלא בטוח שאוכל להחזיר בגלל שכבר נפתח ולמכור אותו לא יהיה פשוט כי אין הרבה שוק לזה. יש לוחות אם רגישים יותר לאי תאימויות, כאלה שפחות. אני לא מבין למה בכלל זה המצב, מה שאני לא רוצה, זה בעיות. אפילו חשבתי לבקש מהם שאני אתקין וינדוס אצלם בחנות רק בשביל לבדוק שהכל עובד כמו שצריך (אודיו, ואולי דברים נוספים שאפשר לבדוק רק אחרי שיש וינדוס)

והכרטיס עוד לא נשלח, כשהזמנתי כבר היה רשום שייתכן עיכוב של 1-2 ימים במשלוח (כי כבר הספיקו להיגמר היחידות שהיו).

נערך על-ידי Darksam

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים