עבור לתוכן

מחפש המלצה למחשב סלוני עד 2.5K

Featured Replies

פורסם

שלום,

מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום ( אני חדש כאן וקראתי את החוקים)

אני מחפש המלצה למפרט של מחשב סלוני. ראיתי את המומלצים פה באתר 

https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=113639

https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=113625

אני מחפש משהו ביניהם ( גם מבחינת מפרט וגם מבחינת עלות - למשל אני לא חושב שנאי צריך 4 טרה הארד דיסק וצורב BR) . 

בניתי את המפרט הבא ואשמח לדעת אם :

א. כל החלקי םבאמת מתחברים ( אני לא באמת מבין את ההבדל בין כל המספרים וחושש שיש דברים שאולי לא מתאימים אחד לשני).

ב. האם הוא עונה לצורך.

להלן המפרט : 

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 7100 3.9Ghz 3MB Cache s1151 - Tray 1
      מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 GT 1
      לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H110M-A/M.2 LGA1151, Intel H110, DDR4, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1
      זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY 8GB DDR4 2400Mhz CL15 Kit 1
      כרטיסי מסך: כרטיס מסך Sapphire Radeon RX 550 PULSE 2GB GDDR5 DVI HDMI DP PCI-E 1
      דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Purple 1TB 64MB Sata III WD10EJRX 1
      כונני SSD: כונן קשיח Sandisk Z410 SD8SBBU-120G-1122 120GB SSD 1
      צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1
      ציוד רשתות: כרטיס רשת אלחוטי TP-Link TL-WN881ND nMax N PCI Express 300Mbps 1
      מארזים: מארז Antec NSK2480B HTPC Micro ATX With 380W PSU - צבע שחור

מחיר החבילה: 2576 שקל

להלן התשובות לשאלון : 

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בסרטים באיכות HD וYOUTUBE וגלישה

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר צפייה בסרטים

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.-

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 40 אינץ' בfull hd

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות( ?) 

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?-

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אני מתכנן לקנות את המחשב באילת. אם למישהו יש המלצות אשמח כי אני לא מכיר את האזור

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?אמצע ספטמבר

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB3 יכול להיות שימושי כי יש לי כמה הארדיסקים חיצוניים שתומכים אבל לא חובה

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:-

נערך על-ידי sitzikbs

פורסם

אפשר לוותר על כרטיס המסך החיצוני כי במעבד יש IGPU שמספיק לדרישותיך. SSD של 128GB הם לא מאוד משתלמים, הייתי מגדיל ל240GB לפחות.

פורסם

לא מובן לי למה שמת במפרט שלך כרטיס מסך (?).. אין לך צורך בו לשימושים שציינת כמו שפולי בדיוק אמר.

הרכבתי לך מפרט שישרט אותך בצורה נפלאה ויעלה פחות מזה שהרכבת.

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 7100 3.9Ghz 3MB Cache s1151 - Tray 1
      מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 11 LP 1
      לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-B250M-DS3H LGA1151, Intel B250, DDR4, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1
      זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Value 8GB DDR4 2400Mhz CL15 Kit 1
      דיסקים קשיחים: כונן קשיח למחשב נייד Western Digital Blue WD10SPZX 1TB 5400RPM 1
      כונני SSD: כונן קשיח Samsung 850 EVO M.2 MZ-N5E250BW 250GB SSD 1
      ציוד רשתות: כרטיס רשת אלחוטי D-Link DWA-582 AC1200 Dual Band PCI-e 1200Mbps 1
      ספקי כוח: ספק כוח אקטיבי SeaSonic 450W 80+ Gold SSP-450RT 1
      מארזים: מארז ללא ספק Antec P50 Window Micro ATX Black 1
  הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 2365 שקל
עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

פורסם
  • מחבר

א. תודה רבה .

ב. באמת נושא הכרטיס מסך הוא משהו שאני מתלבט לגביו. ראיתי שבמפרט המומלץ פה (בגרסה היקרה יותר) הוא מופיע ובגלל זה הוספתי אותו גם. השאלה היא למה הוא מופיע שם ? האם בגלל ההגדרה של של איכות ה 4K ? 

ג. ראיתי שבמפרט שכתבת החלפת את לוח האם מ ASUS ל Gigabyte - יש סיבה מיוחד ? בנוסף ראיתי ששמת ספק כח חזק יותר - יש צורך ב 450W (או שהספק פשוט אמין יותר מנסיונך?)? 

פורסם

לגבי הכרטיס, אם תרצה בעתיד לחבר את המחשב למסך 4K אתה תוכל להוסיף כרטיס מסך. בכל מקרה בשביל זה הייתי שם GT1030, כרטיס טוב יותר וזול יותר.

אם אתה רוצה לקנות כרטיס מסך מעכשיו אולי שווה לשנות את המעבד לרייזן 3. במעבד הזה יש 4 ליבות לעומת 2 שב- i3. אבל אין לו ליבה גרפית ולכן הוא רלוונטי אך ורק אם אתה מוסיף כרטיס מסך חיצוני. לשיקולך.

לגבי הספק - שמתי ספק אמין יותר ואיכותי יותר, בנוסף עם הספק גבוה יותר בשביל לא להגביל אותך מבחינת שדרוגים בעתיד (כגון הוספת כרטיס מסך), ובנוסף, הספק גבוה ייתן לך גם יותר שקט מהסיבה שספק מרעיש יותר ככל שיש עליו עומס רב יותר. לצורך העניין אם תקח שני ספקים זהים עם הספק שונה, ותחבר אותם לחומרה זהה, הספק עם ההספק הגבוה יותר ירעיש פחות.

אגב, לא ציינת שהשקט חשוב לך, אבל אני מאמין שאתה עוד תשנה את דעתך מהסיבה שהמחשב הולך להיות בסלון, ולכן דאגתי לבנות מערכת יחסית שקטה.

לגבי הלוח, זה של ג'יגבייט עולה בסה"כ 80 שקלים יותר מזה של אסוס והוא כולל את הדברים הבאים:

4 סלוטים לזיכרונות לעומת 2 .

6 חיבורי sata לעומת 4.

6 חיבורי usb 3.0 לעומת 4.

צ'יפסט מתקדם יותר.

לפי דעתי רק בגלל הזיכרונות זה שווה את זה, לשיקולך.

אני בחיים לא הייתי קונה לוח עם שני סלוטים של זיכרונות. 

פורסם
  • מחבר

א. המון תודה ! 

ב. ניסיתי לבנות מפרט עם שדרוג לRyzen 3  כפי שהצעת. העניין הוא שלא מצאתי את האפשרות לבחור את הלוח אם שהופיע במפרט הקודם. 

זה חורג מהתקציב המקורי אבל אולי עדיין אפשרי. מה דעתך ? 

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD

מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 3 1300X 3.5Ghz AM4 - Box 1
      מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 GT 1
      לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Gigabyte GA-AB350-Gaming AM4, AMD B350, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI 1
      זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Value 8GB DDR4 2400Mhz CL15 Kit 1
      כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GT 1030 Silent Low Profile 2GB GDDR5 DVI HDMI PCI-E 1
      דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III  1
      כונני SSD: כונן קשיח Samsung 850 EVO M.2 MZ-N5E250BW 250GB SSD 1
      ציוד רשתות: כרטיס רשת אלחוטי D-Link DWA-582 AC1200 Dual Band PCI-e 1200Mbps 1
      ספקי כוח: ספק כוח אקטיבי SeaSonic 450W 80+ Gold SSP-450RT 1
      מארזים: מארז ללא ספק Antec P50 Window Micro ATX Black 1
  הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 3328 שקל

עוד שאלה : למה כשמשדרגים ל 4 ליבות המלצת לעבור לAMD ולא לעבור לi5 של אינטל ? המחיר? 

פורסם
ציטוט של sitzikbs

העניין הוא שלא מצאתי את האפשרות לבחור את הלוח אם שהופיע במפרט הקודם. 

כי הם לא תואמים. התושבת של אינטל וAMD שונה ולכן צריך לוח אם שונה.

ציטוט של sitzikbs

למה כשמשדרגים ל 4 ליבות המלצת לעבור לAMD ולא לעבור לi5 של אינטל ? המחיר? 

לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

תודה לעונים. 

עוד שאלה ברשותכם : מה הסיפור עם הNUC ? 

נראה שהמפרט מאד דומה למה שנכתב בתגובות הראשונות ומחיר מאד דומה. 

מה השיקולים בעד או נגד ? 

הנה למשל דוגמא : 

https://ksp.co.il/index.php?uin=26287&select=

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים