עבור לתוכן

החלפת כונן קשיח בנייד לטובת SSD

Featured Replies

פורסם

שלום ותודה מראש לעוזרים ,

ברשותי מחשב נייד מדגם Lenovo y700-15 , הנייד נקנה לפני חודש.

קניתי ssd 2tb ואני רוצה לחבר אותו למחשב, המחשב מגיע עם מערכת הפעלה windows 10 מובנה בחתימה דיגיטלית.

התייעצתי עם טכנאי מחשבים טלפונית והוא אמר שאני חייב לשכפל את הביוס שעל המחשב אחרת לא אוכל להתקין את ה ssd, הוא ביקש 250 שקל עבור העבודה.

רציתי לשאול עד כמה זה באמת מסובך והאם אפשר לקבל עזרה בביצוע השכפול.

תודה וערב טוב.

פורסם

לשכפל את הביוס? לא ברור על הוא מדבר.

אתה צריך לשכפל את המידע מהדיסק הקשיח ל-SSD ואז להחליף ביניהם, כמובן שאתה צריך דרך לחבר את שניהם למחשב באותו זמן.

פורסם
  • מחבר

הטכנאי אמר שהווינדוס חתום דיגיטלית בביוס, שיש לביוס 2.5 ג'יגה שעליהם יושב הווינדוס...

המידע הקיים בדיסק קשיח בכלל לא מעניין אותי.

פורסם
  • מחבר

הוא אמר שלראיה לכך אין לי מדבקה של מפתח לחלונות כי הוא מוטמעת דיגיטלית בתוך הביוס

פורסם

היי

שמע,  אין לך ידע בנושא, זה לא חוכמה לראות.

או שתמצא אדם אחר שיעשה זאת במחיר טוב יותר ואפילו חינם

או שתשלם לאותו טכנאי.

בגדול, מדובר בסה"כ  בשיכפול דיסק, מזה שקיים לזה שקנית.

אבל, גם את זה צריך לדעת לעשות. :)

פורסם

הביוס יושב בזכרון שמולחם על לוח האם, לאן בדיוק אתה הולך לשכפל אותו?

לא ככה זה עובד, המפתח של הווינדוס מוטמע בביוס אבל אתה רק מחליף דיסק, הביוס נשאר בלי שינוי וחלונות גם על הדיסק החדש יקרא את המפתח מהביוס וימשיך לעבוד כרגיל. למען האמת גם אם תתקין חלונות בעצמך על הדיסק החדש הוא אמור לקרוא את המפתח אוטומטית מהביוס וזהו. יש לי מחשב (לא לנובו) עם ווינדוס מקורי ומפתח בביוס, כשהחלפתי ל-SSD לא הייתי צריך לעשות כלום חוץ מלהעתיק את הדיסק. 

פורסם
  • מחבר

תודה רבה  etal !

הוא אמר לי שאם אני אתקין ווינדוס 10 מיו אס בי הביוס לא יזהה את המפתח אוטומטי ולכן אצטרך להגדיר את הביוס מחדש ואני לא אדע לעשות את זה

אני חושב שפשוט אנסה ויהיה מה שיהיה 

חחח.

פורסם

אם יש לך חשבון מיקרוסופט שמוגדר במחשב הזה, אז הוינדוז יופעל אוטומטית אם תתחבר עם אותו חשבון אחרי ההתקנה.

פורסם
  • מחבר

בהנחה ולא תהיה לי בעיה עם הביוס

פורסם

עזוב את הביוס... הטכנאי בלבל אותך.

יש בביוס רשיון יצרן שנותן רשיון לוינדוז בלי קשר להרד דיסק.

בהרד דיסק יש מחיצת שחזור שמשם אפשר להתקין מחדש את המערכת למצב של הדלקה ראשונית של המחשב (כמו איפוס לטלפון).

אם אתה מתקין על SSD התקנה נקייה, אתה צריך לוודא שאתה מתקין בדיוק את אותה הגרסה של חלונות (HOME או PRO) ולדאוג להוריד את הדרייברים המתאימים מהאתר של לנובו, במידה והם מספקים אותם שם.

פורסם
  • מחבר

אז אני שואל שוב אחי איך מעתיק את מחיצת השחזור לssd 

זה נראה לי הדבר החכם ביותר לעשות

פורסם

הכי פשוט זה לחבר את שני הדיסקים לאותו מחשב ולהשתמש בתוכנה שעושה clone כמו acronis true image

נערך על-ידי etal

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב.

לא ידעתי שיש מקום לשני כוננים קשיחים בנייד.

אז זה מה שאעשה.

תודה!

פורסם

אין מקום לשני כוננים ברוב הניידים, אני קניתי מארז חיצוני ואחרי ההחלפה העברתי אליו את הדיסק הישן.

https://ksp.co.il/?uin=23368

פורסם

אפשר גם לחבר את שני הכוננים למחשב נייח ולנסות לשכפל את מחיצת השחזור שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים