עבור לתוכן

מחשב לא מגיע ל-POST

Featured Replies

פורסם

הי,

יש לי מחשב נייח כבר קרוב ל-3 שנים - יום בהיר אחד (ממש כך... הוא עבד באופן מלא ללא אף תקלה עד עכשיו) הוא כבר לא הצליח להידלק יותר (הוא נדלק ונכבה בלולאה ולא מגיע ל-POST).

העברתי את המחשב לחברה בה קניתי לבדיקה - והם אמרו בינתיים שהם "ניקו מגעים בלוח אם" והלוח אם עובד תקין בבדיקות מבודדות שלהם אך יש צורך בעוד בדיקות.

רציתי לשאול כמה שאלות בנושא:

1. מה לפי דעתכם יכול להיות גורם סביר לבעיה הנ"ל.

2. מה זה אומר "ניקו מגעים בלוח אם" ? (הלוח אם קרוב לסוף האחריות - ואם יש בעיה בלוח אם אני לא מעוניין בפתרונות חלקיים שכאלו)

3. האם ליצור קשר עם החברות עצמם של החלקים יכול לעזור במשהו, או שאני חייב להתנהל מול הסניף בו קניתי (למרות שהם עושים לי בעיות).

4. במקרה ובו אני אצטרך לקנות חלפים - מה האופציות האמינות לקנייה ? (מיותר לציין שאינטל (כרגיל) כבר החליפה 5 צ'יפסטים בזמן הזה) [במקרה ובו זה לוח אם כמובן...]

אני מבין שהשאלות כלליות ואני גם מצפה לתשובות כלליות בנושא.

תודה לעוזרים ! :)

(אני מכיר את כל המדריכים של הפורום, ככה שדברים אלמנטרים בדקתי כבר - אך העדפתי למסור לחברה כי כל הרכיבים באחריות)

פורסם

לפי דעתי הם איפסו את הביוס  ואז המחשב נדלק והם מריצים בדיקות לראות שאין בעיות נוספות.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

זה לא מקרה של איפוס ביוס.

שים לב שלפי מה שהם אמרו הם לא בדקו את הלוח אם עם שאר הרכיבים אלא באופן מבודד רק הוא ולאחר שהם "ניקו מגעים" משהו שאני עדיין לא מבין מה זה אומר ...

פורסם

ניקו מגעים לדעתי - בדיקה ראשונית שעושים זה ניקוי אבק לכל המחשב ולראות שאין סוג של קצר סטטי

בנוסף ניקוי מגעים - מנתקים את כל הרכיבים המחוברים ללוח ולראות שהוא פועל בהתאם ומחברים אחד אחד ולגלות את הבעיה- למרות שאם נותן קוד תקלה אפשר לעלות עליה במהירות

לפעמים עלול להיות רכיב כמו זיכרון או כרטיס מסויים שעושה קצר מעגל ומונע מהמחשב לעלות באופן תקין/סדיר אחרי שהוא מריץ בדיקות ראשוניות כשהוא עולה

אין לך מה לחשוד בחברה אתה הרי פנית אליהם עם בעיה- שרוב הבעיות המוחלט של מחשבים - בקטע הפיזי נגרם מעודף אבק שגורם לקצר מעגלי באחד הלוחות של המחשב ועלול עד כדי השבתה של רכיב

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

המחשב (באופן יחסי) נקי מאבק - בסטנדרטים מתקבלים על הדעת. (אין גושי אבק על הרכיבים, יש מסנני אבק במארז ואני דואג לנקות)

ככה שלהגיד שקצר סטטי שנגרם מעודף אבק יגרום ל-bootloop שכזה באופן תמידי זו טענה לא סבירה.

בכל אופן - לפי כל התגובות והבדיקה שלהם אפשר להניח שכנראה הלוח-אם היה בסדר לכל אורך הדרך והוא כנראה לא הבעיה.

מה שמשאיר את המעבד, זכרונות, ספק כוח וכרטיס מסך.

המעבד והזכרונות קשה לי מאוד להאמין מהסיבה הפשוטה שהמחשב תיפקד באופן *מלא*, ככה שפתאום הלוח-אם לא יעלה אפילו כדי לסמן שבאחד מהם יש שגיאה זה דיי לא סביר.

כרטיס מסך - אותו טיעון ^.

ספק כוח - אחרי שמניחים שהלוח-אם תקין, זה דיי משאיר אותו. אני רק אציין שזה ספק כוח gold עם הספק הרבה יותר גבוה מהצריכה של המערכת. (ממש לא ספק גנרי...)

חוץ מרכיבים אלו יש את המאווררים שחלקם מתחברים ללוח-אם וחלקם לספק כוח, כמה זה סביר שאחד מהם יגרום לדבר כזה ?

פורסם

ידידי היקר צפיתי במהלך שנותיי בהמון תקלות הזויות כתוצאה מקצר מערכתי ואדרבא לופ אינסופי רק מצביע שהביוס עושה בדיקה שגרתית ובכל פעם מוצא שיש בעיה..  אני מציע לך להמתין ולראות מה ימצאו במקום לטחון מים

הכל יכול להיות .. סבלנות :jump:

פורסם
  • מחבר
ציטוט של גולן ונטו

ידידי היקר צפיתי במהלך שנותיי בהמון תקלות הזויות כתוצאה מקצר מערכתי ואדרבא לופ אינסופי רק מצביע שהביוס עושה בדיקה שגרתית ובכל פעם מוצא שיש בעיה..  אני מציע לך להמתין ולראות מה ימצאו במקום לטחון מים

הכל יכול להיות .. סבלנות :jump:

תראה, זה פורום וזה דיון - הקשבתי לתשובה שלך והגבתי בהתאם.

אם הדיון הזה איכשהו מפריע לך אתה לא חייב להגיב לו, אמירות כמו "לטחון מים" הם פשוט לא במקום.

עדיין, לשאלות 3 ו-4 לא מצאתי תשובה ואני אשמח לשמוע ממישהו בפורום שהתעסק במקרה דומה.

מקרה בו הוא היה צריך ליצור קשר עם החברה ישירות או שהוא היה צריך להזמין חלפים שכבר לא נמכרים ישירות בחנויות הרגילות.

פורסם
ציטוט של infrequent

יש לי מחשב נייח כבר קרוב ל-3 שנים - יום בהיר אחד (ממש כך... הוא עבד באופן מלא ללא אף תקלה עד עכשיו) הוא כבר לא הצליח להידלק יותר (הוא נדלק ונכבה בלולאה ולא מגיע ל-POST).

יש לי בעיה זהה בשני מחשבים (שלי ושל קרוב משפחה).

אני חושד שמדובר בנוזקה (malware / virus).

האם היו מותקנות אצלך תוכנות שמריצות שירותים קבועים, כגון תוכנה לשליטה מרחוק על המחשב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים